Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Quakeroats,GMO,GGO

Recent onderzoek dwingt Quaker producten te labelen met GGO/GMO

Een recent onderzoek van Just Label is gebleken dat bijna 93% van de moeders die Quaker producten kopen moet het bedrijf op voedingsmiddelen die genetisch gemodificeerde organismen bevatten, bekend als GGO's labelen.

Quakeroats

U kent ze wel die mooie verleidelijke reclames op de tv, gezond en een goede start van de dag Toch?

Televisie commercial - Quaker Cruesli steunt WFP

1 miljoen schoolmaaltijden Televisie commercial - Quaker Cruesli steunt WFP (Wereldvoedselprogramma)

Quaker Complete - Het Perfecte Ontbijt

Het bedrijf was een van de drie grote voedsel merken het GGO (Genetisch gemodificeerd organisme) etikettering pleidooi groep gericht op het onderzoek uitgevoerd door Research Lake Partners, waaruit bleek dat 70% van de moeders waren minder bereid om producten te kopen van Quaker en haar moedermaatschappij PepsiCo vertelde toen dat het bedrijf miljoenen dollars had wegesluist in campagnes om naar consumenten te verzwegen te weten over GGO's in hun producten. Van de 800 ondervraagde moeders online, waarvan 80% zei, dat ze wilde dat het bedrijf Quaker moet stoppen met de financiering van anti-GMO labeling programma.

Vertegenwoordigers van Quaker kon niet direct worden bereikt voor commentaar.

"Voesel bedrijven veranderen etiketten regelmatig om de consument meer, in plaats van minder informatie geven over de manier waarop voedsel wordt gemaakt," Just Label. Het is uitvoerend directeur Scott Faber zei in een persbericht. "We label sinaasappelsap uit concentraat, het land van herkomst voor vlees en gevogelte, en of voedingsmiddelen worden bestraald; GGO's moeten op dezelfde wijze worden geëtiketteerd."

Gewoon Label zei de grote voedsel biotechnologie bedrijven hebben al meer dan $ 105.000.000 ( € 94.0658) misdaadbestrijding staatsniveau labeling inspanningen, $ 9.000.000 ( € 8.06278), waarvan kan worden aan PepsiCo alleen al worden toegeschreven

Wetgevers dringen aan op een federale wet die de fabrikanten zou vereisen om alle genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen en alle voedingsmiddelen die genetisch gemanipuleerde ingrediënten bevatten labelen.

De Genetically Engineered Voedsel Right-to-Know Act (Recht om te weten), die Rep. Peter DeFazio (D-Ore.) Geïntroduceerd in het Huis en senator Barbara Boxer (D-Calif.) Geïntroduceerd in de Senaat, zou direct de Food and Drug Administration aan handhaving van de nieuwe regel.

Concurrerende wetgeving ingevoerd door Rep. Mike Pompeo (R-Kan.), Maar advocaten zeggen alleen consumenten in het donker wordt gehouden.

Het veilig en nauwkeurig Voedsel Labeling Act van 2015, inmiddels is er een nieuwe Voedsel Labeling Act van 2016, mede gesponsord door Rep. GK Butterfield (DN.C.) zou een federale norm voor de vrijwillige etikettering en vooruitlopen staten maken van passerende hun eigen verplichte etikettering wetgeving voor GGO-voedsel.

In juli 2016 is Vermont ingesteld om de eerste staat worden om de verplichte etikettering van GGO's vereisen. Wellicht vraagt u zich af, waarom die labeling als het product vol zit met GGO's? Genetisch Gemodificeerde Organismen is de basis (oer) product genetisch veranderd, hierdoor verliest het zijn waarden aan voedingsstoffen. Ondnaks dat men als consument wordt wijs gemaakt, dat het voor u gezond zou zijn, blijkt nu wederom toch anders te zijn.

300 wetenschappers: “Genetisch gemodificeerd voedsel niet bewezen veilig”

In een oproep hameren 300 wetenschappers erop dat genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) niet bewezen veilig zijn. De zogenaamde consensus in de wetenschappelijke gemeenschap is een ‘kunstmatige constructie die ten onrechte overgenomen wordt’, schrijven ze.

De wetenschappers reageren op de goedkeuring voor verkoop van een genetisch aangepaste appelsoort in de Verenigde Staten. De oproep is verschenen in het tijdschrift Environmental Sciences Europe.

De media hebben ten onrechte gemeld dat de wetenschap het erover eens is dat dergelijke producten geen gevaar vormen. “Vooraanstaande onderzoeksinstituten erkennen dat bepaald genetisch aangepast voedsel aanzienlijke risico’s met zich mee kan brengen,” aldus Doug Gurian-Sherman van de niet-gouvernementele organisatie Center for Food Safety. “Helaas citeren sommige media selectief uit de vakliteratuur en schrijven ze hun artikelen niet met kennis van zaken.

In het geval van de genetisch aangepaste appel schreven sommige media dat het fruit veilig is voor consumptie. “Maar er is geen enkele onafhankelijke studie uitgevoerd naar de veiligheid van dit product,” zei voedselwetenschapper Michael Hansen van belangenvereniging Consumers Union. “De media zouden veel nauwkeuriger verslag moeten doen over zulke onderwerpen. We zien maar heel weinig kritische berichtgeving over de nadelen van dergelijke gewassen en het gebrek aan onafhankelijke studies.

Als wetenschappers onderzoek willen doen naar commerciële producten, worden ze door fabrikanten vaak verplicht om een contract met geheimhoudingsclausule te ondertekenen. Op deze manier oefenen ze een grote invloed uit op de conclusies van onderzoeken en dat is volgens de wetenschappers onaanvaardbaar.

De VS erkent zelfs in de Codex Alimentarius, een verzameling richtlijnen voor voedselveiligheid, dat overheden bijzonder voorzichtig moeten zijn met het erkennen van genetisch gemodificeerde organismen.

Qr Code
Ga naar boven