Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Yellowstone hydrothermale uitbarsting

Vijf vragen die de meeste mensen krijgen verkeerd hebben over Yellowstone Volcano

We kunnen het niet helpen, maar let op de opmerkingen in de sociale media, en zelfs de ticklers en koppen in de kranten en blogs.

Misvatting # 1: Wanneer Yellowstone losbarst .... het zal Armageddon.

Yellowstone Volcano

Soms, mensen verspreid desinformatie, zelfs als ze denken dat ze weten dat de feiten. Met dat in gedachten, hier zijn een paar van de gemeenschappelijke misvattingen over de Yellowstone vulkanische systeem: De meest waarschijnlijke explosieve gebeurtenis voordoen in Yellowstone is eigenlijk een hydrothermale uitbarsting -a-rock hurling geiser uitbarsting-of een lavastroom . Hoewel de worst-case scenario voor een gigantische Yellowstone uitbarsting is inderdaad slecht, en de wereldwijde gevolgen kunnen hebben, de meeste verleden uitbarstingen in Yellowstone waren niet zeer explosief.

Van de afgelopen 50 of zo uitbarstingen, waren bijna allemaal eenvoudige lava stromen. Als ze opgetreden morgen of volgend jaar, zouden ze weinig directe invloed buiten Yellowstone National Park te hebben. Dit is het meest waarschijnlijke scenario vulkanische in Yellowstone. U kunt onze lezen verschenen rapport bespreken van de relatieve kans op uitbarstingen in Yellowstone.

Zoals voor het worst-case scenario, had zelfs vorige Yellowstone supereruptions niet leiden tot uitsterven en as neerslag aan de andere kant van het continent was minimaal .

Misvatting # 2: De Yellowstone magmakamer groeit.

Er is geen bewijs voor die ene. Hoewel krijgen we beter en beter inzicht in de omvang van magma onder Yellowstone, dat betekent niet dat de magma opslag regio groeit. Een studie, uitgevoerd door wetenschappers van de Universiteit van Utah (en collega's op Caltech en de Universiteit van New Mexico), schijnbaar blijkt veel gedeeltelijk gesmolten gesteente, maar bijna al lijkt het ook "bevroren" uitbarsten. En niemand heeft bewijs gevonden voor een toename in de grootte van de buurt-oppervlak magma reservoir (degene die de erupties voedt) binnen het tijdsbestek dat wij hebben de controle Yellowstone.

Uitbarstingen in Yellowstone zijn mogelijk, maar we hebben geen bewijs dat voldoende smelt heeft verzameld in de ene plaats naar een voeden supereruption (1000 kubieke kilometer van vulkanisch puin) . Nogmaals, als het uitbarsten, de meest waarschijnlijke type uitbarsting zou een relatief niet-explosief zijn lavastroom.

Misvatting # 3: Yellowstone is te laat voor een supereruption.

Zie # 1. Als het uitbarsten, hoeft het niet een grote uitbarsting zijn. Bovendien, er is geen noodzaak dat er een ander supereruption zal zijn. De meeste vulkanische systemen niet hebben meerdere dergelijke evenementen. Als ze dat doen, worden de supereruptions niet gelijkmatig in de tijd. Tenslotte is niet geldig herhaling kwartaal wordt op slechts twee waarden (de twee intervallen tussen supereruptions). Daarom is de berekeningen kunt u horen waarin staat dat Yellowstone is bepaald aantal jaren te laat voor een supereruption is wiskundig onjuist.

Misvatting # 4: Yellowstone stijgt snel.

Niet zo van mei 2015. Sinds regelmatige controle van Yellowstone begon in de jaren 1970, we hebben waargenomen episodes van relatief snelle uplift en bodemdaling (3 tot 5 inches per jaar), met name van 2004 tot 2010. Echter, sinds mei 2015 niet veel gebeurt. Iedereen die geïnteresseerd is kan gemakkelijk vinden de laatste monitoringgegevens of de Yellowstone maandelijkse updates . Yellowstone duidelijk kan regelmatig bewegen op en neer zonder uitbarsting. Geen vulkaanuitbarsting heeft plaatsgevonden in Yellowstone voor 70.000 jaar.

Misvatting # 5: Aardbeving gegevens blijkt bewegende magma .

Bijna alle aardbevingen in Yellowstone zijn klassieke bros-storing gebeurtenissen veroorzaakt wanneer rotsen te breken als gevolg van de aardkorst spanningen. Hoewel we al op zoek naar jaar bij Yellowstone, heeft nog niemand geïdentificeerd " lange periode (LP) evenementen " algemeen toegeschreven aan magma beweging. Wanneer ze worden waargenomen, zal dat niet zeggen dat Yellowstone is klaar om uitbarsten. LP aardbevingen worden vaak waargenomen bij andere vulkanen in de wereld, waaronder Californië , die niet zijn uitgebarsten eeuwen of millennia. Een verscheidenheid van de grond schudden, genaamd tremor, zich voordoen in Yellowstone's geothermische gebieden. Dat komt omdat tremor waargenomen allen tijde water kookt in een geiser , hoewel speciale seismische arrays worden gebruikt om dit soort detecteren kleine grondbewegingen.

  • Supervulkaan wetenschappers: Yellowstone Caldera is groter
  • Yellowstone bizons lopen voor hun leven
  • ALERT! Yellowstone Kudde van elanden lopen voor hun leven!
  • BUSTED! Yellowstone evacuatieplannen onthuld! VS heeft toevalligheid met Brazilië, Australië, enz.

Wonderlijk is dit verhaal, ook geheim, maar het lekte toch uit. Russische vliegtuigen boven Californië werden tot landen gedwongen. Het zouden militaire vliegtuigen zijn, spionnen dus, maar kennelijk was het een wetenschappelijke missie en deden die Russen onderzoek naar Yellowstone.

  • RUSLAND PROBLEMEN: Grim Verslag Op Yellowstone supervulkaan uitbarsting.

Wat we daar van moeten denken is onduidelijk, want het ontbreekt aan verdere informatie. Maar opnieuw gebeurde er iets raars! De seismometers gaven ongeveer vanaf dat moment hun informatie niet meer vrij! Op de website waar de metingen worden gepubliceerd, kwamen opeens blanco pagina’s voorbij. Inmiddels lijken de seismometers het weer normaal te doen, al blijven sommige mensen wantrouwend tegenover de (des?)informatie van “wetenschappelijke instanties”. Ook de volgende berichten waren verontrustend en nu is er dus ook nog een weg gesmolten! Reden genoeg om die vulkaan in de gaten te houden…

  • Breaking! Yellowstone geisers uitbarsten! net video's vrijgegeven! Duurt 14 Minuten.
  • Zeer extreem grote geiser uitbarsting in Old Faithful (Yellowstone supervulkaan)
  • Yellowstone Supervolcano: niveau Gas hoger dan ooit is geregistreerd - uitbarsting Sluiten?
  • Yellowstone supervulkaan vonken angsten van de uitbarsting na wegen smelten park

Over de uitbarsting van Yellowstone staat sinds kort een aantal documentaires online. Sommige zijn spectaculair, andere zijn meer wetenschappelijk. In het volgende artikel staan twee documentaires en een speelfilm over de Yellowstone vulkaan.

Qr Code
Ga naar boven