Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Chelyabinsk,Chelyabinsk

Sneeuwval Chelyabinsk in Rusland, duizenden zonder stroom.

Chelyabinsk, de Russische stad die krantenkoppen met zijn meteoriet, dubbele zon en blauw sneeuw maakte, is getroffen door een nieuw natuurverschijnsel.

Voorjaar sneeuw Chelyabinsk Rusland

St. George's

Het winterse weer, die begon op 9 mei, heeft niet ontmoedigd social media-gebruikers die zich voorbereidden tot 70 jaar sinds de overwinning op nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog te markeren. Ze markeerde de woorden "9 mei" in de sneeuw en trok foto's van St. George's linten op hun besneeuwde auto's.

Chelyabinsk

"Ik hou van de winter in het begin van mei," gzbender gebruiker schreef op Instagram. De inwoners van de stad herleven zelfs hun favoriete New Year traditie - het bouwen van een "stern Chelyabinsk sneeuwman."

voorjaat, sneeuw

De sneeuw beschadigde ook hoogspanningsleidingen in de stad en liet ongeveer 39.000 mensen zonder elektriciteit, de regionale energie ambtenaren gezegd.

voorjaar, sneeuw

Chelyabinsk is geen onbekende voor vreemde natuurlijke gebeurtenissen.

Op 15 februari 2013, Chelyabinsk gemaakt wereldwijde koppen na een vlammende meteoor flitsen langs de hemel. De impact ervan in de atmosfeer had de kracht van meer dan 20 Hiroshima explosies.

meteoor

Gelukkig, de explosie zich heeft voorgedaan ongeveer 30 tot 40 km over de stad en de meteoor heeft een ongewenste crash landing in het midden van de stad niet te maken. Er waren geen ernstige slachtoffers, maar ongeveer 1.600 mensen kregen lichte verwondingen, meestal van fragmenten van gebroken glas.
slachtoffers

Het grootste fragment van de meteoriet woog ongeveer 570 kilo en werd gevonden in Tsjebarkoelmeer, op 90 km van Chelyabinsk.

Dit februari inwoners van de stad waren onder de indruk van een nieuw fenomeen, een triple zon, een zeldzame optische illusie geproduceerd door ijskristallen in de winter de lucht.

Chelyabinsk, sneeuwval

Het bleek dat een lokale fabriek die kleurstof voor Pasen eieren hadden een lekkage.

kleurstoffen fabriek
Qr Code
Ga naar boven