Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

geld

Haal uw geld van uw bankrekening, en bewaar dat in uw kluis

Hoe veilig is uw spaargeld bij de bank in 2018? De meest recente faillissementen van banken in ons land zijn die van Indover, de Van der Hoop Bankiers en natuurlijk de DSB Bank. SNS Reaal werd genationaliseerd in 2013. Daarom de vraag: hoe veilig is uw geld en spaargeld bij een Nederlandse bank sinds de maatregel van toenmalig Minister Wouter Bos om per direct de spaargarantie op sparen te verhogen naar 100.000 euro per persoon. Deze garantie werd verlengd en geldt ook in 2018, maar dat kan ook zo weer veranderen als het aan de commissie de Wit ligt. Wat is dan nog veilig bij een bank in 2017 en 2018 na de crisis op Cyprus, problemen met de Italiaanse banken en de crisis in Griekenland?. Overdreven, niet echt dat wat er te wachten staat.

Mobiel of pin betalen

Zoals al jaren bekend is in het dagelijks leven, zie je steeds meer banken overgaan op online bankieren en dat er geld van de rekening afgehaald kan worden met uw pin pas. Contant geld opnemen, is al bijna helemaal niet meer mogelijk bij uw bank. Langzaam aan wordt de bevolking in het algeheel afhankelijk van een betaal pas en of dat via uw mobiel te betalen.

Dat is exact de bedoeling, geen contant geld meer in uw portemonnee. In de media zoals in spotjes worden we er bewust van gemaakt, dat contant geld opzak te hebben gevaarlijk is. Het zal ook niet lang meer duren, als u straks totaal geen bank meer ziet in uw omgeving. Een simpel antwoord hierop zal dan zijn van de bank "kosten besparend" voor u en ons.

Wist u dit eigenlijk wel, als u contant geld wilt opnemen bij uw bank wat hoger is dan 3000 euro, dat er aan u wordt gevraagd waarvoor u dat geld gaat gebruiken?

Betaal automaten zullen verdwijnen

Maar goed wat is er nou aan de hand als de banken uit het straatbeeld verdwijnt, en dat dat u geen geld meer heeft in uw portemonnee, heeft u daar wel eens aan gedacht?

We leven in een moderne tijd waar alles via internet gaat en mobiel telefoon en pin automaten, kassa's en zo verder. Enkele hebben al eens te maken gehad met het probleem dat je niets kunt pinnen in de winkels of waar dan ook. Gezien dat het steeds vaker voorkomt dat de stroom uitvalt in grote provincies, hoe betaalt u dan uw aankoop. Tuurlijk komt het stroom wel weer terug, het is de normaalste zaak van de wereld toch?

Maar wat dan als het stroom daadwerkelijk helemaal uit gaat en niet meer aan gezet kan worden voor een langere tijd dan 3 maanden bijvoorbeeld. Ik hoor u al denken, dat gebeurd echt niet! Goed dan hebben wij een ander wel degelijk aankomende situatie. Zoals iedereen weet, gaat de economie ongelooflijk slecht, ondanks dat er keer op keer in de media wordt aangegeven dat de economie aantrekt. Sorry de economie trekt helemaal niet aan, dat doen ze u laten denken. Echter juist in dat stuk zit het gehele verhaal.

Naarmate de economie nog slechter gaat dan slechter, dan zullen alle banken alles op slot zetten (letterlijk). Er kan dan absoluut geen geld meer worden opgenomen en of een aankopen worden betaald in de winkels. De bedoeling van dit geheel heeft allemaal te maken met geld en macht, zonder erbij stil te staan gebeurt het gewoon dat u uw geld kwijt bent en geen toegang heeft tot uw eigen zuur verdiende geld. Wanneer u nu denkt van, dan zet ik mijn zuur verdiende geld op de bank in Zwitserland heeft het dan ook mis, gezien zoals uit het verleden is al gebleken dat nu iedere bank verplicht is om een melding te maken als er geld wordt gestort op een rekening.

Met andere woorden, partijen die grote sommen geld op de Zwitserse banken hebben staan zijn slachtoffer geworden van collectivisme. Een systeem waar de rechten van het individu per direct aan de kant kunnen worden geschoven als dit tegen het collectieve belang in gaat. Het collectieve belang door de ogen van de centrale planners (bankiers) dan wel te verstaan. en of dat ze geld tekort komen bij de belasting.

Koop een kluis voor in huis, neem keer op keer geld op als u daarvan overhoud. Als alles inderdaad naar diggelen gaat, heeft u tenminste een ruilmiddel om eten te kopen. Spaargeld met rente, welke rente? er is geen rente bijna meer te krijgen op wat u spaart, welk nut heeft het dan om het op een spaarrekening te zetten. En het risico dat u ooit eens berooft wordt, is ongelooflijk klein, ten minste dat als u uw geld niet van uw rekening haalt dan steelt de bank het wel van u.

Qr Code
Ga naar boven