Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Paardenbloem Kanker

Paardenbloem thee zoals wordt beweerd, vernietigd Kanker (2)

Wetenschappers uit Canada Ontdekt een plant die kankercellen doodt in 48 uur, dit is absolute totale onzin en staat nergens wetenschappelijk vast. Echter Paardenbloem wortel blijkt wel een bepaalde stof te bevatten, dat wellicht alsnog kanker zou kunnen terug dringen. echter de concentratie van de paardenbloem wortel moet der mate hoog zijn. En dan alsnog werkt paardebloem wortel niet voldoende om de kanker terug te dringen.

KWF Kankerbestrijding

In onze eerdere artikel op dinsdag 07 juli 2015 15:51 Paardenbloem kan uw levensreddend van Kanker?  Heeft Nieuwsberichten heeft in samenwerking met KWF & RIVM Nederland een onderzoek ingestelt naar een claim dat paardenbloemen u van kanker kan genezen. In middels hebben wij zeer veel informatie voor u. Nieuwsberichten is direct aan de slag gegaan naar een melding over paardenbloemen die kanker cellen zouden doen laten afsterven. Wij van Nieuwsberichten zal dan ook, hier het originele e-mail bericht plaatsen met de bevindingen van het KWF Kankerbestrijding. Wij plaatsen deze e-mail, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan uit dat wat er als reactie en onderzoek als uitkomst naar voren is gekomen. LET OP: wij zullen de belangrijkste informatie wel in bold en onderstrepen.


Geachte redactie Nieuwsberichten

Bedankt voor uw bericht.

Na het lezen van het stuk heb ik bij mijn collega informatie ingewonnen over de stand van zaken rond dit thema.

Er is weinig onderzoek gedaan naar het effect van paardenbloem(extracten) op kankercellen. Er is eigenlijk maar 1 onderzoeksgroep die zich daar structureel mee bezighoudt en dat is die van de Canadese universiteit van Windsor die u ook in uw mail genoemd wordt.

Dr. Pandey, Ovadje en Hamm hebben een paar laboratorium studies gedaan (bij alvleesklierkanker - , leukemie- en melanoomcellen). Dr. Ovadje is er op gepromoveerd (zie proefschrift). Hun conclusie is dat extracten van de paardenbloemwortel kankercellen aanzetten tot zelfvernietiging (apoptose) zonder gezonde cellen te beschadigen.

Het betreft cellijnen, dus er is nog geen onderzoek gedaan bij patiënten. Er is inmiddels Canadese goedkeuring voor een klinische studie, maar die is nog niet geopend.

Behalve deze onderzoeksgroep is er nog 1 relevante publicatie gedaan in het Internation Journal of Oncology. Dat artikel is hier te vinden. Ook die studie suggereert dat paardenbloemextracten of componenten mogelijk potentie hebben als basis voor nieuwe kankergeneesmiddelen.

Vooralsnog zijn de bewijzen heel summier en pril. Omdat het echter een natuurlijke geneeswijze betreft, wordt het breed uitgemeten binnen alternatieve kringen en daar bulkt het van op internet. Binnen het reguliere circuit is Taraxacum officinale (de paardenbloem) absoluut geen hot topic. Het is daarmee nog te vroeg om als KWF hier een uitspraak over te doen. Verder onderzoek moet de werkelijke waarde van paardenbloem(extracten) aantonen.

Natuurlijk hopen wij net zo goed als u dat de werking van paardenbloemextract (een deel van) de oplossing kan worden. Dit is op dit moment echter nog niet mogelijk. We blijven de ontwikkelingen volgen!

Hopelijk hebben we u hiermee voldoende geïnformeerd. Mochten er nog vragen zijn, dan kunt u uiteraard altijd terug mailen.

Met vriendelijke groet,

KWF,Nieuwsberichten

Daniël Meier

Afdeling Publieksservice

KWF Kankerbestrijding
Delflandlaan 17 | Postbus 75508 | 1070 AM Amsterdam
T: 0900-2020041 (€ 0,01 p/m) Maandag t/m vrijdag van 09.00 – 18.00 uur.

E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | W: www.kwfkankerbestrijding.nl

KWF Kankerbestrijding
Delflandlaan 17 | Postbus 75508 | 1070 AM Amsterdam
T: 0900-2020041 (€ 0,01 p/m) Maandag t/m vrijdag van 09.00 – 18.00 uur.

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | W: www.kwf.nl


Nieuwsberichten Conclusie

Nieuwsberichten blijft natuurlijk dit onderwerp ook volgen, in belang voor vele die leven met kanker. Nieuwsberichten | onthullend en bewustmakend nieuwsfeiten publiceert vrij en onafhankelijk nieuws. Dit nieuws over paardenbloemen die kanker "ZOU" genezen is tot heden nog niet het geval. Zoals dit ook duidelijk benadrukt wordt door KWF Kankerbestrijding.

Taraxacum officinale

Zoals KWF Kankerbestrijding ook duidelijk aangeeft, dat  het gebruik ervan absoluut geen hot topic. Wij zijn geen artsen om u iets te verbieden om te kopen en uit te proberen. Wel benadrukken wij met klem, dat u absoluut dit met uw eigen oncoloog moet overleggen. Er wordt veel geschreven over Taraxacum officinale, wij zijn ook absoluut voorstanders van homeopathie middelen, echter moet er wel degelijk onderzoek zoals wetenschappelijk onderlegd zijn, dat dit middel echt werkt.

Nieuwsberichten wil absoluut niet dat u op het verkeerde pad wordt gebracht, en al zeker niet met de hoop dat hiermee kanker zal verdwijnen zoals dit wordt geclaimd. Wij hopen u als lezer ervan bewust te hebben gemaakt, dat wij dit serieus nemen en alles proberen eraan te doen om de waarheid te achterhalen.

Gebruik uw gezonde verstand, voordat men ergens aan begint wat nadien helemaal niet blijkt te werken. Wij willen namelijk absoluut niet uw laatste sprankje hoop ten gronden richten.

Qr Code
Ga naar boven