Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

girale betalingen

Geldloze landen niet verstandig UPDATE

Gisteren hebben wij al veel aandacht geschonken aan ING meer betalen met mobiel niet verstandig, zojuist komt het volgende bericht binnen over Canada

Europeanen

Meer dan een derde van de Europeanen zou graag geld verbannen en rekenen op elektronische betalingen als ze zouden kunnen, volgens een studie van ING Bank op woensdag.

Uit de enquête van bijna 15.000 respondenten blijkt dat meer dan de helft minder geld heeft gebruikt in het afgelopen jaar, waarbij 78 procent minder geld in de komende 12 maanden wil gebruiken. Alleen al deze zin baat ons al zorgen, Nieuwsberichten zou dan wel eens willen weten dat als er ooit onder de bevolking daadwerkelijk een enquêteis gehouden werd. Ondanks dat één van de redactie medewerker, die al meer dan 40 jaar bij de ING een rekening heeft, en daar nooit een enquêteis gehouden op dit vlak gevraagt.

Dit zet ons dan toch wel steeds meer aan het denken, of dit geheel over de enquêteis berust op FAKE NEWS.

De studie betrof respondenten uit 13 Europese landen en onthulde dat er op veel plaatsen waar het geld het meest gebruikt wordt, mensen er onder de drukste zijn om zich ervan te ontdoen.

Met de snelle ontwikkeling van geldloos betalingssystemen zoals contactloze kaarten en mobiele telefoon digitale portefeuilles, evenals de uitbreiding van digitale valuta's, is de toekomst van fysiek geld onder de aandacht gebracht. De toenemende belangstelling van de centrale banken in nieuwe geldloze schema's heeft de trend bevorderd.

"Een cashless samenleving is niet alleen mogelijk, maar kan door minstens een deel van de bevolking in veel Europese landen worden geaccepteerd," zei de onderzoekers onder leiding van senior econoom Ian Bright, zoals geciteerd door Bloomberg.

De econoom benadrukte dat er een 'kloof' bestaat tussen die veranderende betaalmethoden en degenen die nog steeds geld hebben.

Volgens de enquête stelde 82 procent van de respondenten, die zeiden dat zij minder geld over het voorgaande jaar hebben gebruikt, ook dat ze niet van plan zijn om het gebruik van het volgende te verminderen.

Al aan boord voor de #cashless samenleving? Velen zijn - zoals nieuw #ING onderzoek uit vandaag onthult https://twitter.com/eZonomics/status/857127854521425920/photo/1
- ING eZonomics (@eZonomics) 26 april 2017

De helft van de ondervraagden was er zeker van dat ze minstens een week zonder contant geld zouden kunnen doen met 29 procent dat ze onbepaald zonder harde valuta zouden kunnen beheren. Tegelijkertijd zeggen driekwart van de Europeanen dat ze nooit fysiek geld zullen opgeven. Wellicht heeft van die driekwart het door welke gevaren dit oplevert als ze geen fysiek geld als ruil middel willen hebben, zoals wij dit in ING meer betalen met mobiel niet verstandig

CANADA

Nu uit de nieuwste berichtgeving, blijkt dat in geheel Canada als eerste land dit jaar nog van contant geld af zal zijn.

Dit bericht is zojuist binnen gekomen, en ook uit enquêteis blijkt, dat iedereen in Canada van contant geld af wil. Dit lijkt ons zeer sterk dat Canada zo ook hier in Nederland enquête zijn gehouden onder de bevolking dat ze van contant geld af willen. In Canada zal dan ook binnen kort geldloze geld een feit worden, dat de bevolking geen fysiek geld meer aanwezig zal zijn.

Artikel tekst

Zoals u hebt kunnen lezen, blijkt alles erop neer te komen dat de bevolking van contant geld af wil. Eigenlijk wordt het probleem verschoven naar de consument, hiermee geven wij aan dat u in de toekomst meer gevaar loopt dan de banken die hun pinautomaten verwijderd uit het straatbeeld. Geen contant geld in uw bezit, zal leiden tot meer ontvoeringen met dwang om uw pin code af te geven. Zodra dit gebeurd, kunt u er vanuit gaan zodra u uw pin code hebt gegeven, totaal niets vergoed krijgt van de bank. Dit laatste is ook al het geval met fishing, u als consument moet zoveel mogelijk proberen om bewijs aan te leveren dat u nooit geen pincode hebt afgegeven.

De enige voordeel is de afronding van een bedrag van aankoop, die wel op de cent af het bedrag van uw rekening verrekend. Alles waar het hier omdraait is, macht, geld, controle over u wat de bankiers juist op doelen.

Qr Code
Ga naar boven