Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

koffie

Aantal kopjes koffie bepaalde verminderd diverse ziektes

Drink vier kopjes koffie en verminder de kans op kankers diabetes, leveraandoeningen en dementie. Koffie drinken is goed voor de gezondheid van de meeste mensen, zo blijkt uit een uitgebreide evaluatie van medisch bewijs.

Koffie gezond voor de gezondheid

Het drankje heeft meer kans om ziektes af te weren dan om schade te veroorzaken, volgens het meest uitgebreide rapport dat nog is uitgevoerd.

Drie tot vier kopjes per dag geven het grootste voordeel, zo ontdekten de onderzoekers van de University of Southampton, waardoor het risico op hartziekten met 15 procent daalde en de kans op een vroege dood met 17 procent.

Ze vonden ook bewijs dat het de kans op bepaalde kankers, diabetes, leverziekte en dementie vermindert.

De wetenschappers, van wie het rapport gisteravond werd gepubliceerd in het British Medical Journal, merkten dat het drinken van koffie 'meer kans biedt op gezondheid dan op schade'.

Maar ze benadrukten hun bevindingen niet dat het goed is voor iedereen.

Zwangere vrouwen lopen bijvoorbeeld meer risico hun baby te verliezen als ze te veel koffie drinken, en de cafeïne verhoogt ook enigszins het risico op botbreuken bij vrouwen.

Maar over het algemeen vonden ze dat mensen die koffie drinken, meer geneigd zijn te profiteren dan niet.

Ze schreven: 'Koffie wordt wereldwijd veel geconsumeerd en zou positieve gezondheidsvoordelen kunnen hebben, vooral bij chronische leveraandoeningen.' Consumptie van koffie lijkt over het algemeen veilig binnen de gebruikelijke innameniveaus, met samenvattende schattingen die de grootste risicovermindering voor verschillende gezondheidsresultaten op drie tot vier kopjes per dag aangeven, en meer kans op gezondheid dan op schade.'

Antioxidanten zijn verantwoordelijk

De wetenschappers zijn van mening dat de antioxidantplantverbindingen in koffie verantwoordelijk zijn voor de voordelen.

Cafeïnevrije koffie heeft een vergelijkbare impact als de standaardversie, zo vonden ze, wat suggereert dat de cafeïne niet verantwoordelijk is voor gezondheidsvoordelen.

'Gebrande koffie is een complex mengsel van meer dan 1.000 bioactieve stoffen, waarvan sommige met potentieel therapeutische antioxiderende, ontstekingsremmende, antifibrotische of antikankereffecten', schreven ze.

Het onderzoeksteam, dat ook experts van de Universiteit van Edinburgh omvatte, beoordeelde alle beschikbare informatie over koffieconsumptie en combineerde de resultaten van 201 gepubliceerde onderzoeken.

Zouden wij dit echtr moeten geloven?

Nou u kunt natuurljk verder lezen, echter op de gehele onderzoek zijn nergens op internet publicaties terug te vinden van dit onderzoek daadwerkelijk de gehele verhaal onderbouwd.

Ze vonden dat het een grote invloed had op hartproblemen, waardoor het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten met 15 procent daalde en de kans op een cardiovasculaire dood met 19 procent afnam.

Het vermindert ook het risico op leverkanker met 34 procent en darmkanker met 17 procent - maar lijkt in feite het risico op leukemie, lymfoom en longkanker te verhogen.

Koffiedrinkers hebben een 36 procent lagere kans op het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson en een 27 procent lager risico op de ziekte van Alzheimer, vonden ze.

Meer bekers levert geen extra voordelen op

De onderzoekers ontdekten dat mensen die meer dan drie kopjes per dag dronken geen extra voordelen zagen, en andere onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die veel meer dan deze start drinken zelf schade aanrichten.

Het Europees Agentschap voor voedselveiligheid adviseert dat mensen niet meer dan vier kopjes per dag drinken.

Het zegt dat degenen die meer dan dat elke dag drinken het risico lopen op angstgevoelens, slapeloosheid, hartritmestoornissen of hartfalen.

Eliseo Guallar van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health zei in een redactioneel ook gepubliceerd in de BMJ dat mensen om gezondheidsredenen geen koffie mogen drinken.

Hoewel het over het algemeen gunstig kan zijn, hebben sommige mensen een groter risico op bijwerkingen, zei hij, en er is 'aanzienlijke onzekerheid' over de effecten van hogere innames.

Koffie is vaak dronken suiker en melk of room, zei hij, die 'onafhankelijk kan bijdragen aan nadelige gezondheidsresultaten'.

Koffie is een van de meest geconsumeerde dranken ter wereld, met naar schatting 2,25 miljard kopjes die elke dag over de hele wereld worden gedronken.

Men denkt dat het gebruik teruggaat tot het elfde-eeuwse Ethiopië, waar de legende zegt dat een geiteneter opmerkte dat zijn dieren energiek werden na het eten van de bessen uit een koffieboom.

Tot voor kort werden mensen gewaarschuwd om elke dag meer dan een paar kopjes koffie te drinken, uit angst dat het kanker zou kunnen veroorzaken.

Maar vorig jaar trok de Wereldgezondheidsorganisatie haar eerdere waarschuwingen over de link tussen koffie en blaaskanker in - in plaats daarvan zei ze dat de drank in feite kan helpen beschermen tegen bepaalde kankers zoals baarmoeder- en leverkanker.

Zwangere vrouwen worden door de NHS geadviseerd om niet meer dan twee kopjes per dag te drinken.

Goed laten wij hier zeer duidelijk over zijn
  • Geen documenten bij artikel gepubliceerd, waaruit mag blijken dat dit onderzoek ooit heeft plaats gevonden.
  • Nergens op internet en uit andere publicaties, wordt koffie aangeraden om te voorkomen van kankers diabetes, leveraandoeningen en dementie.
  • Met welk merk hebben ze de koffie test gedaan, gezien dat er ongelooflijk veel verschil is welke merk je gebruikt
  • Koffie Pets zijn bij voorbaat al zeer slecht voor uw gezondheid, koffie bonen is een totaal ander verhaal.

Dat wanneer er een artikel verschijnt met complete tekst en uitleg, mag verwachten, dat het artikel wordt ondersteund met een officiële document. Door plaatsing van zo een document, is dat een bewijs dat er daadwerkelijk onderzoek naar verricht is, en de tijds duur dat dit onderzoek heeft plaats gevonden. Hiermee bedoelen wij dan de aantal jaren dat dit onderzoek heeft plaatsgevonden.

Laten wij hier ook duidelijk over zijn, kankers diabetes, leveraandoeningen en dementie dat een kopje koffie dit verminderd is mensen hoop gegeven op iets wat niet bestaat. Het gehele artikel en de bevindingen is dus FAKE NEWS. En wij maken ons daar kwaad over dat dit soort artielen in het openbaar wordt gepubliceerd. Nieuwsberichten staat voor de feiten de waarheid dus, om u bewust te maken met onwaarheden.

Gezondheidseffecten

Koffie voorziet je lichaam net als andere dranken van vocht. Een volwassene heeft zo’n 1,5 tot 2 liter per dag aan dranken nodig.

Ziekten

Een gebruik van 2 tot 4 koppen koffie per dag hangt samen met een ongeveer 10% lager risico op hartziekten. Ook is aangetoond dat een gebruik van 2 tot 4 koppen koffie per dag samenhangt met een ongeveer 10% lager risico op een beroerte. Daarnaast is er sterk bewijs dat het gebruik van 5 koppen koffie per dag in vergelijking tot geen koffie gebruik samen hangt met een 30% lager risico op diabetes type 2. Het verband is vergelijkbaar voor koffie met cafeïne en decaf. Uitleg over risico.

Cafestol
Bij koffie is het relevant op welke manier deze is gezet. Hoe beter de koffie namelijk is gefilterd, hoe minder van de stoffen cafestol en kahweol erin zit. Deze stoffen verhogen het LDL-cholesterol. Een teveel aan LDL-cholesterol in je bloed blijft plakken aan de binnenkant van je bloedvaten. Dat vergroot de kans op bijvoorbeeld een hartaanval of beroerte. 
Cafeïne

Cafeïne in koffie geeft de meeste gezondheidseffecten. Het kan positieve en negatieve effecten hebben. Kijk voor meer informatie bij cafeïne

Acrylamide

In koffie zit in kleine hoeveelheden de stof acrylamide. Acrylamide is mogelijk kankerverwekkend voor mensen. Maar dit is niet waarschijnlijk. Kijk voor de gezondheidseffecten bij acrylamide.

Qr Code
Ga naar boven