Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

'NASA verbergt het leven op Mars': Hier is wat er echt gaande is met de explosie van de rode planeet Mars

Opmerkelijk Mars: Samenzweringstheoretici gingen overdrive na het spotten van een 'mysterieuze rookpluim' in de buurt van een slapende Martiaanse vulkaan, met velen die dit beweren als bewijs dat het buitenaardse leven bestaat op de rode planeet en we worden voorgelogen hier op aarde.

Aantijgingen van een NASA-led cover up verspreiden zich als een lopend vuurtje online, met populaire samenzweringstheorie YouTube channel secureteam10 met een expositie van acht minuten lang getiteld: 'Iets BELANGRIJK is gebeurd op Mars .. verbergen ze het?'

"Er was een explosie - ik weet niet of het een vulkaan was of iets ontploft", vertelde Tyler Glockner van secureteam10 aan zijn publiek tijdens een video die bijna 20.000 views vergaarde sinds de publicatie op 20 oktober.

Eén commentator op de video putte uit zijn laservaring om de op Mars opererende operaties bloot te leggen, met kraters gevormd door blikseminslagen als bewijs van buitenaardse technologie die de atmosfeer van de planeet opnieuw vorm gaf. "Te veel toevalligheden hier om meer te negeren. NASA moet stoppen met de politie van de wetenschappelijke gemeenschap te zijn. '

#

"NASA is een BS-bureau, bemand door zelf schandelijke leugenaars. Mars is een levende planeet, zoals iedereen die de afgelopen vijftig jaar Mars heeft bestudeerd [weet], "stemde een andere commentator in.

Deze video met beveiligdeteam10 werd vervolgens opgepikt door een Britse tabloid, die de samenzwerende vlammen aanwakkerde tijdens het verbinden van de verschillende punten van de slimme list van de NASA: de Mars Curiosity Rover leed aan een mysterieuze storing, waardoor deze maandenlang offline was na een enorme stofstorm in de late lente; de Hubble- en Chandra-telescopen zijn onlangs in de "veilige modus" geplaatst, waardoor alleen de basisfunctionaliteit mogelijk is; en NASA was opvallend stil over de tweeduizend kilometer lange rookpluim die zich uitstrekte over de hemel van Martian.

Reddit was ook gonst, hoewel de commentaren meer klimatologisch dan samenzweerderig waren, en atmosferische omstandigheden bediscussieerden die tot dergelijke wolkenformaties konden leiden.

"Geen grond- of ruimtegebaseerde waarnemingen van Mars of zijn atmosfeer hebben enig geloofwaardig bewijs opgeleverd voor actief vulkanisme in de huidige of recente geschiedenis," partij-pooper en planetaire wetenschapper Elliot Sefton-Nash, die werkt aan verschillende ESA-projecten, waaronder Mars Sample Return, ExoMars en Mars Express.

"Observaties die op 24 september zijn gemaakt door de Visual Monitoring Camera (VMC) aan boord van ESA's Mars Express-ruimtevaartuig, laten een ongeveer oost-west georiënteerde wolk zien met een lengte van ongeveer 2.000 km, evenals de schaduw die op het onderoppervlak van Mars is geworpen."

#

"Wolken staan ​​erom bekend dat ze zich in deze regio seizoensgebonden vestigen en worden geassocieerd met de vulkanen omdat hun topografie de atmosferische omstandigheden beïnvloedt," vervolgt hij. "Dit is een goed gedocumenteerd fenomeen en er bestaan ​​verschillende wetenschappelijke artikelen die het proces documenteren en toelichten en de seizoensgebonden regelmaat van het voorkomen in deze regio benadrukken."

#

Ter vergelijking, Sefton-Nash benadrukte een zeer vergelijkbare wolk veroorzaakt door deze topografische krachten bij Arsia Mons, waargenomen in 2015 (in hogere resolutie) door de Indiase Mars Orbiter Mission.

Op dit moment concentreert de ESA zich op Mercurius, wat een aantal interessante vragen stelt over de vorming van ons zonnestelsel.

 

Qr Code
Ga naar boven