Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Amerikaanse, goud , Zwitserland

Zwitserland exporteren tonnen aan goud naar de VS

Zwitserland evacueert haar goudmarkt naar de VS meer dan "oorlog in Europa de vrees!" Iedereen weet dat de "slimme geld" krijgt zijn informatie veel eerder dan iedereen; en de Bankiers krijgen hun info zelfs eerder. Dus het feit dat Zwitserland plotseling begonnen met het verschepen van grote hoeveelheden van de Gold Bullion naar de Verenigde Staten, heeft verrekend alarmklokken voor degenen die aandacht besteden aan zulke dingen. Nieuwsberichten is een van de entiteiten die aandacht besteedt.

Er was een enorme trend verandering in het Amerikaanse goud investering in mei. Iets heel bijzonder vond plaats die niet is gebeurd gedurende meerdere decennia. Terwijl Zwitserland een belangrijke bron van het Amerikaanse goud export voor vele jaren, de rollen omgedraaid mei als de Zwitserse een record hoeveelheid goud die naar de Verenigde Staten.

Hoeveel goud? Veel. De Zwitserse geëxporteerd 50 keer meer goud mei dan hun maandelijkse gemiddelde (0,4 mt) sinds 2015:

Zwitserland evacueert haar goudmarkt naar de VS meer dan oorlog in Europa de vrees!

Zoals we kunnen zien, de Zwitserse goud export naar de Verenigde Staten zijn doorgaans minder dan 0,5 ton per maand. En voor vele maanden waren er geen goud export. Echter, iets groots veranderd mei als Zwitserse goud export steeg tot 20,7 meter (665,500 oz).

De overgrote meerderheid van goud vloeit voort uit de VS de export naar Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk (Britse) geweest:

Top Amerikaanse goud export 2001 - 2013

Bovendien, zoals vermeld in kostbare voorwerpen, de Verenigde Staten is de export meer goud dan het produceert en de invoer. Echter, dit veranderde mei de Zwitserse meer goud in één maand worden uitgevoerd naar de Verenigde Staten dan ze hebben elk jaar terug te gaan tot en met 2000:

Het Amerikaanse goud invoer uit Zwitserland maandelijkse

Waarom de grote verandering? Zou dit iets te maken met de enorme goudprijs sinds het begin van 2016 hebben gehad, of misschien was het te wijten aan politieke veranderingen, zoals de toenmalige afwachting BREXIT stemming in juni? Natuurlijk is de BREXIT stemming is nu geschiedenis in als de Britse burgers gestemd om de Europese Unie te verlaten.

Echter, iets motiveerde deze enorme trend verandering in de normale goud bewegingen naar Zwitserland. Bovendien is de totale Amerikaanse goud invoer mei schoot omhoog tot 50 ton, bijna het dubbele van de 26,5 mt cijfer in april. Bovendien, de totale Amerikaanse export goud raakte een laag mei als enige 20,2 mt werden verscheept naar het buitenland. Totaal US goud exporteert Jan-mei 2016 van 139 mt zijn gedaald 28% ten opzichte van 195 mt in dezelfde periode in 2015 uitgevoerd.

Dus wat is hier aan de hand? Waarom de dalende Amerikaanse goud uitvoer of stijgende goud invoer uit Zwitserland? Buitenland vraag naar minder goud ?? Nee. Of wat dacht u van de enorme toename van het veronderstelde gouden uitmondt in de Global Gold ETF's & Fondsen ?? Hoewel er geen manier om te weten hoeveel goud deze Gold ETF's & Fondsen te houden, iets serieus veranderd mei de Zwitserse meer goud in één maand worden uitgevoerd naar de Verenigde Staten dan hebben ze elk jaar voor meerdere decennia. Nee.

Zijn rijke Amerikanen eindelijk het verwerven van een veel meer goud? Nee.

Op 29-08-2014 Zwitserland start referendum over terughalen goudvoorraad

Switzerland in maart vorig jaar werd in Zwitserland een petitie opgesteld over het terughalen van de goudvoorraad. De initiatiefnemers wilden van de Zwitserse centrale bank de bevestiging dat er geen goud meer verkocht wordt en dat al het goud dat ze hebben (1.040 ton) aanwezig moet zijn in eigen land. Deze petitie werd door genoeg mensen ondertekend, waardoor er op 30 november een landelijke referendum gehouden kan worden. In dit referendum kunnen de Zwitsers aangeven of ze voor of tegen het plan zijn om de verkoop van goud te stoppen, al het goud terug te brengen naar de eigen centrale bank én om minimaal 20% van de franc te dekken met goud.

Van de Zwitserse goudvoorraad is 70% opgeslagen in eigen land, 20% in het Verenigd Koninkrijk en 10% in Canada. In 1999 beschikte Zwitserland nog over een gigantische goudvoorraad van 2.590 ton, maar onder het Central Bank Gold Agreement (CBGA) werd ruim de helft van deze voorraad op de markt gebracht. Ook andere Europese landen verkochten tussen 2000 en 2009 grote hoeveelheden goud. Zoals onderstaande grafiek van Victor the Cleaner laat zien heeft Zwitserland (rose balkjes) verreweg het grootste aandeel gehad in de Europese goud verkopen onder CBGA3.

Zwitserse franc

De Zwitserse franc stond tot voor kort bekend als een bijzonder sterke valuta. Dat komt omdat de munt tot en met het jaar 2000 formeel nog gekoppeld was aan goud. Door toetreding tot het IMF moest de koppeling met goud worden losgelaten. Sindsdien heeft de munt veel van haar glans verloren. Het dieptepunt was misschien nog wel het jaar 2011, toen de centrale bank onder druk van het bedrijfsleven besloot een plafond in te stellen voor de waarde van de valuta. De munt mocht niet verder in waarde aansterken dan 1,20 tegenover de euro. Daarna volgde de Europese schuldencrisis, waardoor de waarde van de euro onderuit ging. Om het plafond van 1,20 franc te kunnen handhaven moest de centrale bank enorm veel geld in het systeem pompen om de eigen munt zwak te houden. Sindsdien zijn de buitenlandse valutareserves op de balans van de Swiss National Bank (SNB) geëxplodeerd.

De Zwitserse bevolking kan zich dus op 30 november uitspreken over het goud, dat in het verleden glans gaf aan hun valuta. De wens om de munt gedeeltelijk te dekken met goud lijkt ietwat optimistisch. Thomas Jordan, gouverneur van de SNB, heeft eerder al aangegeven dat hij weinig voelt voor het idee om de munt voor 20% te dekken met goud. Dat zou bij de huidige goudprijs betekenen dat Zwitserland enorme hoeveelheden goud bij moet kopen.

Nederland

De Nederlandse goudvoorraad ligt voor 90% opgeslagen in het buitenland. Van de 612 ton waar we over kunnen beschikken ligt de helft in New York, 20% bij de centrale bank in Canada en 20% in de goudkluizen van Londen. De Nederlandse centrale bank en de regering hebben vooralsnog geen plannen om goud terug te halen. Wel zijn er ooit kamer vragen gesteld over de Nederlandse goudreserve.

Op de datum 24-02-2016, verscheen er een artikel in de Nederlandse media (In 2014 werd nog 122,5 ton van de goudvoorraad in New York teruggehaald naar Amsterdam. Het kabinet vond dat een veiliger idee. Het binnen handbereik hebben van het Nederlandse goud gedurende een financiële crisis geeft een prettiger gevoel, want je weet maar nooit. ) financiële crisis heeft totaal niets te maken met goud, goud blijft zijn waarden houden daar heeft een financiële crisis niets mee te maken.

Goud en geld nederlandsche Bank mogelijk naar andere plek

De Nederlandsche Bank (DNB) gaat onderzoeken of de voorraad goud en geld in de kelderkluizen van het Frederiksplein opgeborgen kan worden buiten Amsterdam. 'Uitplaatsen van het waardegebied' heet dat in het jargon. De achtergrond is niet een gebrek aan veiligheid, maar de renovatie van het gebouw. De bank vraagt zich af of een kluis nog wel past in een modern kantoorgebouw midden in de stad. Een renovatie van het gebouw kunnen wij wel inkomen, echter is dit uitzonderlijk nieuws over goud wordt vermeld.

"Oorlog komt naar Europa ? "

Bij een aangaande oorlog, worden alle waardevolle items waaronder goud, op een veilige plaats opgeslagen. Maar waar is het veilig op de wereld op dit moment zodra wij alle nieuws berichten erop nalezen. Bezittingen waaronder goud, zal ten alle tijden in eigen land moeten worden opgeslagen, wat men verscheept naar een "veilig land" kan ook ineens onder de noemer verdwenen tijdens de oorlog gebruikt kunnen worden. Zoals het bericht al aangaf, dat er "plannen" zijn om het goud terug te halen. WIl niet aangeven dat get terug gehaald word, het is dan ook een tegenstrijdig bericht die de media heeft verspreid.

Laten wij optimistisch blijven, en breng alle het goud naar Amerika. Maar wat nu zodra er daadwerkelijk oorlog uit zou breken, en daarbij zullen kernwapens gebruikt worden. Een land zoals Amerika zal de volle laag zal krijgen, hoe we dit wenden of keren. Wie betreed dan nog het land Amerika, wat met de grond gelijk gemaakt zal worden met kernwapens, het lijkt in ieder geval geen goed idee dan dat land nog te bezoeken met alle stralingen nadien. We weten dat als er een atoomoorlog zouden we liever in zweden dan Amerika het goud kunnen opslaan. Amerika heeft geen kans. zweden moet zijn neutraliteit te behouden en de gouden thuis ... Amerika zal het uit te geven, zodra het aankomt op de oevers ... verloren zeker

Bron: Goldseek

switzerland in maart vorig jaar werd in Zwitserland een petitie opgesteld over het terughalen van de goudvoorraad. De initiatiefnemers wilden van de Zwitserse centrale bank de bevestiging dat er geen goud meer verkocht wordt en dat al het goud dat ze hebben (1.040 ton) aanwezig moet zijn in eigen land. Deze petitie werd door genoeg mensen ondertekend, waardoor er op 30 november een landelijke referendum gehouden kan worden. In dit referendum kunnen de Zwitsers aangeven of ze voor of tegen het plan zijn om de verkoop van goud te stoppen, al het goud terug te brengen naar de eigen centrale bank én om minimaal 20% van de franc te dekken met goud.

Van de Zwitserse goudvoorraad is 70% opgeslagen in eigen land, 20% in het Verenigd Koninkrijk en 10% in Canada. In 1999 beschikte Zwitserland nog over een gigantische goudvoorraad van 2.590 ton, maar onder het Central Bank Gold Agreement (CBGA) werd ruim de helft van deze voorraad op de markt gebracht. Ook andere Europese landen verkochten tussen 2000 en 2009 grote hoeveelheden goud. Zoals onderstaande grafiek van Victor the Cleaner laat zien heeft Zwitserland (rose balkjes) verreweg het grootste aandeel gehad in de Europese goud verkopen onder CBGA3.

Qr Code
Ga naar boven