Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Klemuea's Halemaumau krater

Hawaii Big Island, gaat een zeer grote ramp tegemoet

Het staat definitief vast, dat Hawaii Big Island een zeer grote ramp zal plaats vinden, Klemuea's Halemaumau krater groeit exponentieel, en de wanden van Halemaumau krater breekt af en valt in de krater. landen die aan de stille oceaan liggen kunnen door door een mega tsunami worden getroffen. Iedere dag groeit de kans op een mega aardbeving,

Hawaii Big Island

Er heerst momenteel een zeer groot gevaar voor vele landen die aan de stille oceaan liggen door een mega tsunami. Iedere dag groeit de kans op een mega aardbeving, die wij nooit eerder hebben meegemaakt van M 8.0.

Tsunami Waarschuwing

Op de live uitzending zoals de nieuws uitzendingen hebben ze meerdere keren over “geen tsunami waarschuwing” en dat zette ons aan het denken waarom dit herhaaldelijk wordt vernoemd. Het mag dan wel heel erg vreemd zijn, dat de Kīlauea is een actieve vulkaan op het eiland Hawaï in het Hawaii Volcanoes National Park in de staat Hawaï. Het is een van de vijf schildvulkanen die samen het grootste eiland van Hawaï vormen.

U leest het goed, Kīlauea is op het vaste land van Hawaii, zo hoe kan er dan een Tsunami ontstaan, dat gebeurt toch in zee? Nou nu wordt het pas echt angst aanjagend. Maar leest u maar eens verder, welke gevolgen er daadwerkelijk gebeurt met deze mega tsunami.

Aardbevingen

De Kilauea Hawaii BIG ISLAND, heeft 625 aardbevingen in het afgelopen 24 uur, en soms nog veel dan dat.

Tot heden zijn de aardbevingen nog maar tot een magnitude 6.9, en dat zal binnenkort totaal anders worden. De verwachting is, dat er een aardbeving zal plaats vinden van M9.0 of zelfs hoger.

Hilina Slump

Hebt u wel eens gehoord over de Hilina Slump?

De Hilina Slump , aan de zuidelijke flank van de Kilauea-vulkaan aan de zuidoostkust van het Grote Eiland van Hawaï , is de meest opvallende van verschillende aardverschuivingen die op elk van de Hawaiiaanse eilanden klinken. Deze aardverschuivingen zijn het middel waarmee materiaal dat wordt afgezet bij de ventilatieopeningen van een vulkaan omlaag en zeewaarts wordt overgebracht en uiteindelijk op de zeebodem terechtkomt om het eiland te verbreden.

De gehele zuidflank van Kilauea, die zich uitstrekt tot aan Cape Kumukahi, glijdt momenteel zeewaarts, met enkele delen van het centrale deel (met uitzicht op de Hilina-inzinking) die wel 10 centimeter per jaar bewegen, geduwd door de krachtige injectie van magma en getrokken door de zwaartekracht.

De huidige beweging van de Hilina-instorting en de recente vulkanische activiteit, gekoppeld aan het bewijs van massieve onderzeese objectglaasjes in het geologische verleden, heeft geleid tot sensationele claims van mega-tsunami's die zouden kunnen ontstaan ​​als de zuidelijke flank van Kilauea plotseling zou instorten.

Voorlopige 2018 mei 04 aardbevingen sloop
aardbevingen, sloop, hawaii
Vectoren die de hoeveelheid en de richting van verplaatsing van Global Positioning System-stations op verschillende plaatsen op de zuidelijke flank van Kilauea, 2003 tot en met 2006, ten opzichte van de rest van het eiland weergeven. Metingen voor andere jaren zijn zeer vergelijkbaar.  De donkere banden zijn de kliffen van de Hilina Pali.

Wat is een "slow slip-gebeurtenis" eigenlijk?

Slow slip-evenementen worden soms 'langzame aardbevingen' of 'episodische slip-gebeurtenissen' genoemd. Ze gebeuren wanneer een fout begint te schuiven, net als bij een regelmatige aardbeving, maar zo langzaam dat het enkele dagen duurt om te eindigen in plaats van enkele seconden.

In Kilauea komen langzame aardbevingen voor op de bijna platliggende decollementfout die ten grondslag ligt aan de zuidflank van de vulkaan op een diepte van 4-5 mijl. Dit is dezelfde fout die verantwoordelijk was voor de magnitude 7.7 Kalapana-aardbeving in 1975.

Langzame aardbevingen produceren echter geen seismische golven en daarom geen van de beschadigende bewegingen van een regelmatige aardbeving. Daarom kijken we er echt naar uit. Ze helpen een kleine hoeveelheid stress op de fout te verlichten en geven ons een beeld van de wrijvingseigenschappen van deze gevaarlijke fout onder Kilauea.

Beweging van Kilauea's zuidelijke flank wordt geregistreerd door het GPS Monitoring-netwerk van de USGS Hawaiian Volcano Observatory. Deze instrumenten laten zien dat de zuidflank elk jaar ongeveer 2,3 inch zeewaarts zeilt, wat wordt toegeschreven aan een fenomeen dat 'fault creep' wordt genoemd.

Tijdens een langzame aardbeving, de zuidflank schommelingen zeewaarts door een extra bedrag, meestal ongeveer 1,2 centimeter. Deze extra beweging vindt plaats over twee tot drie dagen, en is ongeveer hetzelfde bedrag dat zou gebeuren bij een regelmatige magnitude-6 aardbeving.

Kilauea slow slip-gebeurtenissen hebben de neiging gelijkmatig in de tijd op te treden; in het bijzonder hebben gebeurtenissen na 2005 zich elke tweeënhalf jaar voorgedaan, geven of duren drie maanden. Ze worden ook veroorzaakt door slip op hetzelfde deel van de fout en hebben meestal dezelfde grootte.

Kilauea slow slip evenementen zijn in feite voorbeelden van zogenaamde "karakteristieke" aardbevingen - een reeks van verschillende aardbevingen van vergelijkbare omvang en locatie dat aangeeft dat ze steeds weer hetzelfde deel van de sloop afbreekt. Volgens de 'karakteristieke aardbevingshypothese' moet deze reeks doorgaan in de toekomst, waardoor wetenschappers de tijd, locatie en omvang van een toekomstige aardbeving kunnen voorspellen. Dit type beweging is niet nieuw, het heeft eigenlijk een naam. Het wordt de Hilina Slump genoemd. Tijdens de laatste sterke aardbeving op Hawaii, een evenement van magnitude 7.2 op 29 november 1975, gleed deze inzinking ongeveer 335,28 cm naar de oceaan. Een ander aardbeweging, de Hawaii aardbeweging was 768 met een magnitude van 7.9. In 1868 zorgde ervoor dat de inzinking ook in beweging kwam, resulterend in een tsunami met een maximale golfhoogte van ongeveer 1828,8 cm.

De mega ramp

Hawaii BIG ISLAND ramp, zal de volgende ramp zich voltrekken, en vele landen zullen hierdoor getroffen worden.

De vulkaan Kilauea Halemaumau krater lava in nu ongeveer 304.8 meter gezakt, en hierbij dreigt een ander gevaar en dat is dat de lava nu onder de zeespiegel ligt. De wanden van de vulkaan Kilauea Halemaumau krater, ziet men duidelijk op de live beelden, dat ze steeds meer afbreken en in de vulkaan vallen.

Alle puin en grote rotsblokken vallen dus allemaal in de vulkaan. Zodra de lava van de vulkaan Kilauea Halemaumau krater in aanraking komt met zeewater, zal er een enorme uitbarsting plaatsvinden met een mega aardbeving. De rotsblokken zullen ver in het binnenland van Hawaii terecht komen met alle gevolgen van dien.

Een zeer groot deel van Kilauea vulkaan Halemaumau krater zuidelijke flank, zal dan ook verdwijnen in de stille oceaan.

Een volledig falen van de klif aan de zuidkant van Hawaï langs het verlengde Hilina Fault-systeem zou echter een enorme, plotselinge ramp veroorzaken. Geschat wordt dat ongeveer 10 procent van het totale volume van het eiland kan worden beïnvloed door de instorting. De enorme dia zou een aardbeving van magnitude 9 kunnen genereren, vergelijkbaar met de grootste aardbevingen ooit gemeten. Het zou ook een megatsunami genereren met een geschatte golfhoogte van meer dan 1000 voet over de eilanden. Geologische gegevens tonen aan dat ongeveer 110.000 jaar geleden, lang voordat een van de avontuurlijke Polynesische zeevaarders de eilandenketen had bereikt, Hawaii door zo'n inzinking werd opgeschud en overspoeld werd door de resulterende enorme tsunami.
Hilina Fault

Dit wat dan een mega tsunami zal veroorzaken. Zie hieronder de landen die zullen worden getroffen, de rode ballon is Hawaii.

mega tsunami
Dan zijn we er nog niet, gezien dat tijdens het verdwijnen van een groot deel van Hawaii, een enorme tsunami zal plaats vinden. Deze tsunami kan wellicht een hoogte bereiken van 304.8 meter hoog, en dat is enorm hoog.

Hawaii bevolking

Het is nu dan maar hopen dat ze ongelooflijk goed van te voren weten, dat wanneer een groot deel van Hawaï in de stille oceaan zal verdwijnen. De tsunami die eerst van Hawaii worden afgeduwd, de tsunami zal weer terug komen naar Hawaii. En dan is nog de vraag, of er dan spraken zal zijn of mensen dat zullen overleven.

Qr Code
Ga naar boven