Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

sabotage

Woensdag zal de Sojoez ruimtevaartuig loskoppelen van ISS

Woensdag 19 december, 07:45 uur, zal Sojoez ruimtevaartuig loskoppelen van ISS, maar komen de bemanningsleden wel veilig terug op de aarde. Tijdens een speciale uitzending, zal de gehele loskoppeling en landing terug op aarde worden uitgezonden. En dit is speciaal, gezien dat er een vermoeden is van sabotage aan de Sojoez ruimtevaartuig.

Problemen Sojoez ruimtevaartuig

Expeditie 57 bemanning zal dit keer niet zonder enige gevaar terug keren naar de aarde, maar hier later meer over in het artikel.

Lancering problemen

Twee problemen ontstonden de afgelopen maanden. De eerste vond plaats met de Sojoez die de bemanning van Expeditie 56 naar de ruimte bracht op 6 juni 2018; de lancering verliep vlekkeloos

Noodlanding in Kazachstan

11 oktober 2018 Astronauten die zijn bestemd voor ISS maken moest een noodlanding in Kazachstan na lancering.

Russische en Amerikaanse astronauten die bestemd waren voor het internationale ruimtestation, hebben veilig een noodlanding gemaakt na een motorstoring tijdens het opstijgen op donderdag 11 oktober.

Een Russische reddingsmissie vond beide leden van de bemanning levend en wel ongeveer 12 tot 15 mijl buiten een kleine stad in centraal Kazachstan.

Een probleem met de boosterraketten kort na het opstijgen betekende dat de bemanning een noodlanding moest maken, een vrije val in plaats van voortstuwing. De bemanningsleden waren een Amerikaanse astronaut Nick Hague en de Russische kosmonaut Alexey Ovchinin.

Beide astronauten voelen zich 'goed, zo goed mogelijk na het ervaren van dergelijke g-krachten'. Uit de beelden van de binnenkant van de raket blijkt dat de twee mannen heftig heen en weer geschud werden op het moment dat de fout zich voordeed.

Een transportvliegtuig gooide een team parachutisten naar de locatie om het eerste contact met de bemanning te maken, terwijl helikopters werden verzonden om de astronauten op te halen.

Astronauten die al op het internationale ruimtestation staan, bereiden zich voor om twee nieuwe leden te verwelkomen in het satellietstation, maar zijn sindsdien van plan veranderd.

De bemanning werd gelanceerd om 12:40 uur (VAE-tijd) van de Baikonoer-kosmodrome in Kazachstan. Maar acht minuten na het opsturen, twitterde tweeted er een probleem met de booster.

There's been an issue with the booster from today’s launch. Teams have been in contact with the crew. Updates: https://t.co/mzKW5uV4hS

— NASA (@NASA) October 11, 2018

Later verduidelijkten ze dat het probleem ervoor zorgde dat de boosters werden uitgeschakeld. Het ruimtevaartuig was in staat om te scheiden met de booster en terug te keren naar de aarde met behulp van de reserve ballistische afdalingsmodus.

Rusland schortte onmiddellijk alle bemande ruimtelanceringen op en richtte een staatscommissie op om te onderzoeken wat er mis was gegaan.

Ballistische afdaling onderwerpt astronauten aan een zware g-lading en wordt alleen gebruikt in noodsituaties. De module landt met een steilere hoek dan bij een normale landing.

Sabotage Sojoez ruimtevaartuig ?

Ontdekten de astronauten en NASA-missiecontrole eind augustus ontdekte een lek in het ruimtevaartuig dat werd teruggevoerd naar een waarschijnlijk boorgat. Een onderzoek naar de oorzaak is aan de gang.

"We gaan door met dit onderzoek, waarschijnlijk zullen de resultaten klaar zijn wanneer de huidige bemanning terugkeert vanaf het station, dat wil zeggen, na 20 december." Dmitry Rogozin, hoofd van het Russische ruimteagentschap Roscosmos, zei in een rapport van 19 november van de Russisch staatspersbureau TASS. Hij voegde eraan toe dat Roscosmos en NASA nauw hadden samengewerkt om het gevaar te beperken, onder meer door scenario's te creëren waarin de bemanning aan boord zou evacueren - hoewel dit niet nodig was, omdat de astronauten het gat snel met epoxyhars stopten.

Toen op 11 oktober 2018 de bemanning van Expeditie 57 hun kans om naar de ruimte te gaan verloor, toen de Sojoez-raket met zijn Sojoez-ruimtevaartuig (de twee delen een naam) een storing ondervond. Het afvalsysteem op het ruimtevaartuig werkte foutloos en de bemanning landde veilig op aarde; ondertussen toonde een onderzoek naar de oorzaak aan dat een vervormde sensor de raket ervan weerhield om naar behoren te werken.

Roscosmos pakte het onderzoek snel in en nam ongeveer een maand de tijd om de oorzaak te achterhalen. Het onderzoek werd samen met de NASA uitgevoerd en kort nadat de operatie was afgebroken, zei de NASA dat het een onafhankelijke beoordeling van de vluchtveiligheid gepland had, voordat de Sojoez toestemming kreeg om de bemanning weer omhoog te sturen. Dit is blijkbaar ook gebeurd, want Sojoez werd in november weer vrijgemaakt voor vlucht.

"Het onderzoek was snel omdat de oorzaak van de nood duidelijk was.Wanneer je de minuut en de seconde van het incident kent, weet je wat werkt gedurende deze tijd," zei Luzin.

"Dus, het is veel eenvoudiger om de situatie te analyseren, vergelijk dit met het lek bij Soyuz MS-09. Op dit moment heeft het onderzoek ons ​​geen redelijke verklaring gegeven voor wat er mis was tijdens het productieproces van de Soyuz. en voorbereiden op de lancering. "

Ondanks dat feit, hebben wij video beelden gemaakt, van een niet geplande ruimtewandeling die u hieronder kunt terug bekijken. Echter willen wij wel hier even een opmerking plaatsen, wat zich tijdens de ruimte wandeling plaats vondt.

Het is wel zeer merkwaardig, dat exact tijdens de ruimtewandeling de live uitzendingen merendeels onderbroken. Er werd aangegeven, dat de uitzending vanaf de ISS niet goed verliep. Echter wij weten exact dat hoe een uitzending verloopt, en dat was absoluut geen problemen met de uitzending vanaf ISS, maar van Ustream zelf. Wij hebben al jaren lang diverse ruimtewandelingen gezien, en er treden wel eens storingen op, maar absoluut niet in deze mate.

Opvallende ontdekking Sojoez ruimtevaartuig

Vanuit de beelden is het heel goed te zien, dat er niets aan de buitenzijde enige ruimteafval de Sojoez ruimtevaartuig heeft geraakt.

Na meer dan 2 half uur bij de Sojoez ruimtevaartuig te zijn aangekomen, konden eerst niets ontdekken dat waar de lekkage zich bevond. Ook niet na het verwijderen van de isolatie materiaal, echter na meer dan 3 uur later vonden ze onder de hitte schild een gat, zoals dat te zien is op de foto.

Lekage

Hieruit mag dan wel opgemerkt worden, dat er wellicht hoogstwaarschijnlijk spraken kan zijn van sabotage of een fout tijdens het assembleren van de Sojoez ruimtevaartuig van binnenuit. Het gehele gat, lijkt op de eerste plaats absoluut niet op een boorgat, is in alle gevallen rond en niet de vorm zoals te zien is op de foto. Na enige periode was er ineens een melding in ISS, dat de druk langzaam wegviel, ook dat is merkwaardig.

lek

Gezien tijdens de vastkoppeling van de Sojoez ruimtevaartuig aan ISS wordt altijd de druk op de zelfde niveau gebracht. Er zou dan direct zou zijn opgevallen dat er ergens een lekkage aanwezig zou zijn. Zoals te zien is op de foto, wordt er geschreven "mogelijke boor sporen" wij weten absoluut zeker dat dit wel degelijk "Boor sporen" zijn, en die worden veroorzaakt op een gladde oppervlakte waardoor de boor wegloopt. En dan klopt er alsnog nog iets niet op de foto, gezien dat het totaal twee verschillende foto's zijn. Zodra men goed kijkt, ziet men op de eerste foto geen isolatie doek zoals een onderbreking van metaal.

Echter na enkele weken was er pas een melding in ISS dat de druk wegviel, ondanks de vele conspiracy ( samenzwering) die werden geuit op sociale media en alternatieve media. Nieuwsberichten heeft gewacht op eventuele bewijzen, en mag nu wel constateren dat er wel degelijk spraken kan zijn van sabotage in ISS door welke partij dan ook. Rusland staat zeer goed bekend op betrouwbare Sojoez ruimtevaartuig lanceringen en materieel wanneer we dit vergelijken met Amerikaanse lanceringen. Naast dat feit, gaat men toch verder nadenken over het feit dat de missies met een Sojoez ruimtevaartuig aan voor Amerika ten einde komt volgende jaar. En dat nu ineens zoveel zeer gevaarlijke problemen ontstaan in de afgelopen maanden.

Er kunnen enkele scenario's voordoen

  • De Sojoez capsule wordt op gelijke druk gebracht, voordat het luik zal worden geopend. De druk verschil en of enige melding van een lekkage was toen niet te spraken.
  • Sojoez ruimtevaartuig is Saboteert in ISS, gezien dat nadien pas het alarm afging van druk verlies en niet voordat de luiken geopend waren.
  • Sojoez ruimtevaartuig tijdens de bouw al gesaboteerd, wat weer niet mogelijk kan zijn zoals in eerste punt was omschreven

Onze bevindingen zijn dan ook, dat er nadat de Sojoez capsule gekoppeld was aan de ISS, dat toen wel degelijk sabotage is gepleegd. Maar welke partij heeft dat gedaan "Russische benaming" of door "Amerikaanse bemanning"? Het is in ieder geval iemand geweest die een plek heeft gekozen die niet directe gevaar op leverde in ISS zoals bij de terug reis naar de aarde.

(Merk op dat het lek zich in een deel van de capsule bevindt dat niet opnieuw de atmosfeer van de aarde binnendringt wanneer het ruimtevaartuig terugkeert naar de aarde.)

Buiten dat feit, hopen wij natuurlijk ook, dat de benaming veilig zal landen in Kazachstan, en dat ze hun kerstmis thuis zullen vieren met hun familie.

LIVE Uitzending kunt u vanhier a.s. woensdag zien, van de terugkeer van de Sojoez ruimtevaartuig en hun benaming.

Woensdag 19 december, 16:45 uur: Expeditie 57 crew afscheid bij het International Space Station en Soyuz ruimtevaartuig luik sluiting. Luik sluiten is gepland om 17.30 uur. EST.

Woensdag 19 december, 07:45 uur: ontkoppeling van het ruimtevaartuig Soyuz met de bemanning van het International Space Station Expedition 57. Het loskoppelen is gepland om 8.42 uur 's avonds. EST.

Woensdag 19 december, 10:45 uur: dekking van Sojoez-koers, branden en landen met de bemanning van Expeditie 57. Deorbit burn gepland om 23:09 uur EST met landing gepland om 12:03 uur EST, 20 december.

En al wilt u vanuit alle zijden het geheel live wilt bekijken, Nasa - ISS livestream van de aarde

Qr Code
Ga naar boven