Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

prostaatkanker

Ik heb prostaatkanker (prostaatcarcinoom)

Raar eigenlijk dat ik Prostaatkanker (prostaatcarcinoom) heb, Prostaatkanker komt vaak voor in Nederland. Jaarlijks wordt er in Nederland bij meer dan 10.000 mannen prostaatkanker vastgesteld. Daarmee lijkt het vooral een oudemannenziekte. Toch krijgen ook steeds meer jongere mannen (vanaf een jaar of veertig) prostaatkanker.

Hoe weet je of je prostaatkanker hebt?

Omdat prostaatkanker zo langzaam groeit, geeft de ziekte vaak lange tijd geen klachten. Soms wordt prostaatkanker pas ontdekt wanneer er uitzaaiingen elders in het lichaam zitten.

Toch zijn er wel degelijk klachten die kunnen wijzen op prostaatkanker. Kúnnen wijzen, want het is zeker niet zo dat onderstaande symptomen betekenen dat je prostaatkanker hebt. Het kan net zo goed gaan om een urineweginfectie of een prostaatvergroting.

Ga met onderstaande klachten in elk geval even langs de huisarts:

 • vaker moeten plassen dan normaal
 • Moeite met plassen
 • pijn en een branderig gevoel bij het plassen
 • nadruppelen en/of een zwakke straal bij het plassen
 • troebele of bloederige urine

Behandelingen Prostaatkanker

Welke keuze is altijd per persoon verschillend, welke behandeling is beste voor u zal zijn. Dit laatste geld ook voor mij, en de keuzen van behandeling hierin raken nu al op.Maar laten wij eens zien welke behandelingen er zijn, en nadien mijn verhaal.

Er zijn verschillende methodes om prostaatkanker te behandelen zoals;

 • Brachytherapie
 • Iridiumbron therapie
 • Prostaatoperatie
 • Hormoonbehandeling
 • Chemotherapie

De behandeling kan net zoals bij een vrouw, maar ook bij de man een behoorlijke impact hebben.

In de lijst hierboven, staan dus diverse behandel methodes die men aan kunt gaan bij prostaatkanker. Zodra wij per punt bekijken welke gevolgen het voor de man optreed, eens beschrijven.

Brachytherapie betekend dichtbij, en kan absoluut de beste methode van behandeling zijn om kanker te bestrijden. Echter, kleven aan de Brachytherapie bijwerkingen. Bij behandeling met Brachytherapie, wordt absoluut eerst dit besproken met meerdere dokters. De hoofdredenen dat dit eerst wordt besproken, dat er geen andere nare bijwerkingen daarop zullen volgen.

Ieder mens is anders, en ieder mens met prostaatkanker kan totaal anders op de Brachytherapie reageren. U kunt bijwerkingen krijgen van de behandeling. De meest voorkomende zijn plasklachten, maar u kunt ook last krijgen van erectiestoornissen en darmklachten. Deze bijwerkingen treden meestal een paar weken na de behandeling op en zijn over het algemeen van tijdelijke aard.

De geringe hoeveelheid radioactiviteit die u meedraagt, levert geen gevaar op voor u en uw naaste omgeving. Om elk risico te vermijden, krijgt u toch adviezen en voorschriften mee voor de eerste paar maanden.

Brachytherapie wordt en kan uitgevoerd worden, zodra het geen uitzaaiing van de prostaatkanker aanwezig zal zijn. Naast dat feit, ligt het eraan welke klachten er aanwezig zijn voordat men met Brachytherapie behandeling krijgt. Bij zeer moeilijk plassen, zal Brachytherapie een probleem opleveren zoals ineens per dag 16 keer naar het toilet moet om te plassen, en dat voor 3 a 4 maanden lang.

Brachytherapie is radioactieve zaadjes in de prostaat gebracht, deze zijn ongeveer de grote van een rijstkorrel. Brachytherapie is een plaatselijk bestraling, en tast amper de goede cellen aan.  Naast dat feit, met een Brachytherapie, blijft de man vruchtbaar en krijgt geen droge orgasmes.

Iridiumbron

Bij deze vorm van inwendige bestraling krijgt u 1 tot 4 keer een korte bestraling met een radioactieve bron: iridium-192. Hiervoor plaatst de arts een aantal dunne slangetjes in de prostaat. Hij doet dit via het gebied tussen de balzak en de anus: de perineum. Deze slangetjes heten katheters of bronhouders

Tijdens de ingreep krijgt u een blaaskatheter.

Voor het plaatsen van deze bronhouders krijgt u verdoving via algemene narcose of een ruggenprik. De arts sluit de bronhouders aan op het bestralingstoestel. Het bestralingstoestel brengt de radioactiviteit via de bronhouders in de prostaat.

Tijdens deze bestraling moet u in bed blijven liggen. U ligt in een speciale gesloten kamer. Dit is om anderen te beschermen tegen de radioactiviteit.

Na de laatste bestraling verwijdert de arts de katheters en de blaaskatheter en mag u naar huis. U bent dan vrij van straling.

Patiënten met een agressievere vorm van prostaatkanker krijgen inwendige bestraling met een iridiumbron vaak in combinatie met uitwendige bestraling. Door de inwendige bestraling is een lagere dosis uitwendige bestraling nodig. Hierdoor is er minder kans op bijwerkingen. Naast dat feit, met een Brachytherapie, blijft de man vruchtbaar en krijgt geen droge orgasmes.

Echter, in beide gevallen van therapieën, blijft de kans nadien alsnog dat de kanker weer terug komt. Ook dat wanneer er eerst geen uitzaaiing van kanker aanwezig was, is de kans groot dat er nadien uitzaaiende kanker ervoor terug kan komen.

Dan een stuk wat ook beschreven staat hierboven “vaak in combinatie met uitwendige bestraling” is absoluut af te raden. De hoofdreden hiervan is, dat niet beschadigde DNA cellen beschadig raakt. Je bent met deze methode nog verder van huis,

Prostaatoperatie

Heel mooi een prostaatoperatie, echter kan ik hier kort het volgende op antwoorden.

Gevolgen van de operatie

De belangrijkste gevolgen van een radicale prostatectomie kunnen zijn:

 • Erectiestoornissen
 • klaarkomen zonder zaadlozing: een droog orgasme
 • tijdelijk en soms blijvend uw plas niet goed kunnen ophouden
 • lymfoedeem bij het verwijderen van de lymfeklieren

De kans op deze gevolgen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de soort operatietechniek. Uw arts informeert u hierover. Het hoeft overigens niet zo te zijn dat u helemaal geen erectie meer kunt krijgen of dat u alle urine verliest. Er zijn verschillende gradaties. Net na de operatie zijn de gevolgen het ergst. In de loop van weken tot maanden kan er nog veel herstel optreden.

De kans dat de kanker alsnog terug komt in uitzaaiende kanker, is alsnog groot. Naast dit feit, zoals ik eerder schreef dat men eens zou moeten verplaatsen in een vrouw haar gevoelens wanneer er 1 of twee borsten worden verwijderd. De vrouw voelt zich absoluut geen vrouw meer, en dit is het zelfde bij het geen klaarkomen zonder zaadlozing: een droog orgasme.

Hormoon behandeling

Is beter om alleen hier even de bijwerkingen hormonale therapie bij prostaatkanker te beschrijven.

De meest voorkomende bijwerkingen van hormonale therapie bij prostaatkanker zijn:

 • opvliegers
 • gewichtstoename
 • afname van lichaamsbeharing: dit kan van baard, borst, armen en benen
 • pijnlijke zwelling van de borsten: gynaecomastie
 • minder zin om te vrijen
 • Erectiestoornissen
 • stemmingsveranderingen: bijvoorbeeld neerslachtigheid
 • afname van spierkracht
 • botontkalking: osteoporose
 • gewrichtsklachten
 • hoofdpijn
 • vermoeidheid

Goed de bijwerkingen zegt al voldoende, je kunt alleen maar meer klachten krijgen nadien. Dit is wel per persoon verschillend. Overwegend krijgt de man dus te maken met de (penopauze) bij de vrouw wordt deze genoemd (menopauze)

Chemotherapie

Chemotherapie sloopt meer je lichaam en vernietigd meer DNA in het lichaam. En dat een garantie behandeling zal zijn om kanker vrij te zijn heeft dit compleet verkeerd. Zodra de kanker niet uitzaaiend is, kan dit absoluut terug komen als uitzaaiende kanker.

Dan speelt hier nog een zeer belangrijk aspect mee in dit geheel van chemotherapie. Chemotherapie is uitstel van executie.

Zodra men ten horen krijgt, dat je kanker vrij bent is ongelooflijk mooi. Dit is iemand letterlijk blij maken met een dode mus. Het percentage kan ik dan wel niet exact aangeven, maar het is dus voor meer dan 90% dan men alsnog zal overlijden aan kanker. Dat noem ik “uitstel van executie

Wat moet je doen in deze situatie?

Op de eerste plaats moet men zeer goed nadenken of men een Chemotherapie aan zult gaan of niet. Laat ik alsnog even hier duidelijk maken, dat chemotherapie een kleine kans bestaat dat je na een jaar of wellicht 2 jaar alsnog dood zult gaan aan kanker

In die jaren dat men kanker vrij bent, zou u eens het zo kunnen bekijken.

Chemotherapie raakt het gehele lichaam ontregeld, je zult meer op bed liggen en andere gevolgen die chemotherapie met zich mee brengt. Je bent dus misschien meer dan een jaar van je leven kwijt aan het algemene “herstel” ervan. Het is absoluut verstandig, om recht voor zijn raap aan de behandelaar te vragen hoeveel tijd u met chemotherapie nadien hebt. Is dat 1 jaar of zou het 2 jaar kunnen zijn. Vraag ook zeker dat hoe vaak het voorkomt, dat de kanker die eerst bij u was gevonden wat niet uitzaaiend was, terug komt als uitzaaiende kanker.

Maak liever de keuze om geen Chemotherapie behandeling aan te gaan, besteed die tijd die u dan nog hebt, aan alles in het leven wat u nog zou willen doen. De reden dat ik dit juist aangeef, heeft met 1 situatie te maken “uitstel van executie”

Gezond eten

Hoe gezond kan men eten om geen kanker te krijgen waar dan ook in het lichaam.

Op de eerste plaats kan ik met klem en alle eerlijkheid aangeven, dat ik “supergezond” eet. Supergezond heb ik maar eens tussen aanhaal haakjes gezet, dit met de volgende redenen.

Biologische groentes bestaan niet in de winkel.

Waar komt biologische groentes vandaan, juist van de aker van de boer. De boer heeft jaren lang zijn grond bewerkt met bestrijdingsmiddelen. Nu gebruikt de biologische bestrijdingsmiddelen, me zou denken dat dit alleen al gezonder zou zijn. Absoluut totaal niet waar op geen enkel punt die men zou kunnen bedenken.

Als het biologische bestrijdingsmiddelen zijn, zou je het ook zo kunnen drinken toch?

Niemand durft het aan om de biologische bestrijdingsmiddelen te drinken, omdat ze donders goed weten dat het ook puur vergif is.

Dan kom ik terug op de akers dat waar voorheen bestrijdingsmiddelen op werd gespoten om van ongedierte af te komen. Kunt u bedenken dat hoelang het duurt dat die bestrijdingsmiddelen die toen werden gebruikt uit de aker verdwenen is?

Goed nooit meer, er zullen altijd hoge concentraties aan sporen achterblijven in de grond. Maar doordat er een zeer misleidende reclame wordt gemaakt over biologische groentes absoluut totaal niet waar is. Echter de groentes zoals fruit wordt wel verkocht onder de noemer Biologische groentes en fruit. Of u nu product A kiest of B komt op het exact het zelfde neer als u de niet biologische groentes of fruit koopt.

Beweringen

De benaming Kurkuma, geelwortel, kornuit is absoluut een fabeltje dat dit voorkomt en of kanker geneest. Ik durf dit te beschrijven, omdat ik al meer dan 45 jaar lang Kurkuma wortelen gebruik, dit laatste niet verwarren met Kurkuma poeder wat verwerkt is in een fabriek en kan niet eens meer vernoemd worden natuurlijk product.

Paardenbloem wortel, wordt van beweerd dat de kanker binnen 48 uur is verdwenen, is al helemaal absoluut een fabeltje. ECHTER, in Canada wordt wel degelijk onderzoek verricht om enkele bestanddelen te ontnemen vanuit de wortel. De ontwikkeling is van veren weg nog in een begin stadium.

Om zelf hier ook een oordeel over te geven, is het volgende. Ik heb dus prostaatkanker, toen ik ooit eens de kop tekst las, je geeft mensen valse hoop. Echter, ik probeer daadwerkelijk alles uit. Ik ben naar een gebied gegaan buiten het bebouwde gebied, en heb tassen vol met paardenbloem meegenomen.

Alle paardenbloem wortelen, heb ik ongelooflijk goed schoongemaakt. Nadien heb ik de wortelen is een sap centrifuge gestopt om zo paardenbloem extract te verkrijgen. Tja, en nu, nou ik heb gewoon het pure sap opgedronken. Eeeuw echt vies, ik had het natuurlijk ook in bijvoorbeeld thee kan vermengen of een ander soort drankje, echter was ik juist bang doordat te doen de werking ervan zou verminderen.

Resultaat na diverse controles in het ziekenhuis en de PSA, is de kanker alsnog aanwezig. De PSA waarden is absoluut niet verlaagd hierdoor, en dit geheel kan men dan ook onder de noemer plaatsen dat paardenbloem wortel extract is puur onzin.

Mijn voedsel bestaat uit groentes uit eigen tuin, alles verbouw ik zelf achter mijn woning. Er wordt absoluut geen gebruik gemaakt van een bestrijdingsmiddel. De eerste oogst is toen wel in het water gevallen door ongedierte, dan moet je opzoek gaan naar een andere oplossing om geen ongedierte in je moestuin te krijgen.

Zeer fijnmazig net was de oplossing voor het geheel, de mazen ervan zou men bijna niet kunnen zien. Je kunt dit ongeveer vergelijken als een stoffendoek, deze zet je om de grietentuin heen, zoals ook dat je fijnmazig net dak erop maakt. Het ongedierte dat naar boven uit de grond kruipt, kan men zeer weinig iets aan doen.

Goed mijn voeding bestaat absoluut totaal niets uit, pakjes, glazenpotten en of blik. Ik eet geen snoep, koekjes, of andere producten onder de bewoording snacks of junkfood. En het blijft niet alleen bij voedsel, maar ook de producten die normaal gesproken iedereen gebruikt. Alle producten die je gebruikt bij het douchen, gebruik ik daadwerkelijk natuur producten. Zonder enige bewerking en toevoeging van parfum.

Ik eet zeer vezelrijke voeding, maar weer geen melk producten. Waarom geen melkproducten?

Op de eerste plaats ben ik niet op deze wereld gezet door een koe. Melkproducten is zeer ongezond voor mensen, ook al zou men magere melkproducten drinken. Melk is voor koeien en niet voor mensen bedoeld.

Ik eet daadwerkelijk op ieder gebied gezond, het mag dan toch wel heel apart zijn dat ik alsnog kanker heb. Heeft wietolie zoals 10%CBD een genezende werking?

Nee, met wietolie kunnen ziektes zoals kanker of epilepsie helaas niet genezen worden maar het kan wel ingezet worden om het leven met deze ziekte te veraangenamen en de symptomen ervan te verlichten. Zo kunnen de bijwerkingen van een chemotherapie in sommige gevallen onderdrukt worden en heeft het middel een kalmerend en pijnstillend effect.

Goed, nu is er morgen een uitslag binnen na een MRI zoals bloedafname.

Morgen krijg ik dan ook vernemen welke behandeling geschikt is voor mij. Op de eerste plaats zal er absoluut geen chemotherapie worden toegepast. Voor de Brachytherapie, kom ik niet in aanmerking gezien zoals dit mede gedeeld werd, dat ik dan 3 maanden hel zou ondergaan.

Iridiumbron therapie, geen idee wordt morgen wel degelijk gevraagd omdat Brachytherapie afgevallen is en wellicht niet Iridiumbron therapie.

Prostaatoperatie stond absoluut op de eerste plaats, echter zoeken en lezen op een aantal officiële websites van ziekenhuizen ben ik per direct van dat idee afgestapt. Ik zal absoluut geen Prostaatoperatie ondergaan.

Hormoontherapie, zal en gaat absoluut niet gebeuren, dat ik die zal ondergaan. De eerdere tekst zegt al voldoende over de bijwerkingen.

Dus ik heb in totaal twee opties, Iridiumbron therapie, en of alsnog aandringen op brachytherapie. Zijn beide niet mogelijk, had ik allang de beslissing gemaakt om mij er totaal niet voor kanker te behandelen. De meeste vonden toen al een totaal verkeerde beslissing en al zeker de gehele reactie die ik gaf op het hebben van Kanker.

Ik wist dat ik kanker had, alleen moest dit nog bevestigd worden door specialisten, ik was al voorheen voorbereid. Ik sprak met de woorden, ik heb kanker daar maak ik mij geen zorgen om. ” en die uitspraak viel niet in goede aarde.

Nee, ik maak mij meer zorgen over de zorg voor de behandeling zoals na een behandeling van de kanker. Zoals de artikelen bij Nieuws – Feiten al aangeeft met thuiszorg een complete ramp kan betekenen. Te veel patiënten aan nemen, met te weinig personeel is al een punt van zorg lijkt mij. Dan dat de meeste ervan nog te weinig ervaring hebben om iemand te verzorgen, is ook een behoorlijk punt om je zorgen over te maken. Ieder mens is een apart individu, dat weer anders reageert op een eventuele behandeling. Het kan dus eventueel zo zijn, dat ik na een behandeling er totaal anders uit kom, dan dat ik zou kunnen bedenken.

Kijk daar maak ik mij dus het meeste zorgen over, en absoluut niet de kanker. Echter, dit verhaal heeft wel een wending gekregen, toen ik over prostaatkankeroperatie las waar ik juist het meeste op gehoopt had. Waarom geen prostaatkankeroperatie, omdat ik mij als man wil blijven voelen.

Totale uitkomst

Aanvulling 23 november 2017

Het lijkt mij van belang dat de totale uitkomst hierin ook openbaar is, om mensen duidelijk te maken hoe bepaalde onderzoek en gesprekken bepaalden of er een behandeling komt of niet.

Conditie

Op de eerste plaats zal ik beginnen met de conditie van het menselijk lichaam. Zodra er al in de afgelopen jaren complicaties aanwezig zijn, bepaald dat de uitslag. Voor iedere behandeling. moet de conditie goed zijn, ben u niet in  goede conditie moet u dat absoluut aangegeven.

Gleason Score

Gleason Score is bepalend hoe ver de kanker is bevorderd. Hoe agressief de kankercellen zijn, wordt gradering genoemd. Bij prostaatkanker wordt dit met de Gleason-score uitgedrukt. Deze score is een getal tussen 6 en 10. Hoe minder de kankercellen lijken op normaal prostaatweefsel, hoe hoger dit getal. En hoe kwaadaardiger de tumor.

De Gleason Score ligt bij mij op 6, zodra deze de Gleason Score7 behaald dan bevindt ik mij dus wel degelijk in een gevaren zonde. De bedoeling is nu als nvolgt, dat iedere 3 maanden bloed afgenomen zal worden, en de waarde van PSA in de gaten gehouden wordt. Iedere half jaar, krijg ik een MRI scan, uit die scan kan worden uitgeleid hoever daadwerkelijk de kanker is bevorderd of juist niet.

Vanaf Gleason Score 7 - 8 moet er per direct ingegrepen worden, en bij Gleason Score 8 - 10 hebben we te maken met een zeer kwaadaardige zoals uitzaaiende tumor.

Behandeling

Er komt geen behandeling in mijn situatie, gezien dat op de eerste plaats de staat van gezondheid slecht is geworden in de laatste ander half jaar. Dat was dan ok de hoofd reden dat Brachytherapie op de eerste plaats al was vervallen. Dit laatste geld ook voor Iridiumbron therapie, dat waar ik ook niet voor aanmerking kom. Prostaatoperatie, deze is uitgesteld omdat de lichaam conditie zeer slecht is op dit moment. Maar de prostaatoperatie zal als eerst worden uitgevoerd zodra de Gleason Score 8 zal worden. Hormoonbehandeling, zal absoluut niet worden uitgevoerd, hoofdredenen te grote risico van de bijwerkingen.

Terug komende op prostaatoperatie, een prostaat prostaatoperatie resulteerd daadwerkelijk naar droge orgasme, het niet meer aanwezig zijn van sperma die de penis verlaat. Men komt wel degelijk klaar, en er komt ook nog wel sperma vrij, echter dit komt dan in de urine blaas terecht. Dit leg ik nader uit, neem denkbeeldig het volgende onderwerp een rietje. Een rietje is een lege buis, maar om dat rietje zit de prostaat ergens in het midden. De prostaat heeft dan bijvoorbeeld Gleason Score 8 of hoger, er zullen absoluut meer klachten ontstaan doordat de prostaat meer zal vergroten en dat het plassen zeer moeilijk zal gaan. Om nou de prostaat kanker te verwijderen, zal dat waar de prostaat bevind op het rietje moeten verwijderd worden en dat gaat op deze manier.

De positie van de prostaatkanker bevind zich in het midden van het rietje (plasbuis) dan zal er onder zoals boven de prostaat het rietje (plasbuis) worden doorgesneden zodat de prostaat verwijderd kan worden. Het rietje (plasbuis) wordt dan weer aan elkaar vast gemaakt zonder dat er nog spraken zal zijn van een prostaat. Door deze behandeling ben je dus wl vruchtbaar, maar je komt niet meer klaas met zichtbaar sperma die de plasbuis verlaat.

Dit laatste is absoluut voor een man een ramp scenario, dat een man niet kan laten zien dat ze klaarkomen met sperma. Je bent wel vruchtbaar en dat maakt het nog moeilijker voor de man, alleen dat men wel degelijk op moet passen dat als men toch klaar bent gekomen, de sperma in de blaas blijft tot dat men moet plassen. Je kunt dus wel degelijk nog een kind verwekken maar op een vreemde manier.

Fake Orgasme, zoals in de video hieronder, is voor een man namelijk niet mogelijk. Zodra mannen bijvoorbeeld in prostitutie gaan, kunnen ze niet faken dat ze klaarkomen. De vrouw ziet per direct of een man een fake orgasme hebt of daadwerkelijk klaar komt. Bij een vrouw is dit dus niet te zien, of ze wel of niet "klaarkomt een orgasme heeft"

Mijn situatie.

Ik krijg nu een combinatie medicatie, om makkelijker te kunnen plassen. Ik gebruik zoals vele dit dan ook eerst zullen krijgen tamsulosine, die het plassen voor een klein gedeelte mee helpt om beter te kunnen plassen. In mijn situatie werkt tamsulosine amper, en dat wordt nu in een combinatie medicatie hopelijk een stuk beter dat ik kan gaan plassen. De prostaat is dus vergroot en knijpt de plasbuis bijna dicht, en hierdoor is het voor mij zeer moeilijk om te kunnen plassen.

De prostaat operatie zal zeker nu absoluut niet gaan gebeuren, gezien de achteruitgang van mijn gezondheid. Nadien zal dit wel worden toegepast, echter heb ik aangegeven dat dit in mijn situatie hoe ik denk, niet worden uitgevoerd. Ik zal alsnog proberen af te dwingen, om een behandeling Brachytherapie uit te laten voeren.

Kanker.

Van kanker kom je absoluut niet vanaf, door middelen die op diverse websites worden beschreven. Dit is absoluut in het geheel valse hoop geven, je zal dit namelijk zo kunnen bekijken. Zodra men een appel hebt, en daar ziet men aan de buitenkant een rotte plek, kan je die ook niet door het in de koelkast te leggen de rotte plek doen verdwijnen. De rotte plek verwijderen is dus alleen mogelijk door het eruit te snijden, en dan alsnog de gezonde appel verder op te kunnen eten.

Nogmaals voor de duidelijkheid, kanker kan je doen laten verdwijnen door paardenbloem wortel extract, kurkuma en of wiet olie wat ze allemaal beweren.

Qr Code
Ga naar boven