Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Collectieve, zorgpremie

De regering heeft het voor elkaar, door goedkope collectieve zorgpremie.

Ongeveer 10 procent van de Nederlandse minima, voor wie de goedkope collectieve zorgpremie is bedoeld, zijn in de problemen gekomen ...

Collectieve zorgpremie

De Collectieve zorgpremie zijn in vele gemeentes aanbied aan minima valt duurder uit dan wanneer deze doelgroep zelf op zoek gaat naar de voordeligste verzekering.

Naast dat feit, worden vele minima gedwongen om een collectieve zorgpremie af te sluiten die wordt aangeboden. Vooral zit het hem in de eigen bijdragen van 385, - euro, die voor vele niet op te brengen valt. Gedwongen om alsnog een zorgverzekering af te sluiten van 139, - euro p/m is naast de eigen bijdragen een doodslag.

Betalingsregeling

Bij de aanrijking van een collectieve zorgpremie die door de gemeentes en de verzekeringsmaatschappij is overeengekomen, wordt er zelfs op de minima geld verdiend door beide partijen. Eens eerder hebben wij beschreven over oplichting bij zorgverzekeringen, nu dat wij meer informatie hebben met achterliggende gedachten.

De minima kan geen andere Collectieve zorgpremie aanvragen dan een zorgverzekering pakket van 139,- euro p/m. Zoals wij eerder hebben aangegeven bij koopkracht voor vele Nederlanders zullen erop vooruit gaan. Dat is al één leugen, gezien die 10,- euro verhoging, is een groot gedeelte van die koopkracht op een 3, - euro na al verdwenen. Dus welke vooruitgang spreken wij dan als de minima er een 13, - euro zoals de politieke partijen die mee spelen in dit bedrog naar de Nederlandse bevolking.

Overeenkomst zorgverzekeringen.

Aan collectieve zorgpremie wordt zelfs bij de laagste inkomsten verdiend. In het oog houdende, dat er nog een kwetsbaarder groep zoals chronisch zieken nog meer in de problemen zijn gekomen.

Iedere Nederlander, betaalt belasting. Een klein deel van de belasting wat gebruikt wordt bij de overeenkomst tussen de gemeentes en zorgverzekeringen maatschappijen te realiseren Het gaat hier om mensen met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum.

Voor deze groep betaalt de gemeente, zo wordt gesteld, mee aan een zorgverzekering. Om zoveel mogelijk mensen van een passende verzekering te voorzien, kunnen er verschillende soorten aanvullende pakketten worden afgesloten. Diverse gemeentes besloot in zee te gaan met Menzis Basis. Een ander zorgverzekeringspakket kan niet worden afgesloten worden, door mensen in de minima of chronisch zieken.

Je bent verplicht om dus het duurste basis pakket af te nemen. Dit heeft te maken met het feit, dat de kwetsbare groep de maandelijkse premies zoals eigen bijdragen niet kunnen betalen. Alleen bij de Menzis Basis, kan iedere minima en of chronisch zieken in aanmerking komen met de Menzis Basis verzekering. Alleen in die Menzis Basis, wordt er een betalingsregeling overeengekomen van 10 maanden. Iedere maand wordt er dan voor de zekerheid, een bedrag van de inkomsten ingehouden een 38, - euro voor een periode van 10 maanden. Neemt men een ander zorgverzekeringspakket, dan komt men namelijk niet in aanmerking voor een betalingsregeling.

Minima zoals chronisch zieken worden dan ook gedwongen om de Menzis Basis zorgverzekering af te sluiten. En dat is wat niet wordt vermeld door de PVDA zoals in nieuws media, Volgens de PvdA is in ieder geval de instapvariant van Menzis voordeliger. ‘Bent u het met de PvdA eens dat het onwenselijk is dat de geselecteerde doelgroep van Almeerse minima in verschillende gevallen duurder uit is met de collectieve zorgverzekering, dan wanneer zij deze individueel zouden afsluiten?. Zoals wij eerder beschreven, die mensen komen dan niet in aanmerking voor een betalingsregeling.

Echter wordt wederom de zwakste schakel hierin totaal niet vermelde, chronische zieken.

De partij stelt dat bij bewoners ten onrechte de suggestie “kan” zijn gewekt dat de Collectieve Zorgverzekering de goedkoopste zorgverzekering is en vraagt het College deze doelgroep alsnog te wijzen op mogelijk goedkopere alternatieven. Ook vraagt de partij in hoeverre het College bereid is om zich in te spannen om mensen, die ten onrechte duurder uit zijn, tot en met januari de gelegenheid te geven om toch naar de goedkopere polis over te stappen of extra te compenseren gedurende 2017.

Dat laatste kunnen ze wel vergeten, gezien dat iedere zorgverzekering voor 2017 afgesloten moet worden. Alle partijen zo ook de PVDA zijn niet meer bereikbaar voor enige commentaar, gezien dat in deze periode van feestdagen alles gesloten is.

Betalingsregeling

De betalingsregeling gaat als volgt, men betaald iedere maand verplicht een 38, - ook als men het hele jaar geen aanspraak maakt op de eigen bijdragen/eigen risico. Het volgende jaar 2018 ergens tegen mei/juni is eventueel de mogelijkheid aanwezig dat men het niet verbruikte eigen bijdragen/eigen risico heeft verbruikt.

Alle ontvangen bedragen, wordt dus ook dik geld aan verdiend tot de periode als er niets verbruikt is door de verzekerde. Zelfs vanuit Menzis, werd er aangegeven door een medewerker, dat Menzis behoorlijk eraan verdiend. Als dat de mensen niet aan het denken zal zetten, weten wij het ook niet meer dat de minima zoals de chronisch zieken worden opgelicht.

Schulden

Het is algemeen bekend in de regering, dat zeer veel mensen in de problemen zijn geraakt door de eigen bijdragen zoals de premie verhogingen. Met die gegevens mag het wel duidelijk zijn dat er een structureel probleem is in de regering die maar niet wil inzien dat dit niet meer te voldoen is voor vele mensen en in de schulden terecht komen.

Het snoepje, om bijna iedere Nederlander in koopkracht erop vooruit te laten gaan, is complete onzin. De daadwerkelijke kosten berekening komt erop eer dat de minima zoals de chronisch zieken er per maand 43, - euro erop achteruit gaan in koopkracht. Het mag wel heel erg duidelijk zijn, dat de politiek in het zijn geheel maar niet wil luisteren naar de bevolking.

Het mag ook wel duidelijk zijn, dat het meer erom gaat dat een politieke partij zich beter voor wil doen in hun verkiezingsprogramma dan hoe het in werkelijkheid zal worden. Het niet veroordelen van de politieke partij voorzitter Geert Wilders is jammer genoeg spijtig. Zodra G, Wilders wel veroordeeld was, mocht hij ook niet meer regeren.

Mensen blijven zich blind staren op het vluchtelingen beleid, en blijven stemmen met hun gevoel wat er allemaal verkeerd is gegaan in de afgelopen regeer periode. Zoals we dit beschreven hebben in Bijna Weer een Jaar Nieuws Voorbij

Zodra mensen eens wat meer zonder frustraties en ongenoegen zullen gaan stemmen aankomende jaar, zal het voor ieder een “stuk beter worden”.

Wij hadden een beetje voorgesteld de politieke partij voor de dieren, goed zodra zij niet eens het fatsoen hebben om een reactie terug te schrijven zegt dat ook al voldoende. Het niet stemmen heeft zeer grote gevolgen, gezien dat alsnog de grootste politieke partij weer aan de macht komt. Wij zijn van mening, dat iedere Nederlander dat absoluut niet zou willen dat dat zal gebeuren.

Zodra mensen eens gaan stemmen op een politieke partij, die voor iedereen goed uit zal pakken, is het niet denken op een eigen eiland.

Mocht u alsnog net aan of net niet iets kunnen doen bij de aankomende jaarwisseling, wensen wij van Nieuws – Feiten u alsnog veel sterkte toe in 2017. Wij zullen aan vele Nederlanders denken, zodra we zullen gaan stemmen op een politieke partij die voor ons allemaal gunstig zou moeten uitpakken.

Qr Code
Ga naar boven