Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Quaker

Quaker havergranen bevatten onkruidverdelgers

Buitenland Quaker Cheerios: Quaker havergranen voorde tweede maal in de fout, op 10 juni 2015 Quaker producten 93% vol met GGO/GMO geconstateerd.De milieuwerkgroep heeft gewaarschuwd tegen Cheerios en andere graanproducten nadat beweerd wordt dat meerdere merken positief getest zijn op onkruidverdelger van Roundup. Twee maanden na het waarschuwen van consumenten dat sommige voedingsproducten sporenhoeveelheden glyfosaat kunnen bevatten, een onkruidverdelgende chemische stof die is gekoppeld aan kanker, is de Environmental Working Group (EWG) terug met een uitgebreide waarschuwing.

EWG

In een test heeft EWG monsters genomen van 28 verschillende graanproducten op basis van haver en op haver gebaseerd voedsel dat voor kinderen is bedoeld en sporenhoeveelheden van een pesticide hebben gevonden die de drempelwaarden van EWG overschrijden. Quaker Oats als General Mills de beweringen fel en beweren dat de niveaus nog steeds onder de drempel van de Environmental Protection Agency (EPA), naast andere agentschappen, liggen. Hieruit is al op te maken dat Quaker wel degelijk Roundup onkruidverdelger glyfosaat chemische stof die is gekoppeld aan kanker.

Verslag met de cijfers
  Conventioneel Biologisch
Monsters getest 45 16
Glyphosate detecteert 43 5
Detecteert boven de gezondheidsbenchmark van de EWG (160 ppb) 31 0

Dus wat moet je weten?

Onder de merken waarvan EWG bevestigde dat ze hogere glyfosaatspiegels hadden dan het acceptabel acht, waren zeven soorten Cheerios (Honingnoot, Chocolade, Frosted, Oat Crunch, Very Berry, Apple Cinnamon en Fruity), vijf soorten Quaker Oats havermout (beide Instant en 's nachts), vier Quaker Oats-ontbijtbars en één soort muesli.

Glyfosaat is volgens het National Pesticide Information Center een onkruidverdelger die wordt "toegepast op de bladeren van planten om zowel breedbladige planten als grassen te doden." Voor het eerst geïntroduceerd in 1974, is glyfosaat naar verluidt het belangrijkste ingrediënt in een herbicide gemaakt door Monsanto genaamd Roundup - een van de meest gebruikte onkruidverdelgers in de Verenigde Staten.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2015 een rapport uitgebracht waarin staat dat er "voldoende bewijs" is dat glyfosaat "waarschijnlijk carcinogeen" is. Hoewel het rapport controverses in de wetenschappelijke wereld teweegbracht - met berichtgeving van Reuters dat de WHO niet-kanker heeft uitgezaaid- bevindingen veroorzaken - er is anekdotisch bewijs van de kankerverwekkende eigenschappen die de chemische stof bezit. In augustus won een man in Californië een rechtszaak tegen Monsanto waarin hij stelde dat blootstelling aan de onkruidverdelger tot zijn terminale kanker leidde. Een jury in San Francisco oordeelde in het voordeel van de man en dwong het bedrijf om $ 289 miljoen aan schadevergoeding te betalen.

Als gevolg van het aangetoonde gevaar waarschuwt EWG de consument voorzichtig te zijn met het kopen van de genoemde producten en roept hij General Mills en de Quaker Oats Company op om de bevindingen te adresseren. Beide bedrijven hebben routinematig benadrukt dat hun producten "veilig" zijn en "voldoen aan wettelijke veiligheidsniveaus."

"De hoogste prioriteit van General Mills is voedselveiligheid en dat al meer dan 150 jaar. De meeste gewassen die op het land worden gekweekt, gebruiken een of andere vorm van pesticiden en sporen zijn te vinden in het merendeel van het voedsel dat we allemaal eten. Experts van de FDA en de EPA bepalen de veilige niveaus voor voedselproducten. Dit zijn zeer strikte regels die we volgen, net als boeren die gewassen telen, " vertelt het bedrijf General Mills.

"De extreem lage niveaus van pesticiderest die in de recente nieuwsverslagen worden geciteerd, vormen slechts een fractie van het bedrag dat de overheid toestaat. Consumenten worden regelmatig gebombardeerd met alarmerende koppen, maar hebben zelden de tijd om de informatie voor zichzelf te wegen. We denken dat dit een belangrijke context is waar consumenten zich bewust van moeten zijn bij het overwegen van dit onderwerp. "

General Mills merkte op dat anderen in het verleden twijfel hebben geuit over de gevaren van de EWG-rapporten over pesticiden. In een stuk over Slate getiteld "Je hoeft je geen zorgen te maken over de Roundup in Your Breakfast Cereal", beweert Susan Matthews dat het rapport van de EWG zich voedt met "chemofobie" en dat de metrieken die de organisatie stelt de resultaten onterecht beïnvloeden.

"De EPA-drempel, die in 1993 werd vastgesteld (dus geen Trumpiaanse inmenging om zich zorgen over te maken), is 2 milligram per kilogram lichaamsgewicht per dag (140 milligram per dag voor de gemiddelde volwassene). Dat is de referentiedosis die als veilig wordt beschouwd om dagelijks gedurende het hele leven te consumeren, "schrijft Matthews. "Geen van de voedingsmiddelen getest door EWG passeert die drempel - ze komen niet eens in de buurt."

Verklaring van Quaker Oats meer steun voor het idee dat deze voedingsmiddelen veilig zijn - en dat het EWG-rapport overdreven is. "Het EWG-rapport creëert op kunstmatige wijze een 'veilig niveau' voor glyfosaat dat losstaat van diegenen die zijn opgericht door verantwoordelijke regelgevende instanties in een poging de krantenkoppen te pakken en het potentieel heeft om consumenten valselijk te alarmeren, waardoor ze verbruik van veel haver vermijden. op basis van voedingsmiddelen waarvan bewezen is dat ze gunstig zijn voor het menselijke dieet, "vertelt Quaker. "Wij geloven dat de aanpak van EWG ongeldig is en we staan ​​achter onze verklaring dat de door EWG geteste Quaker-producten veilig zijn. Gezond en gezond eten produceren, is de belangrijkste prioriteit van Quaker en dat doen we al meer dan 140 jaar. "

Ondanks dat - en andere artikelen - de verdenking oproept over het proces van de EWG, verdubbelt de organisatie haar claims. "Hoeveel kommen graan en havermout hebben Amerikaanse kinderen gegeten die met een dosis onkruidverdelger kwamen? Dat is een vraag die alleen General Mills, PepsiCo en andere voedingsbedrijven kunnen beantwoorden, "zei EWG-president Ken Cook in een verklaring. "Maar als die bedrijven zouden overschakelen naar haver die niet met glyfosaat zijn verspoten, zouden ouders zich niet moeten afvragen of het ontbijt van hun kinderen een chemische stof bevat die is gekoppeld aan kanker. Glyfosaat en andere kankerverwekkende chemicaliën horen gewoon niet thuis in kindervoeding. '

 

 

Qr Code
Ga naar boven