Politiek Nieuwsberichten

Politiek

Politiek is de wijze waarop in een samenleving de belangentegenstellingen van groepen en individuen tot hun recht komen - meestal op basis van onderhandelingen - op de verschillende bestuurlijke en maatschappelijke niveaus. Waar de scheidslijn loopt tussen het politieke en het ethische en sociale is een vraag waar veel verschil van mening over bestaat. De meeste wetenschappers erkennen dat er sprake moet zijn van enig potentieel tot het gebruik van macht of geweld om een vraagstuk als politiek te bestempelen — bij het beslissen van een politiek conflict is meestal sprake van een verplaatsing van macht van de ene groep of persoon naar een andere groep of persoon.

Een persoon die een ambt of functie in de politiek vervult heet bij mannen een politicus en bij vrouwen een politica.

Politieke besluiten

Nieuwsberichten zal ieder belsuit die genomen wordt in de politiek, onder de loep nemen.

  • Wat zijn de gevolgen, van politieke besluiten voor u als burger.
  • Is er spraken van belangenverstrengelingen
  • Zijn onze "rechten van de mens" in gevaar
  • Zal onze grondwet, overgenomen worden door de EU
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

groente, fruit

Maak groente en fruit niet duurder maar btw-vrij

Het nieuwe kabinet wil als één van de eerste wapenfeiten de btw op eten verhogen van 6% naar 9%. Dat betekent 50% meer belasting op groente en fruit. was een eerder artikel die wij op 2017-10-11 hebben geschreven over Groente en Fruit dat aankomende 1 januari 2019 door de kabinetsplan in werking gesteld zal worden. Ook al doet u het niet voor u zelf op de petitie te ondertekenen, doe het ook dan voor uw mede mens.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

verkiezen

Dit is waarom een ​​grote democratie flirt met fascisme.

Buitenland Brazilië verkiezen:Brazil’s Trump” is een extreemrechtse congreslid die dictators prijst. Hij is ook een les in hoe moderne democratieën kunnen afbrokkelen. Brazilië , de op drie na grootste democratie ter wereld, zou het nieuwste land kunnen worden om de groeiende broederschap van naties te bevestigen die flirten met fascistische heerschappij op zondag, wanneer kiezers waarschijnlijk een extreemrechtse autoritair kiezen kiezen als de volgende president van het land.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

rusland

Rusland zal zich richten op EU-landen als zij Amerikaanse nucleaire raketten laten plaatst

Buitenland Rusland: President Vladimir Poetin zei woensdag dat Rusland gedwongen zal worden om zich te richten op alle Europese landen die instemmen met het hosten van Amerikaanse nucleaire raketten na de terugtrekking van Washington uit een historisch wapenbeheersingsverdrag uit de Koude Oorlog. De waarschuwing komt niet vanuit het niets, de laatste 8 maanden zijn er al zeer activiteiten van militaire materieel die vanuit Engeland worden overgebracht naar Nederland naar de staats grenzen van Rusland.

Qr Code
Ga naar boven