Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Globaal Economisch ineenstorting

Globaal Economisch ineenstorting, nu $13 trillion.

Dat is het totale bedrag van staatsobligaties in de wereld die negatieve rendementen hebben

Dat is het totale bedrag van staatsobligaties in de wereld die negatieve rendementen hebben, volgens de berekeningen van vorige week gepubliceerd door Bank of America Merrill Lynch.

Gezien het feit dat er bijna nul negatief renderende obligaties maar twee jaar geleden, de aanleiding tot $13 trillion is ongelooflijk.

In februari 2015, het totale bedrag van de negatieve renderende schulden in de wereld was 'slechts' $3.6 trillion.

Een jaar later, in februari 2016 had bijna verdubbeld tot $7 trillion.

Nu, vijf maanden later, het is bijna weer verdubbeld tot $13 trillion, een stijging van $11.7 trillion iets meer dan twee weken geleden.

Denk daar eens over: de totale som van de negatieve renderende schuld in de wereld is met een bedrag dat groter is dan het hele BBP van Rusland in de afgelopen zestien dagen alleen toegenomen.

Net als subprime hypothecaire obligaties van tien jaar geleden, deze obligaties zijn ook giftig effecten, omdat veel van zijn uitgegeven door failliete overheden (zoals Japan).

In plaats van het betalen van subprime huizenkopers om geld te lenen, worden beleggers nu betalen subprime overheden.

En net als de aanloop naar de 2008 subprime-crisis, beleggers snapping up de huidige subprime obligaties met angstaanjagende enthousiasme.

We zullen waarschijnlijk zien $15 trillion, dan $20 trillion, ter waarde van negatieve opbrengst subprime overheidsschuld in de komende maanden.

Dus deze trend zal blijven groeien voor nu, tot, net als in 2008, de zeepbel barst in cataclysmische mode.

Het duurde enkele jaren voor de eerste subprime zeepbel tot pop. Dit men kan zelfs langer duren. Maar nog steeds, kunnen we al zien de gevolgen van vandaag.

Een paar maanden geleden heb ik verteld over de opmerkelijke $ 3.4 trillion funding gap in het Amerikaanse pensioenstelsel.

Vergeet niet, we praten niet over Sociale zekerheid- dat zijn eigen $ 40 + biljoen dollar tekort heeft.

Ik heb het over de pensioenen particuliere bedrijven ', of de openbare dienst werknemer pensioenen in de stad en staat niveau.

(Trouwens, dit is niet strikt een Amerikaans fenomeen. Europa lijdt onder zijn eigen $ 2 trillion pensioengat.)

Er is nul mathematische kans dat deze pensioenen aan hun verplichtingen kunnen voldoen.

Ze zijn al ondergefinancierd. En het probleem wordt steeds erger, mede door deze plaag van de lage en negatieve rente.

U ziet, de meeste pensioenfondsen moet een laag risico beleggingsrendement van circa 8% om solvent te blijven en betalen hun begunstigden te bereiken.

En het maken van een 8% rendement wordt gebruikt om een ​​redelijke aanname.

25 jaar geleden, staatsobligaties leverden vaak meer dan 8%.

Dus niet verwonderlijk, het gemiddelde rendement voor de pensioenfondsen in de afgelopen 25 jaar is ongeveer 8% volgens de Nationale Vereniging van State Retirement Administrators.

Maar dat is niet langer het geval.

Met zo'n groot deel van de obligatiemarkt nu met een negatieve rente, is het vrijwel onmogelijk voor pensioenfondsen om hun beloften houden.

Zelfs Warren Buffett heeft geschreven dat "[pensioen] financiering is hopeloos ontoereikend" en "In een wereld waar mensen langer leven en de inflatie is zeker, zal die beloften allesbehalve makkelijk te houden zijn."

Bottom line: iedereen die ooit overweegt pensioen moet zwaar korting de toekomst beloften van ongedekte pensioenen en de sociale zekerheid.

Hoe jonger je bent, hoe minder kans je hebt om voordelen die zij hebben beloofd te ontvangen.

Maar dit geeft je ook tijd voor te bereiden en te nemen het heft in eigen handen ...

Qr Code
Ga naar boven