Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kebab

'Donerdiscriminatie': Turkse Kebabs kunnen in Europa worden verboden

Het gerecht kan binnenkort verdwijnen uit EU-restaurants en straatvoedingsbedrijven, omdat het is gemaakt van vlees dat fosfaten bevat die mogelijk gevaarlijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid, aldus rapporten.

Döner Kebab

De Döner Kebab , een van de meest populaire en betaalbare fast food gerechten in Europa , zou binnenkort kunnen worden verbannen, zo meldden de Duitse media.

Döner Kebab

De kwestie is naar voren gebracht in navolging van het voorstel van de Europese Commissie om het gebruik van fosfaten in lammeren en rundvlees verkocht in supermarkten toe te staan.

De Gezondheidscommissie van het Europees Parlement stemde tegen het initiatief en legde de beslissing uit door onderzoek dat een verband aantoonde tussen de consumptie van voedsel met fosfaten en hart- en vaatziekten.

Als de absolute meerderheid het besluit van de commissie steunt tijdens de volgende zitting van het Europees Parlement, die gehouden zal worden van 11 december tot 14 december, zal de rekening automatisch worden geretourneerd aan de Europese Commissie voor herziening en zal dus doner kebab worden geplaatst. verkopers die dreigen te worden verboden.

Het is een individuele beslissing wat men wil eten of wat niet. #Doenerverbot is opnieuw een zinloos debat, vooral omdat de kebab sowieso ongezond is! Waarom niet over vrij belangrijke onderwerpen praten?

Zoals de krant Metro meldde , klagen lokale kebab verkopers over "derdediscriminatie" en beschuldigen de EU-autoriteiten ervan het Turkse bedrijf opzettelijk te belemmeren.

Tegelijkertijd specificeerde de krant Bild dat het verbod op fosfaten alleen van invloed is op die kebab verkopers die bevroren vlees gebruiken.

Fosfaten zijn naar verluidt toegevoegd aan de kebab om het vlees sappiger en meer smaakvol te maken.

Fosfaat en het milieu

In water bevordert fosfaat, samen met andere voor algenbloei nodige elementen, de groei van algen. Deze biomassa wordt verder gevormd uit kooldioxide en water waarbij zuurstof als gasvormig bijproduct het water verlaat. Na het afsterven van de algen is zuurstof nodig om de biomassa weer om te zetten in kooldioxide en water. Zuurstof lost echter niet snel op in water zodat in het water vervolgens een zuurstoftekort ontstaat.

Vroeger was fosfaat een belangrijk ingrediënt van schoonmaak- en wasmiddelen en het kwam na gebruik voor een groot deel in het milieu terecht. Na invoering van fosfaatvrije wasmiddelen is de hoeveelheid fosfaten in het oppervlaktewater verminderd. Vaatwastabletten bevatten echter meestal wel fosfaat, waardoor het fosfaatgebruik sluipenderwijs zijn weg terug heeft gevonden naar het huishouden.

Qr Code
Ga naar boven