Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tube van Dettol antiseptische, triclosan actieve bestanddelen

Antibacteriële zeep heeft een slechte dodelijke kracht van triclosan

Kan beter  gewone gewone zeep gebruiken. Nieuwsberichten zal dit nader beschrijven.

Triclosan

Het gaat niet echt lekker met het imago van Triclosan. Het antibacteriële element dat in zeep, tandpasta en nog een hoop andere cosmetische producten zit, blijkt helemaal niet te werken, maar meer een gevaar op brengt aan uw gezondheid. Triclosan, vergelijkbaar met het gebruik ervan en het werkingsmechanisme te triclocarban, is een antibacteriële en schimmelwerende stof gevonden in consumentenproducten, waaronder zepen

Potentiële gevaren van triclosan

Triclosan is bekend om zijn antimicrobiële eigenschappen, en werd voor het eerst geïntroduceerd in het ziekenhuis schrobben met zeep in de jaren 1970. Momenteel is 0,3% triclosan is het maximale hoeveelheid toegestaan ​​in zepen van de consument in de meeste landen en verschillende studies onder laboratorium omstandigheden hebben aangetoond dat zepen met dit aantal 0.3% heeft de neiging om niet meer effective in het doden van bacteriën op de handen dan gewone zeep te zijn.

Bovendien, triclosan blijft controversieel met meldingen van verschillende bijwerkingen, waaronder allergieën en kankerverwekkende verontreinigingen. In december 2013 heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voorgesteld dat de fabrikanten van antibacteriële handzeep moeten aantonen dat ze veiliger en effectiever werkte dan gewone zeep. De Amerikaanse staat Minnesota heeft in mei 2015 als eerste Amerikaanse staat het gebruik van Triclosan in anti-bacteriele zeep verboden

Min-Suk Rhee en collega's bij Universiteit Korea, Seoul, zeggen dat ze hebben overtuigend bewijs dat-triclosan bevattende zeep is niet beter dan gewone handzeep gevonden. Ze geloven dat hun studie is nauwkeuriger dan eerdere werk omdat ze alleen gebruikt één variabele - de aanwezigheid of afwezigheid van 0,3% triclosan - en vaste alle andere factoren die invloed hebben op de resultaten.

Het team blootgesteld 20 bacteriestammen naar platte en triclosan bevattende zepen voor 20 graden kamertemperatuur en vervolgens iets warmere temperaturen - voorwaarden die werden gekozen voor het simuleren van handen wassen met huiszeep.

serratia marcescens bacterie

Ze hebben ook besmette handen van vrijwilligers met de Serratia marcescens bacteriën getest om hoe goed dat elk zeep verwijderd deze bacteriën.

Uit de resultaten bleek dat er geen significant verschil in bactericide activiteit tussen gewone zeep en antibacteriële zeep aan beide testtemperatuur, hoewel na 9 uur zeep bevattende triclosan vertoonden significant hogere bactericide effecten.

'Eerlijk gezegd, we de resultaten tot op zekere hoogte te verwachten,'

'De antiseptische werking van triclosan afhankelijk van de blootstelling concentratie en tijd; Echter, commerciële antibacteriële zeep op de markt bevatten over het algemeen minder dan 0,3% triclosan en het wassen van de handen duurt slechts enkele seconden. '

'Dit draagt ​​bij aan de uitgebreide literatuur suggereert dat triclosan niet voorziet in een voordeel bij gebruik in een "echte wereld" instelling in vergelijking met gewone zeep,' opmerkingen epidemioloog Allison Aiello aan de Universiteit van North Carolina, VS, die een beoordeling van een aantal heeft gepubliceerd studies die triclosan producten getest in de echte wereld.

Maar niet iedereen is het daarmee eens. Don Schaffner aan de Rutgers University, die meta-analyses en risicomodellen studies heeft uitgevoerd van triclosan zegt dit werk voegt minimaal aan het debat over het gebruik van triclosan in zeep consument. Hij stelt zijn werk wijst op een duidelijk voordeel van triclosan.

Schaffner vindt de huidige resultaten zijn beperkt vanwege het feit team gebruikt één variabele: zeep met of zonder triclosan. 'Hoewel dit lijkt misschien een goed idee van het wetenschappelijk perspectief zijn, blijkt dat zeep formulering is een lastige zaak,' legt hij uit. "Voor antimicrobiële optimaal effectief zijn, kan de formulering moet worden aangepast. Ik blijf ervan overtuigd dat goed uitgewerkt antibacteriële zepen hebben een voordeel ten opzichte van neutrale, niet-antimicrobiële zeep. '

7 redenen om te stoppen met het gebruik van antibacteriële zeep

Nieuwsberichten het gebruik van antibacteriële zeep kan Endocriene verstoorder

1. De zeep kan werken als Endocriene verstoorder

Uit een aantal studies blijkt dat triclosan de regulering van het schildklierhormoon in het lichaam van ratten, kikkers en andere dieren kan verstoren, misschien omdat het in chemisch opzicht voldoende lijkt op het hormoon om de plaats daarvan in te nemen op de receptoren. Als dat ook bij mensen gebeurt, baart het zorgen omdat het zou kunnen leiden tot problemen zoals onvruchtbaarheid, kunstmatig versnelde vroege puberteit, obesitas en kanker.

Dezelfde effecten zijn nog niet gevonden bij mensen, maar de FDA (Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit) noemt de uitkomst van de dierstudies ‘een zorg’ – en merkt op dat het, gegeven de minimale voordelen van triclosangebruik op de lange duur, waarschijnlijk het risico niet waard is.

2. Antibioticaresistentie bij bacteriën neemt toe

Recent onderzoek naar de effecten van antibacteriële zeep en reinigingsproducten, geeft een aantal alarmerende aanwijzingen voor het ontstaan van nieuwe superbacteriën waartegen we ons niet kunnen beschermen. Aangezien antibacteriële producten alle bacteriën en kiemen doden, ook de goede, bouwen we geen natuurlijke weerstand op tegen nieuwe bacteriën. Als gevolg daarvan kunnen nieuwe bacteriën onze gezondheid bedreigen, omdat ons lichaam niet in staat is ze te bestrijden. Veel experts geloven dat antibacteriële producten de deur openen voor nieuwe bacteriesoorten die resistent zijn tegen bepaalde medicijnen, vooral antibiotica. Deze nieuwe superbacteriën zijn een gevaar voor de volksgezondheid.

 

3. Toename van allergieën

Eén van de voornaamste redenen waarom ouders antibacteriële producten gebruiken is om hun kinderen te beschermen. Als gevolg van effectieve reclamecampagnes zijn ouders zich zorgen gaan maken over de bacteriën en ziektekiemen waarmee hun kinderen in contact komen, wat ertoe heeft geleid dat ze allerlei antibacteriële producten gingen  aanschaffen. Maar het zou kunnen dat je hiermee meer kwaad dan goed doet – er zijn verbanden gevonden tussen triclosan en de toename van allergieën bij kinderen. Hoe dit kan? De verminderde blootstelling aan bacteriën kan de ontwikkeling van het immuunsysteem van een kind beïnvloeden, waardoor het vatbaarder wordt voor bepaalde allergieën. Regelmatig gebruik van antibacteriële zeep en reinigingsproducten zou bij je kinderen wel eens het tegenovergestelde kunnen doen van beschermen.

 

4. Antibacteriële zeep werkt niet beter dan gewoon water en zeep

Reckitt Benckiser, Vanish, Finish, Dettol heeft triclosanZoals bij nr. 1 al even is aangestipt, heeft 42 jaar van onderzoek door de FDA – samen met talrijke onafhankelijke onderzoeken – geen bewijs opgeleverd dat triclosan enig voordeel heeft voor de gezondheid, vergeleken met ouderwetse zeep.

‘Ik verwacht dat veel consumenten denken dat ze zichzelf en hun familie tegen ziektes beschermen als ze antibacteriële zeep gebruiken’, zegt Sandra Kweder, adjunct directeur van de FDA afdeling geneesmiddelen. ‘Maar we hebben geen bewijs dat dit inderdaad het geval is vergeleken met gewone zeep en water.’

5. Gezonde bacteriën worden ook gedood

Antibacteriële zeep en schoonmaakmiddelen zijn gemaakt om bacteriën te doden die niet goed voor je lichaam zijn vóórdat ze echt schade kunnen berokkenen. Maar deze producten doden ook de goede bacteriën – bacteriën die kunnen helpen om een snelle vermenigvuldiging van slechte bacteriën te voorkomen en om een natuurlijke weerstand op te bouwen daartegen.

Veel fabrikanten van dit soort producten gebruiken als hun belangrijkste verkooppraatje dat hun producten 99,9% van alle bacteriën doden – wat misleidend is als je weet dat sommige van die bacteriën je immuunsysteem juist helpen versterken. Dus je kunt moeilijk beweren dat deze reinigingsmiddelen goed voor je zijn als ze ook al het goede verwijderen.

6. Triclosan wordt gebruikt in pesticiden

De FDA en de Environmental Protection Agency, EPA (de milieubeschermingsorganisatie in de VS) werken op het gebied van regelgeving samen als het gaat om triclosan. Het wordt in veel merken tandpasta, mondwater, (hand)zeep en babyproducten gevonden. Het gevaar hiervan moet je niet onderschatten, zeker nu de EPA het gebruik van triclosan in pesticiden aan het reguleren is. Dat klopt ja – het kan zijn dat je je tanden poetst en je lichaam insmeert met deze chemische stof, terwijl de EPA aan het onderzoeken is of het wel veilig genoeg is om deze pesticiden te gebruiken. De stof wordt veel gemakkelijker door de huid en mond opgenomen dan eerst werd gedacht en je vraagt je af waarom we de mogelijke gezondheidsrisico’s en de milieuschade zouden riskeren die met deze stof in verband wordt gebracht.

7. Mogelijke verstoringen in hormoonbalans

antibacteriële zeep)Aangezien de markt voor antibacteriële producten zo enorm is, is er recentelijk veel onderzoek gedaan naar de effecten die deze producten kunnen hebben op hormonen. Er is veel onderzoek op dieren gedaan en de resultaten zijn alarmerend – triclosan, een ingrediënt in veel antibacteriële producten, blijkt de endocriene klieren te verstoren. Het endocriene systeem zorgt voor productie en afgifte van hormonen en andere producten in je bloedstroom. De verstoring die triclosan bij dieren teweegbrengt, heeft invloed op de niveaus van oestrogeen, testosteron en schildklierhormoon. Volgens deskundigen lopen vrouwen en kinderen het grootste risico op een hormonale disbalans door antibacteriële producten.

Triclosan is de afgelopen jaren overigens al vaker negatief in het nieuws gekomen. Zo bleek de stof mogelijk kankerverwekkend te zijn en er is ook aangetoond dat de stof ervoor kan zorgen dat je sneller geïnfecteerd raakt met de Staphylococcus aureus-bacterie. Des te meer reden om dus nooit meer je handen te wassen (met antibacteriële zeep). 

Ander toevoeging is Chloorxylenol

Chloorxylenol (4-chloor-3,5-dimethylfenol) is een bacterie- en schimmeldodend middel dat wordt verkocht onder de naam Dettol. In de lijst met bestanddelen wordt de stof ook aangeduid als parachloormetaxylenol of p-chloor-m-xylenol. De stof dankt zijn bacteriedodende werking aan het feit dat het de aanmaak van adenosinetrifosfaat onderdrukt, waardoor de cel sterft.

De stof is niet giftig voor mensen en zoogdieren, hoewel ze in uitzonderlijke gevallen wel huidirritatie kan veroorzaken.

Qr Code
Ga naar boven