Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mount Anak Krakatau

Buitenland Nieuws: Vulkaan Mount Anak Krakatau brak 576 keer per dag uit, waarschuwing status

Buitenland Indonesië: LAMPUNG, Nieuwsberichten- Mount Anak Krakatau, gelegen in de Straat van de Straat van Lampung op een dag brak 576 keer uit op zaterdag (08/18/2018) van 00.00-24.00 WIB. De uitbarsting hoogte van Mount Anak Krakatau vulkaan varieert van 100 meter tot 500 meter vanaf de bovenkant van de krater met een amplitude van 23-44 mm en een uitbarsting duur van 19-255 seconden.  

De uitbarsting vergezeld door vulkaanas barst, zand, flare stenen en het geluid van een knal. Visueel worden 's nachts brandstralen en gloeiende lava waargenomen. Het blazen duurt 80 keer, 5-30 mm amplitude met een duur van 10-80 seconden.

"Op zaterdagavond om 18:09 WIB, waargenomen bij de Gunung Anak Krakatau PVMBG-observatiepost, vond een uitbarsting plaats met een hoogte van de askolom waargenomen op ongeveer 500 meter boven de piek rond 805 meter boven zeeniveau (asl). De waargenomen askolom is zwart met een dikke intensiteit naar het noorden. Deze uitbarsting werd geregistreerd op een seismogram met een maximale amplitude van 42 mm en een duur van ongeveer 2 minuten en 33 seconden, " BNPB Head of Information Data and Public Relations, Sutopo Purwo Nugroho zei in een release op zondag (08/19/2018).

Volgens Sutopo was de uitbarsting de op één na meeste sinds de toegenomen vulkanische activiteit van de berg Anak Krakatau op 18 juni 2018. De meest uitbarstingen waren 745 uitbarstingen op 30 juni 2018, de op één na meest uitbarsting 576 keer op zaterdag 18 augustus 2018.

"Hoewel er 576 uitbarstingen waren, waren er geen grote uitbarstingen die schadelijke effecten veroorzaakten. De uitbarsting was slechts klein maar opeenvolgend. De uitbarsting had geen effect op de vliegroute en scheepvaartroutes in de Straat van Sunda, " zei Sutopo.

Sutopo legde uit dat, hoewel Mount Anak Krakatau nog steeds werd getroffen door een uitbarsting, er geen toename was in de status van de berg. Status is nog steeds alert (niveau II) met een straal van een gevaarlijke zone binnen een straal van 2 km. Zelfs de status van Waspada (niveau II) werd sinds 26 januari 2012 tot nu bepaald. "Statuswaarschuwing betekent vulkanische activiteit boven normaal, zodat erupties op elk moment kunnen optreden. "Het is niet gevaarlijk zolang de gemeenschap zijn activiteiten niet uitvoert binnen een straal van 2 km," zei hij.

Sutopo legde uit dat de uitbarsting van de berg Anak Krakatau normaal en normaal was. Net als mensen is deze berg nog steeds in groei. De berg zal zijn lichaam groter, groter en mannelijker maken door uit te barsten. Deze berg is nog steeds actieve meltus om groot en groot te worden door uitbarsting. Maar de uitbarsting energie is niet groot.

De berg Anak Krakatau is net uit de zeespiegel verdwenen in 1927. De gemiddelde hoogte is 4-6 meter per jaar. Uitgebrachte uitbarsting energie is ook niet groot. Zeer kleine kans op een grote uitbarsting zoals de uitbarsting van zijn moeder van de berg Krakatoa in 1883. Zelfs sommige deskundigen zeggen dat het voorlopig onmogelijk is. U hoeft zich dus geen zorgen te maken.

"Mensen worden echter aangemoedigd om kalm te blijven. Banten Province BPBD, Lampung Province BPBD, PVMBG en BKSDA hebben anticiperende stappen ondernomen. Het belangrijkste is dat de gemeenschap zich houdt aan de aanbeveling om geen activiteiten te doen binnen een straal van 2 km rond de top van de krater. Buiten is veilig, 'zei Sutopo.

Volgens Sutopo is de toename van de bergactiviteit een kans geworden voor het vulkaantoerisme en -onderwijs. Omdat niet alle landen vulkanen hebben en Indonesië 127 actieve vulkanen heeft. 13 procent van de actieve vulkanen in de wereld zijn in Indonesië.

"Hoe we reageren en harmonie met de natuur. Er is altijd een zegen achter het gevaar dat het bedreigt zolang we het herkennen en zich op een veilige plaats bevinden. We kunnen het Gunung Anak Krakatau uitbarsting-tourpakket nu verpakken. Bovendien is de legende van de uitbarsting van de berg Krakatau zo mondiaal ", zei hij.

 

Qr Code
Ga naar boven