Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Shinmoedake vulkanengroep Kirishima Baai Kagoshima

Vulkaan7 uitbarstin Shinmoe-dake vulkaan Japan

De Shinmoedake (新燃岳, Shinmoe-dake) is een actieve stratovulkaan op het Japanse eiland Kyushu op de grens van de prefecturen Kagoshima en Miyazaki. De Shinmoe-dake vormt een onderdeel van de vulkanengroep Kirishima, die zich rondom de Baai van Kagoshima bevindt.

Natuur Veranderingen

Het mag wel duidelijk zijn, dat de laatste maand van 2015 veel natuur veranderingen plaats vinden, vele oude vulkanen barsten uit, op diverse plaatsen zijn er aardbevingen zoals bij Yellowstone park Vulkaan, onder alarmfase, Nepal 7.3 Aardbeving in het midden van Mount Everest, Chilli vulkaan uitbarstingen, En zoals ook onlangs de Galapagos Eiland Vulkaan Barst Uit en zo zijn er tal van nieuwe gebeurtenissen die al een lange periode niets van zich hebben laten horen.

Shinmoe-dake

De Shinmoedake is 1421 meter hoog. De laatst geregistreerde erupties zijn uit de jaren 1716, 1717, 1771, 1822, 1959, 1991, 2008, en 2009. De laatste begon op 19 januari 2011. Op 27 januari 2011 werden in het gebied, in een straal van 3 kilometer rondom de vulkaan, zo’n duizend mensen geëvacueerd.

Laatste uitbarsting maart 2011

James Bond film, You Only Live Twice film opname

Noemenswaardig aan deze vulkaan is dat er in 1967 de James Bond film, You Only Live Twice is opgenomen. De vulkaan was de plek waar de "schurken" een geheime raketbasis hadden.

Op 13 maart 2011 is deze vulkaan weer uitgebarsten na de zeebeving van Sendai, welke op 11 maart plaatsvond. Het is echter onbekend of er een relatie is met deze zeebeving. De laatste periode zijn er namelijk wel in de zelfde omgeving, aardbevingen geweest, bijna vergelijkbaar zoals in Chili vulkaan uitbarsting weer de oude vulkaan tot leven heeft gebracht.

Kuchinoerabu-jima vulkaanuitbarsting

De Japanse Meteorologisch Agentschap zegt Mount Shindake, gelegen in het centrum van het eiland, uitbrak kort voor 10:00 op vrijdag. Smoke bereikte een hoogte van meer dan 9.000 meter op één punt en sintels zijn verspreid rond de krater. Pyroclastische stromen hebben de noordwestelijke kust van het eiland bereikt. De meeste van de getroffen door deze stromen gebieden zijn in een no-entry zone die werd opgericht na een uitbarsting in augustus vorig jaar.

De toezicht heeft de uitbarsting-alert level 3-5 op een schaal van 1 verhoogd naar 5.

De gemeentelijke overheid heeft een evacuatie bevel en spoort alle inwoners om het eiland te verlaten. Met ingang van de middag op vrijdag, had de gemeente de veiligheid van alle 137 bewoners gevestigd. Velen van hen verblijft in een opvangcentrum op het eiland.

Kuchinoerabu Island ligt 15 kilometer ten westen van Yakushima Island, een World Natural Heritage site, en ligt 130 kilometer ten zuidwesten van Kagoshima City.

Vergelijking tussen vóór en na de vulkaan uitbarsting.
Qr Code
Ga naar boven