Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Citicorp, JPMorgan Chase & Co, Barclays PLC, The Royal Bank of Scotland

Vijf grote banken komen weg met een boete

De voornaamste banken uit Europa en de VS kregen sinds het begin van de crisis megaboetes opgelegd, blijkt uit onderzoek.. Vijf grote banken akkoord te Parent-Level Guilty Middelen Vijf grote banken - Citicorp, JPMorgan Chase & Co, Barclays PLC, The Royal Bank of Scotland plc en UBS AG - zijn overeengekomen schuldig aan het misdrijf kosten te pleiten.

Gevangenisstraf ontlopen

Het mag wel duidelijk zijn wanneer je een directeur bent van een bank, dat men met een boete in plaats van een gevangenisstraf alles kan ontkomen.

Nieuwsberichten | Wanneer men als burger een bank overvalt en of zelf met geld speculeert, staat daar een mega gevangenis tegen over. Naast dat feit, kan men nadien ook alsnog een boete betalen die men nooit van zijn leven af kan betalen. Het mag hier dan wederom duidelijk zijn, geld is macht en al zeker wanneer je een bank hebt. Wanneer men mazzel hebt bij de rechter, zal de straf iets lager kunnen zijn, gezien het feit dat men een first defense is geweest, echter alsnog een aantal jaren gevangenis straf.

Department of Justice

Citicorp, JPMorgan Chase & Co, Barclays PLC en The Royal Bank of Scotland plc zijn overeengekomen om schuldig aan samenzwering om de prijs van Amerikaanse dollars en euro's in de vreemde valuta (FX) spotmarkt uitgewisseld manipuleren pleiten en de banken hebben afgesproken strafrechtelijke boetes van in totaal meer dan 2,5 miljard dollar te betalen. Een vijfde bank, UBS AG, heeft ingestemd schuldig te pleiten voor het manipuleren van de London Interbank Offered Rate (LIBOR) en andere tarieven benchmark-rente en betalen een $ 203.000.000 ( € 182.832) strafrechtelijke sanctie, na overtreding van de december 2012 niet-vervolging overeenkomst oplossen van de LIBOR onderzoek.

Procureur-generaal Loretta E. Lynch, Assistant Attorney General Bill Baer van het ministerie van Justitie Antitrust Division, Assistant Attorney General Leslie R. Caldwell van het ministerie van Justitie Criminal Division, adjunct-directeur in Charge Andrew G. McCabe van de FBI in Washington Field Office en directeur Aitan Goelman afdelingshoofd de Commodity Futures Trading Commission maakte de aankondiging.

"Historische resoluties van vandaag zijn de laatste in onze voortdurende inspanningen om de financiële misdaden te onderzoeken en te vervolgen, en ze dienen als een grimmige herinnering dat dit ministerie van Justitie is van plan om krachtig te vervolgen al degenen die het economisch systeem kantelen in hun voordeel; die onze markten te ondermijnen; en die zich ten koste van de Amerikaanse consumenten te verrijken ", zei procureur-generaal Lynch.

zei procureur-generaal Lynch

 

"De straf deze banken zal nu betalen is passend gezien de long-running en flagrante aard van hun concurrentieverstorend gedrag. Het is met de alomtegenwoordige kwaad gedaan. En het moet concurrenten in de toekomst af te schrikken van het achtervolgen van de winst zonder rekening te houden eerlijkheid, om de wet of aan het algemeen welzijn. "

 

"De geladen samenzwering vast van de Amerikaanse dollar - wisselkoers van de euro, waardoor valuta's die zijn in het hart van de internationale handel en het ondermijnen van de integriteit en het concurrentievermogen van de vreemde valuta markten die goed zijn voor honderden miljarden dollars aan transacties per dag," zei adjunct-procureur-generaal Baer. "De ernst van het misdrijf staat in voor de ouder-niveau schuldig middelen door Citicorp, Barclays, JPMorgan en RBS."

 

"De vijf ouder-niveau schuldig middelen dat de afdeling kondigt vandaag communiceren luid en duidelijk dat we de financiële instellingen verantwoordelijk voor criminele wangedrag zal houden", zei adjunct-procureur-generaal Caldwell. "En we zullen de afspraken die we aangaan met bedrijven af ​​te dwingen. Indien passend en evenredig aan de fout en het bedrijf track record, zullen we verscheuren een NPA of een DPA en vervolgen de overtredende bedrijf. "

 

"Deze resoluties duidelijk maken dat de Amerikaanse regering crimineel gedrag niet tolereren in een sector van de financiële markten",

zei adjunct-directeur in Charge McCabe.

 

"Dit onderzoek vormt een nieuwe stap in de voortdurende inspanningen van de FBI te vinden en te stoppen met degenen die verantwoordelijk zijn voor complexe financiële regelingen voor hun eigen persoonlijke voordeel. Ik beveel de speciale agenten, forensische accountants en analisten, evenals de officieren van justitie voor de aanzienlijke tijd en middelen die ze inzetten voor onderzoek naar deze zaak. "

Volgens pleidooi overeenkomsten te worden ingediend in het District van Connecticut, tussen december 2007 en januari 2013, euro-dollar handelaren bij Citicorp, JPMorgan, Barclays en RBS - zelf-beschreven leden van "The Cartel" - gebruikt een exclusieve elektronische chatroom en codetaal te benchmarken wisselkoersen te manipuleren. Die tarieven worden ingesteld door middel van, onder andere manieren, twee belangrijke dagelijkse "fixes", de 1:15 Europese Centrale Bank fix en de 4:00 World Markets/Reuters fix. Derden verzamelen trading gegevens op deze tijden te berekenen en te publiceren dagelijks een "fix rate ', die op zijn beurt wordt gebruikt om de prijs orders voor vele grote klanten. "The Cartel" traders gecoördineerd hun handel in Amerikaanse dollars en euro's aan de benchmark tarieven vastgesteld op de 1:15 en 4:00 fixes in een poging om hun winsten te verhogen manipuleren.

Zoals in het middel overeenkomsten, deze handelaren gebruikten ook hun exclusieve elektronische chats aan de euro-dollarkoers op andere manieren te manipuleren. Leden van "The Cartel" gemanipuleerd de euro-dollarkoers door akkoord te gaan offertes of aanbiedingen voor euro's of dollars te houden om te voorkomen dat het verplaatsen van de wisselkoers in een richting die nadelig is voor posities van co-samenzweerders te openen. Door het akkoord niet te kopen of te verkopen op bepaalde tijden, de handelaren beschermde elkaars handelsposities door inhouding aanbod van of de vraag naar valuta en de concurrentie in de FX-markt onderdrukken.

Citicorp, Barclays, JP Morgan en RBS elk zijn overeengekomen om schuldig te zijn aan een one-count misdrijflast van samenzwering om de prijzen en tuig offertes vast te stellen voor Amerikaanse dollars en euro's in de FX-spotmarkt uitgewisseld in de Verenigde Staten en elders pleiten. Elke bank heeft ingestemd met een strafrechtelijke boete evenredig te betalen aan haar betrokkenheid bij de samenzwering (conspiracy):

Boete oplegging banken

  • Citicorp, die betrokken was al vanaf december 2007 ten minste tot januari 2013 heeft ingestemd met een boete van $ 925.000.000 ( € 833.101) betalen;

  • Barclays, die tot juli 2011 betrokken was al vanaf december 2007, en vervolgens van december 2011 tot augustus 2012, heeft ingestemd met een boete van $ 650.000.000 ( € 585.422) betalen;
  • JPMorgan, die werd betrokken uit ten minste al in juli 2010 tot januari 2013 heeft ingestemd met een boete van $ 550.000.000 (€ 495.357) betalen; en
  • RBS, die was betrokken uit ten minste al in december 2007 tot ten minste april 2010 heeft ingestemd met een boete van $ 395.000.000 (€ 355.757) betalen.

Barclays is verder overeengekomen dat de FX handel en verkoop praktijken en haar FX heimelijke gedrag vormen federale misdaden die een van de belangrijkste periode van haar juni 2012 niet-vervolging overeenkomst oplossen van onderzoek naar de manipulatie van de LIBOR en andere referentie rentevoeten van de afdeling geschonden. Barclays heeft ingestemd met een extra $ 60.000.000 ( € 54.0390) strafrechtelijke sanctie op basis van de schending van de niet-vervolging overeenkomst te betalen.

Daarnaast is volgens de gerechtelijke documenten te worden ingediend, het ministerie van Justitie heeft bepaald dat UBS de bedrieglijke handel in valuta en de verkoop praktijken bij het uitvoeren van bepaalde FX-markt transacties, evenals zijn heimelijke gedrag in bepaalde FX markten, geschonden zijn december 2012 niet-vervolging overeenkomst het oplossen van de LIBOR onderzoek. De afdeling heeft UBS verklaard in strijd met de overeenkomst, en UBS heeft ingestemd schuldig te pleiten voor een one-count misdrijflast draad fraude in verband met een regeling te manipuleren LIBOR en andere tarieven referentierente. UBS heeft ook ingestemd met een strafrechtelijke sanctie van $ 203.000.000 (€ 182.832) betalen.

Volgens de feitelijke verklaring van schending gehecht aan UBS pleidooi overeenkomst, UBS bezig met misleidende FX handel en verkoop praktijken na de LIBOR niet-vervolging overeenkomst, met inbegrip van geheime markeringen toegevoegd aan bepaalde FX transacties van klanten ondertekend. UBS handelaren en verkopers verkeerd aan klanten op bepaalde transacties die markeringen niet werden toegevoegd, terwijl ze in feite waren. Bij andere gelegenheden, UBS handelaren en verkopers gebruikt handgebaren om die markeringen van klanten te verbergen. Op nog andere gelegenheden, bepaalde UBS handelaren ook gevolgd en uitgevoerd limietorders op een niveau dat afwijkt van de klant aangegeven niveau om geheime markeringen toevoegen. Daarnaast is volgens de gerechtelijke documenten, een UBS FX trader samengespannen met andere banken die als dealers in de FX spotmarkt door akkoord te gaan met de concurrentie in de aankoop en verkoop van dollars en euro's te beperken. UBS deel aan deze heimelijke gedragingen van oktober 2011 tot ten minste januari 2013.

In verklaren UBS in strijd met de niet-vervolging overeenkomst, het ministerie van Justitie beschouwd UBS gedrag hierboven beschreven in het licht van de verplichting van UBS in het kader van de niet-vervolging overeenkomst om geen verdere misdaden te plegen. De afdeling ook beschouwd UBS drie recente voorafgaande crimineel resoluties en meerdere burgerlijke en regelgeving resoluties. Verder is de afdeling ook van mening dat post-LIBOR naleving en sanering inspanningen UBS's niet in geslaagd de illegale gedrag te detecteren totdat een artikel werd gepubliceerd wijst op mogelijke wangedrag in de FX markten.

Citicorp, Barclays, JPMorgan, RBS en UBS hebben elkaar overeengekomen een periode van corporate proeftijd, die, indien goedgekeurd door de rechtbank, zal worden toegezien door de rechter en vereisen regelmatige rapportage aan de autoriteiten, alsmede beëindiging van alle criminele activiteiten van drie jaar . Alle vijf de banken zullen blijven samenwerken met de regering van lopende strafrechtelijke onderzoeken, en er geen schikking voorkomt dat de dienst vervolgen schuldig individuen voor gerelateerde wangedrag. Citicorp, Barclays, JP Morgan en RBS hebben afgesproken om openbaarmaking berichten sturen naar al hun klanten en tegenpartijen die kan zijn beïnvloed door de verkoop en handel praktijken in het middel overeenkomsten beschreven.

Vandaag, in verband met haar FX-onderzoek, de Federal Reserve kondigde ook aan dat het opleggen aan de vijf banken boetes van meer dan $ 1600000000; (€ 1,441,040,000) en Barclays vestigde daarmee samenhangende vorderingen bij de New York State Department of Financial Services (DFS), de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk (FCA) voor een extra gecombineerde boete van circa $ 1,3 miljard euro. In combinatie met eerder aangekondigde schikkingen met regelgevende instanties in de Verenigde Staten en in het buitenland, met inbegrip van het Bureau van de Comptroller van de Valuta (OCC) en de Zwitserse Financial Market toezichthoudende autoriteit (FINMA), resoluties van vandaag brengt het totaal boetes die door deze betaalde vijf banken voor hun gedrag in de FX-spotmarkt tot bijna $ 9000000000. (€ 8,105,840,000)

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de FBI in Washington gebied Office.This vervolging wordt afgehandeld door de Antitrust Division van de New York Office en andere strafrechtelijke handhaving secties en de strafkamer van Fraud Section.The ministerie van Justitie waardeert de aanzienlijke steun van de CFTC, OCC, FINMA, FCA, DFS, Securities and Exchange Commission, de Federal Reserve Board, en het Britse Serious Fraud Office. De strafkamer van de Office of International Affairs Office en de US Attorney's in het District van Connecticut hebben ook hulp verstrekt in deze kwestie.

Het mag wel dudielijk zijn, dat men een proeftijd zonder aftreden als directeur van ene bank, gewoon zijn werkzaamheden voort te zetten als bank directeur. Wanneer we terug gaan in de tijd van de DSB, zijn de straffen daarin veel harder geweest. Dirk Scheringa die met name alles heeft verloren, en kan in ieder geval niet zijn oude functie weer oppakken. Het is dan alsnog vreemd dat wanneer men onderling met elkaar met voorkennis handelt dat men er simpel weg gewoon af kan komen met een boete, en die boete is voor hen een peulenschil.

Qr Code
Ga naar boven