Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Gunung Agung

Agung vulkaan Nieuws & Activiteit Updates:

Op het Indonesische eiland Bali zijn meer mensen in veiligheid gebracht in verband met mogelijke uitbarsting van de vulkaan Agung. Gunung Agung betekend (Geweldige berg)

 

 

Waarschuwing en evacuatie onder de vulkaan van de Agung in Bali seismische schokken in de week brachten de bewaker niveau 3. Na de release van rook en gas van de hellende hellingen de evacuatie en niveau 4.

Na vermeerdering van aardbevingen en fumarolische activiteit in de krater, Indonesiërs vulkaan toezicht Agentschap PVMBG verhoogd het alarmniveau van de vulkaan, de eerste op 14 Sep 2 en 3, de tweede hoogste op de schaal van 1-4, een paar dagen geleden.

Het is onduidelijk wat precies op dit moment gebeurt op de vulkaan. Het besluit om de waarschuwing weer was waarschijnlijk op zijn minst gedeeltelijk op basis van wat beschreven als een thermische signaal in of nabij de krater en een grijze ash plume van de vulkaan, wordt hoewel het werd spoedig bevestigd dat laatste kwam uit een bosbrand en niet ieder uitbarstingen vulkanische activiteit.

Een ander (goede) motivatie te verhogen van de waarschuwing is het feit dat Agung als een extreem gevaarlijke vulkaan bij uitbarsting telt: haar vaak explosieve uitbarstingen meestal produceren pyroclastische en modder stroomt die zou reizen naar beneden haar steile-zijdige flanken en direct dreigen vele dorpen.

Tijdens zijn laatste uitbarsting in 1963-64, verwoestende pyroclastische stromen bereikte afstanden van maximaal 15 km van de krater en doodde meer dan 1000 mensen, een van de ergste vulkanische rampen in de geschiedenis van Indonesië.

Nieuws zullen wij in de komende periode blijven volgen, zodra Nieuwsberichten meer informatie binnen zal krijgen met wellicht live beelden, dan zullen wij dit natuurlijk direct plaatsen.

Qr Code
Ga naar boven