Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

vulkaanuitbarsting

Vulkaanuitbarstingen  Balie, Gunug Agung Mexico Popocatépetl

Twee actieve Vulkaanuitbarstingen Balie, Gunug Agung en Mexicaanse vulkaan Popocatépetl zijn momenteel de twee actieve vulkanen die aan het uitbarsten zijn. Volg beide vulkaanuitbarstingen hier live.

De majestueuze berg van Bali vulkaanuitbarsting LIVE

De Indonesische autoriteiten hebben daarom code rood afgekondigd, het hoogste dreigingsniveau. Dat betekent dat een nieuwe uitbarsting wordt verwacht en meer vulkaanas kan vrijkomen.

In de gebieden waar de asdeeltjes neerkomen, zijn mondkapjes uitgedeeld aan de lokale bevolking. Het vliegveld op het eiland is nog open. Sommige vluchten zijn geannuleerd, waaronder ook een KLM-vlucht vanuit Singapore.

Op het naburige eiland Lombok is het vliegveld helemaal dicht vanwege de aswolk.

Mexicaanse vulkaan Popocatépetl ook uitgebarsten LIVE

De Mexicaanse vulkaan Popocatépetl, die vlakbij Mexico-stad ligt, is in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) uitgebarsten.

Bij de uitbarsting, die hoge rookwolken heeft veroorzaakt, spuwde de vulkaan gloeiend hete stenen twee kilometer de lucht in. Enkele stenen kwamen 3,5 kilometer verderop op de grond terecht.

Vorige week werden de bewoners van de directe omgeving van de vulkaan al geadviseerd om hun neus en mond met vochtige doeken te beschermen tegen de as, nadat de vulkaan actief was geworden.

De 5.450 meter hoge Popocatépetl is een van de veertien actieve vulkanen in Mexico, dat in totaal meer dan drieduizend vulkanen telt

Qr Code
Ga naar boven