Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sinabung (Indonesisch: Gunung Sinabung) is a stratovulkaan

Sinabung (Indonesië) vulkaan uitbarsting

Sinabung ( taal Karo : Deleng Sinabung) is een vulkaan in Karo Highlands , Karo District , Noord-Sumatra , Indonesië . Samen Sinabung Sibayak omgeving zijn twee actieve vulkanen in Noord-Sumatra en werd de hoogste piek in de provincie.

De berg is nooit opgenomen uitbrak sinds 1600, maar plotseling weer actief met uitbrak in 2010. De laatste uitbarsting van de berg is het geval sinds September 2013 en duurde tot nu.

Sinabung vulkaan Karo, Noord-Sumatra

Hoofd van Data Informatie en Public Relations van de Nationale Ramp Management Agency (BNPB) Sutopo Purwo Nugroho zegt dat de status van de Sinabung in Karo, Noord-Sumatra, verhoogde oppassen. Verbetering van de status van een aanbeveling Geologische Agentschap BNPB na de constatering op een verhoogde activiteit van de vulkaan. Sutopo legde uit dat de vulkanische activiteit van de Sinabung in de laatste twee dagen bleef sterk stijgen. Het volume van de lavakoepel ook tot meer dan 3.000.000 kubieke meter en instabiel.

"Dit zal mogelijk plaatsvinden lawines gevolgd koepel gloeiend hete wolken in het zuiden en het oosten zover ongeveer 7 km van de top krater," zei Sutopo, in een schriftelijke verklaring van Kompas.com, woensdag (2015/03/06) ontvangen.Geologische Agentschap heeft gemeld een toename in de alert status van Sinabung tot hoofd van BNPB, Syamsul Maarif, op dinsdag (06/02) om 23:00 uur. In het rapport, is er ook een aanbeveling dat mensen die in een straal van zeven kilometer wonen om te worden geëvacueerd naar een veiliger locatie.

Inwoners in zeven dorpen en een gehucht aanbevolen om te worden verplaatst, de dorpelingen Sukameriah, Berkerah Village, Village Simacem, Gurukinayan Village, Village Kotatonggsa, Berastepu dorp, dorp en gehucht Sibintun Gamber. Daarnaast is er ook een aanbeveling om de wegversperring bij een toegenomen gevaar zoals lawines warme wolk activiteit. De straten waren aanbevolen om te worden gesloten is Highway Simpang Simpang Gurukinayan-Sibitun, Bridge Lau Bunaken Tigapancur-Ojolali, Tigapancur, Simpang Bagading en Perjumaan Tigabogor.

Op dit moment, zei Sutopo, hoofd van BNPB heeft gecoördineerd met de Regent Karo Karo om te instrueren het hoofd BPBDs geholpen het leger, de politie en andere elementen om te anticiperen op de verhoging van de alert status van Sinabung. Sinabung voortgezet turbulente fluctuerende sinds uitbrak op 15 september 2013 tot vandaag. De alert status van Sinabung van kracht sinds 23 september 2013 to 8 april 2014 nadat hij viel in een stand-by stand.

"Het is niet bekend hoe lang de uitbarsting van de Sinabung zal deze stoppen. Het fenomeen is vergelijkbaar met unzen in Japan, dat de uitbarsting duurde vijf jaar na 200 jaar geen uitbarsting," zei Sutopo. (Indra Akuntono

Qr Code
Ga naar boven