Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
gezonde biologisch voedsel

Op gezonde biologisch voedsel, start vandaag nog

Op gezond biologisch voedsel, start vandaag nog omdat het namelijk voordelen heeft voor uw eigen lichaam.

Zweedse COOP

Iedereen heeft een tuin, een tuin dat waar men voldoende eigen voedsel in kunt verbouwen, die eerlijk is, en veel gezonder dan u denkt. In ons nieuws artikel gaan we dan ook wat dieper op de biologisch voedsel verbouwen in.

Het Zweedse COOP heeft een onderzoek laten uitvoeren bij een Zweeds gezin dat niets biologisch voedsel verbouwde in haar eigen tuin. Alle producten werden dan ook gekocht in de winkel, dit zoals ibijna iedereen dat doet. De moeder getuigt dat ze geen biologisch voeding koopt omdat het duurder is en zij een groot gezin heeft. In dat laatste heeft ze gelijk als wij kijken naar producten dat waarvan wij zouden moeten geloven dat het biologisch groentes heeft gekocht en verbouwd is op een eerlijke manier. Wanneer ze twee weken lang alles biologisch eten, dalen de hoge gehaltes aan insecticiden, fungiciden en plantengroeiregelaars in hun urine plotseling naar nul. De gezinsleden zijn geschrokken.

De onderzoekers analyseerden twee weken lang de urine van de gezinsleden. Gemiddeld bevatten de monsters na twee weken maar liefst 9,5 keer minder pesticiden. Sommige stoffen verdwenen zelfs al na een dag uit het lichaam.

Afzonderlijk kan een kleine hoeveelheid pesticide in het lichaam geen kwaad volgens het onderzoeksrapport, maar over de combinatie van al die kleine hoeveelheden is nog maar weinig bekend.

Zelfs voor een gezin met een bescheiden inkomen is het mogelijk om veel biologisch te eten, al vergt het wel wat aanpassing van je gewoontes. Als je minder vlees eet (maar beter vlees), minder snoep en koekjes en als je seizoensgebonden fruit en groente koopt, kost het niet meer dan normaal.

Als je rechtstreeks van de boer koopt of met een wekelijks groentepakket, kom je zelfs goedkoper uit. Echter, iedere boer gebruikt ook pesticide, insecticiden, fungiciden en plantengroeiregelaars op zijn land. Het is dus niet echt een goed idee om dat dan alsnog rechtstreeks van de boer te kopen. Het is dus veel verstandiger om zelf te verbouwen, des noods doet u dat samen met de buren. Zo kan men met elkaar afspreken wat zij gaan verbouwen en dat wat u zult gaan verbouwen in uw eigen tuin. De kosten die u dan heeft, is alleen van de zaden die u zult moeten kopen in winkel.

De kosten die u dan kwijt bent aan de zaden, is niet eens meer te vernoemen. Naast dat feit, heeft u iedere dag vers biologisch groentes op de tafel, omdat u namelijk met uw buren groentes uit kunt wisselen, zo heeft u iedere dag iets anders op tafel staan.

Zodra je beseft dat voeding niet iets is om op te besparen, maar een geweldige investering is in je gezondheid en die van je kinderen, lukt het vanzelf. Een boodschappenhulp daarbij is The Dirty Dozen, de top 12 van groenten en fruit met de meeste resten van pesticiden erop.

Klik op de foto's om het resultaat beter te kunnen bekijken.

# # #

Qr Code
Ga naar boven