Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

rusland

Rusland zal zich richten op EU-landen als zij Amerikaanse nucleaire raketten laten plaatst

Buitenland Rusland: President Vladimir Poetin zei woensdag dat Rusland gedwongen zal worden om zich te richten op alle Europese landen die instemmen met het hosten van Amerikaanse nucleaire raketten na de terugtrekking van Washington uit een historisch wapenbeheersingsverdrag uit de Koude Oorlog. De waarschuwing komt niet vanuit het niets, de laatste 8 maanden zijn er al zeer activiteiten van militaire materieel die vanuit Engeland worden overgebracht naar Nederland naar de staats grenzen van Rusland.

Persconferentie woensdag 24 oktober 2018

Tijdens een persconferentie na het voeren van gesprekken met de Italiaanse premier Giuseppe Conte, zei Poetin dat hij wilde bespreken wat hij gevaarlijke Amerikaanse plannen noemde om het Intermediate-Range Nuclear Forces (INF) -verdrag met de Amerikaanse president Donald Trump te verlaten.

Van de twee leiders wordt verwacht dat ze op 11 november in Parijs spreken.

Rusland heeft het besluit van Trump gebeld om het verdrag van 1987 te beëindigen, waardoor de ballistische raketten van het land op korte en middellange afstanden uit Europa werden geëlimineerd, gevaarlijk. Trump heeft Rusland beschuldigd van het schenden van het verdrag, iets wat Moskou ontkent. Het zegt dat Washington degene is die het overtreedt.

De Amerikaanse National Security Advisor John Bolton vertelde Poetin dinsdag dat Washington door zou gaan met de plannen om het pact te staken ondanks bezwaren van Rusland en enkele Europese landen.

Poetin vertelde woensdag dat journalisten in natura zouden moeten reageren en dat snel zouden doen als de Verenigde Staten zouden stoppen met het pact.

"Als we uw vraag rechtstreeks beantwoorden, kunnen we dan antwoorden,"

zei Poetin toen hem werd gevraagd wat Rusland zou doen als Trump zijn belofte om het verdrag te verlaten, goedmaakte.

"We kunnen, en het zal heel snel en zeer effectief zijn,"

zei hij.

"Als de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het INF-verdrag, is de belangrijkste vraag wat ze zullen doen met deze (intermediaire) raketten die opnieuw zullen verschijnen.

"Als zij hen naar Europa zullen brengen, zal onze reactie natuurlijk dit moeten weerspiegelen, en Europese landen die ermee instemmen hen te hosten, als het zover is, moeten begrijpen dat zij hun eigen grondgebied in gevaar brengen vanwege een mogelijke tegenaanval ."

Opdoemende wapenwedloop

Poetin zei dat hij niet begreep waarom het noodzakelijk was om Europa in een zodanig gevaar te brengen, zeggend dat het een situatie was die Rusland zelf wilde vermijden indien mogelijk.

NAVO-topambtenaar beschuldigde woensdag de schuld van Rusland voor het overtreden van het verdrag, maar zei dat hij niet geloofde dat de Russische dreiging zou leiden tot nieuwe inzet van Amerikaanse raketten in Europa.

Rusland heeft de optie om raketten voor middellange afstanden in te zetten in zijn Europese exclave Kaliningrad aan de Oostzee, een beweging die Europa in een stroomversnelling zou brengen.

Poetin zei dat hij vreesde dat de wereld op het punt zou staan ​​om in een wapenwedloop te glippen, en zei dat het lot van een ander wapenhandelsverdrag tussen de VS en Rusland - het nieuwe START-pact - dat strategische nucleaire raketwerpers beheert en in 2021 afloopt, ook onduidelijk was .

"Als dit alles wordt ontmanteld, blijft er niets over als het gaat om het beperken van de toename van de armen",

zei Poetin.

"En dan is de situatie volgens mij extreem gevaarlijk, het enige dat overblijft is een wapenwedloop

'De VS zouden geschiedenis zijn als Rusland de Yellowstone-vulkaan met mega-bommen' vernietigt - expert

Rusland moet het vermogen ontwikkelen om de VS in één klap te vernietigen als het de Amerikanen wil overtuigen de nucleaire wapenwedloop te beëindigen en terug te keren naar de onderhandelingstafel, zei militair-expert Konstantin Sivkov.

Eerder een aantal jaren geleden, was deze uitspraak al eens eerder gedaan vanuit de top leger van Rusland. De gevolgen zal dan absoluut niet beperkt blijven voor Amerika, maar vor de gehele wereld met alle gevolgen van dien. Yellowstone, blijkt namelijk groter te zijn dan ze hadden verwacht zoals aangetoond wordt in de foto hieronder

yellowstong De as die vrijkomt vanuit Yellowstone, zal de hele wereld treffen. Zonlicht zal worden geblokt, als gevolg daarvan zullen over de wereld vele oogsten mislukken.

Om de agressie uit het Westen in te dammen, moet Moskou niet concurreren met Washington in aantal kernwapens, schreef Sivkov in een nieuw artikel. De voorzitter van de Academie van Geopolitieke Problemen is van mening dat een "asymmetrische reactie" veel beter zou werken voor Rusland, omdat het in staat is kernwapens te produceren met een opbrengst van meer dan 100 megaton.

Als "gebieden met kritisch gevaarlijke geofysische omstandigheden in de VS (zoals de Yellowstone Supervolcano of de San Andreas-fout)" het doelwit zijn van die kernkoppen, "garandeert een dergelijke aanval de vernietiging van de VS als een staat en de hele transnationale elite", zei.

De productie van ongeveer 40 of 50 van dergelijke mega-kernkoppen voor ICBM's of torpedo's met extra lange afstanden zou ervoor zorgen dat ten minste enkele van hen hun doel bereiken, ongeacht hoe een nucleair conflict tussen de VS en Rusland zich ontwikkelt, aldus de expert.

Een dergelijk scenario "maakt een grootschalige nucleaire oorlog opnieuw irrationeel en vermindert de kans op een uitbraak tot nul," zei Sivkov.

Qr Code
Ga naar boven