Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

truffel

'Uitzonderlijke' witte truffel verkocht voor 85.000 euro

Buitenlands Nieuws: Italië witte truffel:Een Chinese koper ruikt een truffel nadat hij het heeft gekocht tijdens de 19e World White Truffle-veiling in Alba, Noord-Italië, op 11 november 2018

Zeldzame Witte Truffel

Een zeldzame witte truffel van 850 gram werd op zondag voor 85.000 euro ($ 96.000) geveild in de Italiaanse regio Alba, waarbij de anonieme Hong Kong-koper bijna 30 keer de marktprijs van dit jaar betaalde voor kleinere nuggets.

Op de jaarlijkse veiling in de regio bij Turijn werd de ongewoon grote witte truffel verkocht tegen een prijs die deze waarde op 100 euro per gram zou krijgen.

"De prijs van deze uitzonderlijke truffel komt niet overeen met de marktprijs, die dit jaar rond de 350 euro is voor 100 gram,".

"Wat dit hoge bod verklaart, is het feit dat de verkoop is voor het goede doel en ook de zeldzaamheid van een 850 gram truffel, want hoe groter de truffel, des te waardevoller het is."

De witte truffels van de Alba-regio zijn zeer gewild en worden opgegraven tussen 21 september en 31 januari.

De oogst van dit jaar was uitstekend, zowel wat betreft hoeveelheid als kwaliteit, na een moeilijk seizoen vorig jaar.

De bumperoogst heeft de reguliere marktprijs verlaagd - tot applaus van restauranthouders en fijnproevers.

"Vorig jaar, vanwege de droogte die een zwakke oogst veroorzaakte, bereikten we 600 tot 700 euro voor 100 gram." Dit jaar gingen we naar 250 euro en nu is het ongeveer 350 euro, "voor nuggets met een gemiddelde van 20 gram, zei Antonio Degiacomi, hoofd van het Nationaal Centrum voor Truffel Studies in Italië.

Degiacomi zei dat regen en stormen in juli en augustus dit jaar voldoende water hadden opgeleverd, wat perfect is voor de truffels.

"Het wordt gekenmerkt door een intens parfum, dat romantische ontmoetingen, de bossen, de natuur oproept. Het is zeer suggestief," zei Degiacomi.

Alba heeft 88 jaar lang truffelveilingen georganiseerd als onderdeel van zijn jaarlijkse truffelbeurs, die ongeveer twee maanden duurt.

Het evenement van dit jaar werd gehouden in samenwerking met Hong Kong, waar de koper was gevestigd.

Qr Code
Ga naar boven