Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

groente, fruit

Maak groente en fruit niet duurder maar btw-vrij

Het nieuwe kabinet wil als één van de eerste wapenfeiten de btw op eten verhogen van 6% naar 9%. Dat betekent 50% meer belasting op groente en fruit. was een eerder artikel die wij op 2017-10-11 hebben geschreven over Groente en Fruit dat aankomende 1 januari 2019 door de kabinetsplan in werking gesteld zal worden. Ook al doet u het niet voor u zelf op de petitie te ondertekenen, doe het ook dan voor uw mede mens.

Stop dit kabinetsplan!

De gezonde keus makkelijker maken, roept de overheid al jaren. Daarom moet dit onbegrijpelijke plan van tafel. De btw op groente en fruit moet niet omhoog. Groente en fruit hoort juist btw-vrij. Het is nu hét moment om je stem te laten horen! Doe mee aan de e-mailactie!

De kabinet heeft meerdere gezichten.

Onlangs verscheen er een artikel in de staats media, dat mensen gezonder moeten leven.

Het kabinet begint wijst een vinger naar de bevolking, wat verboden en duurder zal worden. Ze willen dat de bevolking gezonder gaat leven, aan de andere kant dat ze willen dat de bevolking gezonder gaat leven, verhogen ze btw- van Groente en Fruit ?

Het gehele kabinet neemt ten eerste uw salaris/uitkering verhoging weer via deze weg van u af.

Dat wanneer de regering eerst eens naar de producenten bestraft op fake producten, zullen er in de schappen van de winkels gezondere producten komen te liggen. En zelfs daar schuilt ook weer een groot bedrog achter, waar absoluut niet wordt ingegrepen. En met name de benaming “Biologische groenten en Fruit” dit wat absoluut niet waar is. Dit laatste zullen wij compleet beschrijven in diverse artikelen over groente en Fruit in de Winkels. FoodWatch maakt zich sterk voor u als consument, en komt op voor gezonde producten in de winkels.

De feiten liegen er niet om:

Groente en fruit zijn sinds begin deze eeuw al aanzienlijk duurder geworden:
- Groente: 50% duurder
- Fruit: 41% duurder

Veel ongezond eten is juist amper tot niet in prijs gestegen, bijvoorbeeld:
- Suiker: 18% goedkoper

Maatregelen zijn hard nodig

Ondertussen eten 6 op de 7 Nederlanders onvoldoende groente. Hetzelfde percentage eet onvoldoende fruit. In Nederland komen er wekelijks 1.200 nieuwe suikerziektepatiënten bij; vrijwel allemaal met de voeding gerelateerde type 2 diabetes. En de groente die men koopt in de supermarkten, mankeert van alles aan, dat waar Nieuwsberichten uitgebreide artikel over zullen gaan schrijven, met een oplossing dat waar u zeer veel geld mee kunt besparen.

Al eerder is in de Kamer verzocht om groente en fruit btw-vrij te maken, maar het kabinet heeft hier niks mee gedaan. Eerder riepen wetenschappers en patiëntenorganisaties op tot btw-vrije groente en fruit.

Daarom is nu het moment om als consumenten het niet langer meer stilzwijgend aan te zien: Laat dit kabinet gezond eten niet ontmoedigen maar aanmoedigen!

Weg met de btw op groente en fruit! Doe mee aan onze e-mailactie!

De afgelopen jaren zijn de prijzen van groente (+50%) en fruit (+41%) al fors gestegen. Het nieuwe kabinet wil de btw hierop nog eens flink verhogen. Dat mag niet gebeuren. Teken nu! Meer weten

Eerder deze maand, hebben wij diverse artikelen geschreven over de koopkracht.

Hiermee wilde wij duidelijk maken, dat de laagste inkomsten eens stuk lager zullen worden, en alle producten een stuk duurder zal gaan worden. Dit geheel is allemaal uitgekomen, en inderdaad het begint er steeds meer op te lijken dat de mensen met een lage inkomsten steeds minder voedsel op hun bord zullen hebben. Nieuwsberichten heeft zelfs een voorspelling beschreven, dat waarin beschreven staat dat er grotere groep mensen aangewezen zullen zijn op een voedselbank of loket.

Buiten het feit van de laagte inkomens, zou u zelf ook verder in de toekomst moeten kijken en veilig stellen. Wellicht heeft u nu een baan met een contract van korte periode, zodra u straks niet meer aan een baan kunt komen omdat u dan ineens te oud blijkt te zijn, bent u ook afhankelijk van een inkomsten zoals een uitkering. Een uitkering is absoluut geen vet pot, en door het niet ondertekenen van de petitie snijd u uw zelf ook in de vingers en dan is het wel te laat. Zodra nu de 9% door wordt gezet per 1 januari 2019, zal dit nooit meer terug gedraaid worden.

Eens een dief altijd een dief?

Inderdaad, meer mensen zullen net als roofdieren dit doen, om te kunnen overleven om op jacht te gaan naar voedsel .

De slogan "eens een dief altijd een dief" is hier totaal niet te spraken, het is overleven wat van je afgenomen wordt. Men zal gaan stelen van voedsel in supermarkten is dan de normaalste zaak van de wereld, daarbij komt dan ook nog eens, dat de regering dit veroorzaakt dat je wel moet gaan stelen om aan voedsel te kunnen komen.

Prijzen van producten?

Wij hebben ook beschreven, dat nu al alle producten een 0,50 tot een 1,- euro duurder zijn geworden en hier dan nog zit de verhoging van de BTW er niet bij berekend.

U zal nu dan ook kunnen begrijpen dat de armste, nog armer zullen gaan worden met nog minder op hun bord.

Afgelopen Verkiezingen

Nieuwsberichten, wil hierbij iedereen zeer vriendelijk bedanken om nogmaals voor een regering te kiezen die het in de vooraf gaande jaren er een puinhoop ervan hebben gemaakt om dit nog even zachtjes over te doen in de aankomende 3 half jaar.

Als uw inkomsten perfect zijn, zal het u geen klap schelen dat of de product prijzen verder omhoog zullen gaan. Immers door de voedsel prijzen te verhogen, zal uw inkomsten bij voorbaat al verhoogd worden, dus waar zou zich dus druk over maken. Het mag wel duidelijk zijn, dat alle regeringsleiders die nu een formatie hebben gevormd, er stellig overeen zijn over de BTW verhoging en het verhogen van inkomsten door deze politieke formatie.

Het mag dan wel duidelijk zijn, dat er bij de volgende verkiezingen, zeer veel mensen uit de bevolking op een totaal ander politieke partij zullen gaan stemmen.

Wil je ook je familie en vrienden vragen om mee te doen aan deze actie?

#

Je kunt ook de onderstaande tekst kopiëren en zelf per e-mail versturen of op Facebook en twitter te plaatsen:

Hallo,

De afgelopen jaren zijn de prijzen van groente (+50%) en fruit (+41%) al fors gestegen. Het nieuwe kabinet wil de btw hierop nog eens flink verhogen. Dat mag niet gebeuren. Groente en fruit horen juist btw-vrij. Help je mee?

www.foodwatch.org/nl/onze-campagnes/onderwerpen/btw-actie/e-mailactie-btw/

Opeenvolgende kabinetten klagen steen en been over de oplopende zorgkosten. Maar een gezond voedselbeleid als vorm van ziektepreventie, ontbreekt vrijwel volledig. De afgelopen jaren is er volop vertrouwd op zelfregulering van de voedingsindustrie. Maar van alle kanten blijkt dat dit faalt. Dat kan en moet beter: stimuleer gezond eten! De btw op groente en fruit moet niet omhoog, maar juist omlaag naar 0%. Vraag de overheid om in te grijpen en teken de foodwatch e-mailactie!

Hartelijke groet,

Qr Code
Ga naar boven