Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

dieetpillen

Dieet pillen als gifpillen, tja zo val je wel af.

NVWA wil meer weten over gevaarlijke dieetpillen, dat zal eens tijd worden dat er onderzoek gedaan word.

Maar wat heb je aan een onderzoek, als de feiten al op tafel liggen?

Nou dus nogmaals onderzoeken om er zeker ervan te zijn.

Een aantal dagen geleden, hebben wij er al over geschreven. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit wil weten of illegale dieetpillen ook in Nederland worden verkocht. Nou wat denken ze nu zelf dat (2,4-dinitrofenol - DNP) alleen in de illegale dieet pillen zit, dan hebben ze dat helemaal mis. 2,4-dinitrofenol - DNP is een zeer giftige industriële chemische stof. die populair is geworden onder de mensen willen om gewicht, inclusief bodybuilders en mensen met eetstoornissen te verliezen.

Hoe werkt DNP werken?

In 1948, Harvard biochemici WF Loomis en Fritz Lipmann bleek dat DNP verstoort de opwekking van energie in de cellen. Normaal gesproken is de energie voor het aandrijven van de veelheid van processen die in cellen afkomstig van de oxidatie van voedsel (vet en koolhydraat). In aanwezigheid van DNP, vet en koolhydraten in levensmiddelen worden afgebroken maar de productie van bruikbare energie voor de cellen is aangetast en wordt in plaats daarvan als warmte vrijkomt. Daardoor worden lichaamsreserves vet en koolhydraten gemobiliseerd en gewicht verloren.

Studies tonen aan dat DNP is bekend dat bijwerkingen zoals ademhalingsmoeilijkheden, versnelde hartslag, koorts, duizeligheid, braken en, in sommige gevallen de dood veroorzaken.

Toxicologie en veiligheid

De stof kan bij schokken, wrijving of stoten ontleden, met een ontploffing tot gevolg. Schokgevoelige verbindingen worden gevormd met basen, ammoniak en de meeste metalen. 2,4-dinitrofenol ontleedt bij verhitting, met vorming van giftige gassen, onder andere stikstofoxiden.

De stof kan effecten hebben op de stofwisseling, met als gevolg hyperthermie. Blootstelling kan de dood veroorzaken. Desalniettemin werd de stof in de Verenigde Staten in de periode 1933 tot 1938 door tienduizenden gebruikt als afvalmiddel. Tachtig jaar later wordt dit gif illegaal verkocht als afvalmiddel.

Herhaald of langdurig huidcontact kan een huidontsteking veroorzaken. De stof kan effecten hebben op het perifeer zenuwstelsel en op de ogen, met als gevolg een vertroebeling van de ooglens (cataract of staar).

Qr Code
Ga naar boven