Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Galapagos

Galapagos eiland vulkaan Wolf barst uit

Bedreigend voor een zeer kwetsbare ecosysteem. Een vulkaan boven op een van de Galapagos-eilanden is uitgebroken voor het eerst in 33 jaar, spuwen vuur, rook en lava in de nachtelijke hemel - en dreigen met een kwetsbaar ecosysteem dat Charles Darwin's evolutietheorie geïnspireerd.

Galapagos National Park

Steeds meer vulkanen barsten uit de laatste maanden, zoals de voorganger de vulkaan in Chilli Calbuco-vulkaan, deze die ook na 40 jaar nogmaals van zich liet horen. Aardbevinen in diverse landen dat waar ook al een 10 of langer geen aardbevingen zijn geweest zoals Nepal. Echter zijn we er nog lang niet met natuurrampen die zich momenteel voordoen, aankomende periode zoals jaar zullen er meer natuurrampen plaats vinden over de gehele wereld. We moeten dan denken  aan meer tornado's, orkanen, aardbevingen, overstromingen, sneeuw en bliksem van ongekende aard. Wat er momenteel gebeurd, is nog niets dat wat er daadwereklijk gaat gebeuren, gezien dat de zon, ook nog iets voor ons in vesier heeft.

Galapagos National Park administratie van Ecuador zei de mijl-hoge Wolf vulkaan barstte voor zonsopgang maandag. De uitbarsting zou kunnen worden gezien voor mijl.

De vulkaan Wolf ligt op het noordelijke puntje van het eiland Isabela, de archipel grootste.


Galapagos eiland vulkaan Wolf barst uit... door nieuwsberichten

De autoriteiten zeiden geen toeristische activiteit werd beïnvloed - en voor nu, lava stroomt in het zuidwesten richting vormt geen risico om alleen de wereld bevolking van roze leguanen, die op noordwestelijke punt van het eiland leven.

De Galapagos bestaan ​​uit 13 grote eilanden gevormd door vulkaanuitbarstingen die miljoenen jaren geleden heeft plaatsgevonden. Sinds Charles Darwin's aankomst in 1835, zijn de Galapagos is een "levend laboratorium van de evolutie", omdat van wilde dieren die alleen op deze eilanden. Reuzenschildpadden, roze leguanen, rood-Jan van Genten, en duizenden andere unieke soorten kunnen alleen daar worden gevonden.

Voor het eerst in 33 jaar, Wolf Volcano Isabela Island uitbrak op maandag, schieten rivieren van lava naar beneden de hellingen en het vullen van de nachtelijke hemel met een rode glans. Technici in het Nationaal Park Galapagos bepaald de lava stroomt zuidoosten en lijkt te sparen het noordelijke deel van het eiland waar alleen de wereldbevolking van roze leguanen leven.

"De bevolking van de roze leguanen, gele leguanen en land schildpadden zijn in het noordoosten en zijn buiten gevaar", zegt Danny Reuda, directeur van de ecosystemen in het Galapagos National Park Service, de Ecuadoraanse agentschap dat verantwoordelijk is voor het beheer van de Galapagos.

Galapagos toeristen

Darwin bezocht de oostelijke Stille Oceaan eiland keten in 1835, en de reis van invloed zijn bevindingen gepresenteerd in het boek "De oorsprong van soorten."

Galapagos lange lijn haai

Er is geen menselijke bevolking in de buurt van de vulkaan. Puerto Villamil, de dichtstbijzijnde stad, ligt 115 kilometer naar het zuiden.

"Er is een verlies van vegetatie, maar het is een kans voor andere soorten om te groeien", zegt Reuda, het aanroepen van de uitbarsting van een 'natuurlijk proces. "Hij voegde eraan toe dat ambtenaren niet zou bemoeien met de lavastroom, die begint te bevriezen.

Galapagos zeeleeuwen

Mensen kunnen een grotere bedreiging dan lava te zijn, zeggen experts. Census gegevens blijkt meer dan 26.000 mensen leven op de eilanden, een UNESCO werelderfgoed. Zonder dat veel toeristen, hebben de eilanden geen brede publieke rioleringen, volgens het Wereld Natuur Fonds. Afvalwater wordt aan in de bodem dringen en de zee. Met de piek in het toerisme, ongerepte landschap van de Galapagos is in gevaar te worden getransformeerd.

"Er is een explosie van het aantal hotels en restaurants geweest," zei WWF Arnal, die betoogde dat de toename van het toerisme is de belangrijkste motor voor de uitbreiding van de handel in de hele archipel, het creëren van meer kansen voor de invasieve soorten naar de ongerepte eilanden te bereiken.

galapagos goats

Geïntroduceerd planten en dieren, variërend van katten tot avocado's, vormen een grote bedreiging voor de inheemse soorten, die natuurlijke roofdieren missen en zijn weerloos invasieve roofdieren, volgens het Galapagos National Park Service. Op een gegeven moment, naar schatting 100.000 wilde geiten leefden op het eiland Isabela en verwoest het ecosysteem door middel van overbegrazing. Het park dienst werd uiteindelijk gedwongen om een radicale uitroeiingsprogramma met-helikopter gemonteerde machinegeweren en radio collared "Judas" geiten gebruikt om kuddes te lokaliseren nemen. Het plan werd beschouwd als een succes in 2005, toen de laatste wilde geit werd verwijderd uit het eiland Isabela, hoewel sommige 266 "Judas" gaat blijven voor de monitoring doeleinden.

Qr Code
Ga naar boven