Levensstijl

Volksgezondheid

De gezondheid van een populatie.

Het is van belang, dat ieder mens het recht heeft op de juiste informatie gezondheid en het voorkomen van ziekten. Gezondheidsbevordering, is een algemeen belangrijk aspect voor ieder mens. Nieuwsberichten, zal dan ook in samenwerking FoodWatch alle producten wat wij eten onder de loep leggen. Nieuwsberichten, zal dan ook bij iedere Leefstijl op het gebied van drinken en voedsel alles openbaar maken wat gezond is en wat niet gezond is voor uw gezondheid.

Het vakgebied gericht op het voorkómen van ziekte, verlenging van de levensverwachting en bevorderen van de publieke gezondheid door collectieve maatregelen.

Een officiële Engelse definitie van public health is 'the science and art of preventing disease, prolonging life and promoting health through the organized efforts of society' (Acheson 1988).

Algemeen

In de volksgezondheid gaat het om de gezondheidstoestand van een populatie en over de factoren die de gezondheidstoestand beïnvloeden. Deze factoren heten ook wel determinanten. Belangrijke determinanten zijn preventie, de gezondheidszorg, leefstijl, sociale en fysieke omgeving en genetische en verworven eigenschappen. De gezondheidstoestand is in te delen in:

 • Ziekten en aandoeningen
 • Functioneren en kwaliteit van leven
 • Sterfte en doodsoorzaken
 • Levensverwachting

Domeinen

De volksgezondheid omvat onder andere de volgende domeinen:

 • Bestrijding van infectieziekten
 • Ziektepreventie
 • Gezondheidsbevordering
 • Gezondheidsbeleid: de acties van de overheid en andere actoren die erop gericht zijn de gezondheidstoestand te handhaven en te verbeteren.
 • Monitoren van de volksgezondheid
 • Rapporteren over de volksgezondheid
 • Adviseren over gezondheid en zorg
 • Wetenschappelijk onderzoek
 • Politieke dimensies van publieke gezondheid
 • Sociaaleconomische dimensies van publieke gezondheid
 • Educatieve dimensies van publieke gezondheid
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

kefir,Probiotica

Probiotica: wat zijn het en waar zijn probiotica goed voor?

Leefstijle/Gezondheid: Probiotica/Kefir: Probiotica aanbevolen voor gastro-intestinale problemen, hormonale onevenwichtigheden. Een probiotica is een voedingsmiddel met micro-organismen waaraan een gezondheidsbevorderende werking wordt toegeschreven. In het moderne personeelsbestand kunnen lange uren en inconsistente maaltijden leiden tot een hele reeks problemen met het maag darmkanaal, die vervolgens andere problemen veroorzaken, van gewichtstoename tot een achteruitgang van het geestelijk welzijn.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

truffel

'Uitzonderlijke' witte truffel verkocht voor 85.000 euro

Buitenlands Nieuws: Italië witte truffel:Een Chinese koper ruikt een truffel nadat hij het heeft gekocht tijdens de 19e World White Truffle-veiling in Alba, Noord-Italië, op 11 november 2018

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Marihuana

De THC-achtige substantie kan medische voordelen hebben als Marihuana

Een chemische verbinding die in levermossen wordt aangetroffen, kan de pijn en ontstekingsvermindering van pot THC mogelijk maken, als Marihuana. Zowel het molecuul, genaamd perrottetineen en tetrahydrocannabinol, of THC - de geestveranderende stof die in marihuana wordt aangetroffen - hebben vergelijkbare moleculaire structuren, vindt een nieuwe studie. Cannabinoïden die in planten met levermossen voorkomen, kunnen verlichting bieden voor mensen die lijden aan chronische pijn

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Limban Durian Kura

Ooit gehoord van de zeldzame en ongrijpbare kura kura durian?

Leefstijl Durio testudinarum: Ik wist dat ik de kura kura durian moest zien zodra ik hoorde van de bijna uitgestorven status van de middelgrote, wilde vruchten of te wel de (Durio testudinarum). Het is immers al door de World Conservation Monitoring Centre op de rode lijst van bedreigde soorten geplaatst.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Quaker

Quaker havergranen bevatten onkruidverdelgers

Buitenland Quaker Cheerios: Quaker havergranen voorde tweede maal in de fout, op 10 juni 2015 Quaker producten 93% vol met GGO/GMO geconstateerd.De milieuwerkgroep heeft gewaarschuwd tegen Cheerios en andere graanproducten nadat beweerd wordt dat meerdere merken positief getest zijn op onkruidverdelger van Roundup. Twee maanden na het waarschuwen van consumenten dat sommige voedingsproducten sporenhoeveelheden glyfosaat kunnen bevatten, een onkruidverdelgende chemische stof die is gekoppeld aan kanker, is de Environmental Working Group (EWG) terug met een uitgebreide waarschuwing.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

vitamine D

Hebt u tekort aan vitamine D?

Ren naar de winkel of apotheek, en u wordt op uw wenken bediend met de vitamines. Zelfs het voedingscentrum waar men zou kunnen verwachten dat ze u de juiste informatie geven, misleiden u voor het gebruik van vitamine D. Hier hebben wij het over de onderzoek en behandeling van vitamine D, en wat ze allemaal fout doen bij het uitschrijven of verkopen van vitamine D

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

vitamines

Herkent u dit futloos, lusteloosheid en moeheid

Futloos, lusteloosheid en moeheid, kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor je een futloos gevoel en weinig energie kunt hebben. En iedereen maakt exact de zelfde fout, door zelf doktertje te spelen door vitamines te kopen. Vitamines verdoezelen de daadwerkelijke oorzaak, en gaat ten kosten van uw gezondheid.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

geaarde

Geaarde reden experiment aangaan?

Heeft u een geaarde reden die uw leven misschien aangenamer zal maken, en u kunt zelf dit met een Experiment eens uitproberen. Er zijn geaarde redenen om eens uit te proberen, Nieuwsberichten zet u aan een experiment en wij horen graag uw belevenis of er resultaten worden geboekt.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Kebab

'Donerdiscriminatie': Turkse Kebabs kunnen in Europa worden verboden

Het gerecht kan binnenkort verdwijnen uit EU-restaurants en straatvoedingsbedrijven, omdat het is gemaakt van vlees dat fosfaten bevat die mogelijk gevaarlijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid, aldus rapporten.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

koffie

Aantal kopjes koffie bepaalde verminderd diverse ziektes

Drink vier kopjes koffie en verminder de kans op kankers diabetes, leveraandoeningen en dementie. Koffie drinken is goed voor de gezondheid van de meeste mensen, zo blijkt uit een uitgebreide evaluatie van medisch bewijs.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

prostaatkanker

Ik heb prostaatkanker (prostaatcarcinoom)

Raar eigenlijk dat ik Prostaatkanker (prostaatcarcinoom) heb, Prostaatkanker komt vaak voor in Nederland. Jaarlijks wordt er in Nederland bij meer dan 10.000 mannen prostaatkanker vastgesteld. Daarmee lijkt het vooral een oudemannenziekte. Toch krijgen ook steeds meer jongere mannen (vanaf een jaar of veertig) prostaatkanker.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

kanker

Ramp wanneer men te horen krijgt, dat je kanker hebt

Nieuwsberichten heeft ooit eerder onderzoek verricht op producten dat waar men beschrijft dat kanker te genezen is, lees u eens verder naar de waarheid ervan

Qr Code
Ga naar boven