Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Steviolglycosiden E960 (Stevia)

Suikervrij eten of suikervrij dieet? Biedt stevia de oplossing?

Van suiker afgestapt en Stevia gaan gebruiken, en wij geven dan ook onze bevindingen hierover.

Steviolglycoside - Stevia

Het klinkt niet vreemd dat wanneer wij aan mensen vragen of dat ze al stevia gebruiken, we willen immers weten dat hoeveel mensen Stevia al gebruiken. Uit de 100 personen die wij het hebben gevaargt, gebruikten er maar 18 mensen Steviolglycoside - Stevia. Wij legde de mensen dan ook u wat stevia is en welke voordelen dit heeft voor de gezondheid van het lichaam.

Na tekst en uitleg, gaven enkele mensen wel aan om het eens te proberen.

Welke Stevia kopen?

Hoe zit het met stevia?Er blijkt al heel wat Stevia op de markt te zijn, en het is spijtig dat zelfs met het woord op de verpakking u misleid wordt. lidl zoals Action heeft ook stevia pot, van nog net geen € 1,65. Echter die moet u echt nooit kopen, omdat er namelijk zeer veel toegevoegde stoffen aanwezig zijn. En die toegevoegde stoffen, zal u absoluut in levens gevaar brengen.

De echte stevia is de pot die u hier ziet aan de linkerzijde op de foto, dat is de echte. Echter deze pot kost u wel € 5.99 voor 170 gram, dit is veel zou u denken. Zoals wij al aan hebben gegeven, wij van Nieuws en Feiten heeft dan ook 2 potten gekocht, en zijn aan de slag gegaan.

Als u van zoet houd, dan kunnen wij u absoluut verzekeren dat dit echt zoet is. Zoeter dan suiker die u normaal gesproken gebruikt, de na smaak van de zoete stof blijft ongeveer een 45 minuten in uw mond.

 

Waar in te gebruiken is bij ieder persoon verschillend, en wellicht zal niet iedereen die overstap maken om stevia te blijven gebruiken. Dit is absoluut een gewenning om met stevia om te gaan en hoe te gebruiken, gezien wij vinden het absoluut niet lekker in een toetje, terwijl u juist dat wel vindt. Nog terug komende op de prijs van stevia, u zult verstelt staan hoe lang u doet met een pot van 170 gram. Wij van Nieuws en Feiten hebben ieder een twee maanden gedaan met een pot stevia van 170 gram.

Huisarts bloedafname cholesterolgehalte

Het cholesterolgehalte wordt gemeten door bloedonderzoek, gezien dat we zelf nog niet wisten hoeveel dat was. De eerste persoon had een cholesterolgehalte  van 5.9 mmol/l, de tweede persoon had een cholesterolgehalte van 8.2 mmol/l. De waarde 5.9 mmol/l kan net, maar moest absoluut naar beneden worden gebracht. De waarde 8.2 mmol/l was ernstige overwaarde, en moest van de huisarts per direct daar iets aan doen. (Zie de lijst hieronder)

Totaal cholesterolgehalteHet cholesterolgehalte is:
lager dan 5,0 mmol/l normaal
5,0 - 6,4 mmol/l licht  verhoogd
6,5 - 7,9 mmol/l verhoogd
hoger dan 8,0 mmol/l sterk verhoogd

Het zal absoluut eens de moeite waard zijn, om uw cholesterolgehalte vast te laten stellen bij uw huisarts. Nadien kunt u zelf beslissen of u wel of niet moet op passen met uw cholesterolgehalte. Echter moeten wij er wel bij aangeven, dat de suiker die u in het dagelijks gebruik gebruikt vergif is, absoluut zeer slecht voor uw gezondheid, laat dat ook mee spelen in uw gedachten. Het is absoluut verstandig om het suiker die u dagelijks gebruikt, vervangt door Stevia.

Samenstelling stevia

De rijke smaragdgroene bladeren van de Stevia plant worden al eeuwen traditioneel verbouwd door de GUARANÍ Indianen van Paraguay om dranken en voedsel mee te zoeten. Het staat in die regio bekend als "Sweetleaf (zoetblad)" en  "Sweet herb (zoet kruid)". Stevia bevat van nature Rebaudioside, deze unieke stof een heeft natuurlijke zoet kracht die vele malen sterker is dan suiker.

Stevia bevat geen suiker, conserveringsmiddelen, of kunstmatige aroma's. Maar meest belangrijke is uiteraard dat Nature's Garden Stevia geen calorieën bevat. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Aanbevolen gebruik:

Stevia heeft van nature een grote power zoetkracht, u hoeft daarom minder Stevia aan voeding of (warme) dranken toe te voegen dan kristalsuiker, uiteraard afhankelijk van uw smaak. Er wordt aangegeven op de pot van stevia, dat een halve theelepeltje voldoende is. Wij kunnen u aanraden dat absoluut niet te doen, Stevia is zo ongelooflijk zoet, dat u per direct het gevoel krijgt dat uw gebit op elkaar blijft plakken.
   
Opmerking: Vanwege de vezels in dit product, eerst de vloeistof in de kop doen, dan Stevia toevoegen en roeren voor gebruik.

Voedingsinformatie:

Eén dosering (1/2 theelepel) bevat:
Proprietary Stevia Blend  1000mg (1g) Inuline(e)
Stevia Extract (Stevia rebaudiana) (leaf) (Gestandaardiseerd op 90% steviosides)
   
Ingrediënten:

 • Inuline
 • Stevia Extract Poeder
 • Antiklontermiddel (Siliciumdioxide).
Wat zit er niet in:
 • Zonder kunstmatige kleurstoffen of smaakstoffen
 • Zonder conserveringsmiddelen
 • Zonder zetmeel
 • Zonder mais
 • Zonder melk
 • Zonder lactose
 • Zonder soja
 • Zonder gluten
 • Zonder tarwe
 • Zonder gist
 • Zonder visproducten
 • Zonder varkensproducten.

Bij doktersbehandeling, zwangerschap of het geven van borstvoeding, altijd eerst een deskundige raadplegen voor gebruik.

Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben Buiten bereik van kinderen houden.

Donker, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren. 

Niet gebruiken als de sealing onder het deksel ontbreekt of verbroken is. Gebruik geen halve theeleppeltje van Stevia maat het puntje van uw theeleppeltje gebruiken. Het is absoluut even zoeken naar de juiste dossering.

Op de verpakking moet staan en dat is verplicht het volgende:

Naamgeving Steviolglycosiden moeten op het etiket vermeld worden als zodanig en/of als E960. Het etiket of ingrediëntenlijst mag niet de zin 'gezoet met stevia' bevatten, aangezien het dan zou gaan om de gehele plant, niet de geraffineerde zoetstof. 'Gezoet met een extract uit de steviaplant' (of vergelijkbaar) is wel toegestaan als aanduiding, mits in de ingrediëntenlijst de juiste benaming wordt aangehouden.

Let hier dus goed op, en koop het absoluut niet kopen bij lidl & Action gezien daar zit alles in wat er niet in mag zitten.

Wat kunt u verder verwachten van Stevia?

 • Om de bloedsuikerspiegel te verlagen en stabiliseren naar normale waarden doordat het de alvleesklier voedt en helpt om haar werking te verbeteren.
 • Om de trek in zoet en vet voedsel te verminderen doordat het de verbinding tussen de maag en het verzadigingscentrum in de hersenen herstelt
 • Om de bacteriegroei in de mond te onderdrukken en gaatjes te voorkomen
 • Om het ontstaan van wildgroei van schimmels in de darmen te verminderen omdat het geen voeding geeft aan de schimmels
 • Om verzuring van het lichaam tegen te gaan
 • Om het maagzuur te verminderen
 • Om wonden mooier en sneller te laten genezen. Het zou zelfs zo zijn dat door het gebruik van steviablad of extract op de wond de genezing vele malen sneller verloopt met minder kans op littekens
 • Om huidproblemen zoals eczeem en psoriasis te helen
Eind conclusie

Wij hebben eerder beschreven dat wij dit ook nu gebruiken, ieder deed dus een twee maanden met 1 pot stevia. Normaal gebruikte wij 1 pak suiker per week voor 1 persoon huishouden. 4.5 maal 2 = 9 x  € 0.98 cent = € 8.82 voor twee maanden. Zoals we eerder al beschreven, een pot stevia kost u € 5.99 voor 170 gram voor ook twee maanden, zodra wij Stevia gaan vergelijken met de prijs van de suiker, bespaard u wel een € 2.86.

Naast dat feit, heeft u wel een absolute gezondere gezondheid ervoor terug. Dan komen we terug op de nieuwe uitslagen van onze cholesterolgehalte. "De eerste persoon had een cholesterolgehalte  van 5.9 mmol/l, de tweede persoon had een cholesterolgehalte van 8.2 mmol/l "

De nieuwe cholesterolgehalte waarden zijn waanzinnig veel naar beneden gegaan, dit hadden wij zelf absoluut niet gedacht.

 • De eerste persoon van 5.9 mmol/l is de cholesterolgehalte gezakt naar 3,1mmol/l
 • De tweede persoon van 8.2 mmol/l is de cholesterolgehalte gezakt naar 6,4 mmol/l

Het is dan ook een duidelijk bevestiging, dat A, uw gezondheid in een rap tempo verbeterd, en B, absoluut geen giftige chemicaliën meer tot u neemt. Het is wennen om af te stappen van suiker die u normaal gesproken neemt, dat kan ik u verzekeren. En stiekem doen wij nog wel eens de kristal suiker in onze koffie, niet door vertellen.

Qr Code
Ga naar boven