Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Deutsche Bank daling winst

Deutsche Bank 98% daling van de winst

Duitsland onrustige bankgigant Deutsche Bank voor de tweede kwartaal nettowinst daalt 98% ten opzichte van een jaar. Deutsche Bank staat ook op onze lijst wat er de laatste maanden gebeurd, zoals in het eerder artikel De episch ineenstorting van Deutsche Bank De geldschieter zei nettowinst tuimelde tot € 20 miljoen ($ 22.000.000) van 818.000.000 € een jaar eerder, bescheiden beter dan de € 22mm verlies verwacht, terwijl de netto-omzet daalde met 20% tot € 7400000000.

Na aantrekkende bescheiden op de beat, aandelen daalde de bank tuimelde 5% op woensdagochtend, hun lagere niveau in 2 weken; de huidige daling is gesleept DB voorraad 45% lager in 2016, waardoor het een van de slechtst presterende Europese YTD (de Stoxx 600 daalde met 27% in 2016).

Deutsche Bank

Zoals de WSJ noten, heeft de in Frankfurt gevestigde bank is harder dan de meeste getroffen. Het is de kosten te verlagen en klanten en proberen om nieuwe, meer strengere kapitaaleisen voor de komende drie jaar te voldoen. De turnaround strategie heeft gegeten in de handel en investment banking-inkomsten, en beleggers zorgen over de toereikendheid van haar kapitaal kussen zijn blijven bestaan. De bank heeft ook geprobeerd om de regelgeving onderzoeken naar verwachting leiden tot grote boetes, een andere onzekerheid voor investeerders af te wikkelen.

Chief Executive John Cryan zei in een verklaring dat de bank is om vooruitgang te boeken in een meerjarige turnaround, maar waarschuwde dat als zwakke marktomstandigheden aanhouden, zij "zal moeten nog ambitieuzer in de timing en de intensiteit van onze herstructurering te zijn."

Deutsche Bank winst daling 98%

Beleggers waren niet onder de indruk, en de aandelen nu te ruilen voor twee derde minder dan hun tastbare boek waarde, een steilere korting dan ook tijdens de diepten van de financiële crisis.

Wat is meer verontrustend is dat als Bloomberg voegt daaraan toe: het ergste moet nog komen.

Het tweede kwartaal geeft weinig reden voor een feestje. In een wijk die zag de omzet gootsteen 12% en de nettowinst kwam uit op bijna nul, zelfs na proces kosten tuimelde, de enige divisie om de inkomsten te verhogen en de winst was Postbank, de consument unit, die Cryan hoopt een 'witte ridder' zal opstijgen zijn handen. En in tegenstelling tot rivaal Commerzbank, Deutsche Bank was in staat om de belangrijkste kapitaalratio fractioneel te stimuleren in de quarter.The focus op bezuinigingen betekende dat Deutsche Bank niet in staat was om te profiteren van zijn kracht in vastrentende trading in een kwartaal waarin het Verenigd Koninkrijk stemming om te vertrekken de Europese Unie opgestookt marktvolatiliteit.

Terwijl de handel schuld omzet klom 22 procent aan de top Amerikaanse investeringsbanken in het kwartaal, fixed-income trading inkomsten van Deutsche Bank daalde 19 procent. In vreemde valuta, performance was vlak, een teken dat de herstructurering wordt voorkomen dat de bank uit om het meeste uit de markt actie.

Grafiek Deutsche Bank daling van 98%

De lage rente en de economische onzekerheid als gevolg van Brexit gewogen op de grootste bedrijven laatste kwart van de kredietverlener. De omzet daalde jaar-op-jaar in alle vier divisies van Deutsche Bank, met inbegrip van asset management. Het slechtste jaar-op-jaar omzetdaling was in de wereldwijde markten, de bank effecten-handelsverkeer en de grootste eenheid van inkomsten. tweede kwartaal de omzet die divisie daalde 28% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Binnen het bedrijfsleven, de totale omzet en de handel daalde de omzet met 23% tijdens het kwartaal van een jaar eerder. Schuld trading tuimelde 19%, een verre schreeuw van de 22% rebound onder de top van de Amerikaanse banken.

Een ander probleem voor de CEO is dat de bank de kostenbesparende inspanningen loopt ook achter vergeleken met de Amerikaanse collega's: terwijl het hebben van een aantal positieve gevolgen - daalden met 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar - met een omzet krimpen, de cost-income ratio blijft hardnekkig hoog op 91%.

Grafiek Deutsche Bank behaalde winsten

Een ander probleem: het personeelsbestand. Het stond op 101.307 aan het einde van juni, een daling met 138 voltijdse equivalenten vanaf eind maart, maar nog steeds op de dezelfde periode vorig jaar. Niets van dit alles ziet eruit als piek pijn.

Zoals Bloomberg voegt, Cryan's suggesties op woensdag dat hij zou kunnen hebben "nog ambitieuzer" in de timing en de diepte te zijn van de herstructurering ziet eruit als een belofte aan de staldeur lang nadat het paard is vastgeschroefd bout. De zwakke economische klimaat is het onwaarschijnlijk te verbeteren snel, vooral in Europa, waar de lagere-for-langer rente verpletterende bank winst. Erger nog, is Deutsche Bank zien ook de stijgende kredietverliezen van de scheepvaart en metalen en mijnbouw.

Niets van dit alles is een goed voorteken voor de uitvoering van de strategie van Cryan's, en toe te voegen aan de druk die wedijveren met de banken sneller met hun revisies bewegende: Italiaanse UniCredit overweegt een 5,5 miljard euro aantrekken van kapitaal en asset sales.Cryan zou recht om zijn voorgangers te vragen waarom ze niet eerder te bewegen en te snijden dieper. Zoals het is, is hij vertrokken met wat hij toegeeft zal een "aanhoudende herstructurering." Vertaald, betekent dit dat de piek pijn is nog te raken.

Tot slot, het grootste probleem voor DB blijft zijn enorme balans. Morgan Stanley-analisten berekend dat Deutsche Bank heeft een € 9000000000 hoofdstad gat te vullen in 2018, en dat is niet met inbegrip van schade als gevolg van toekomstige proceskosten, die DB record van doordringende hoofdstad tuigage overweegt, zijn er zeker van te stijgen.

Deze bank onderschrijft ruim vijfenzeventig biljoen in derivaten contracten / Credit Default Swaps. De meeste van die contracten zijn nu (uiteraard) niet het papier waarop ze zijn geschreven op de moeite waard.

Wanneer deze bank failliet gaat - het zal het hele mondiale financiële stelsel te nemen met het. Ze zullen het geluk om het te maken tot eind september zijn.

Wij hopen dat u contant geld in huis en niet zitten in een bank of pensioenfonds dat gaat te krijgen weggevaagd. Na een aantal extra eten om je familie te voeden voor een maand of twee kan geen kwaad. Wanneer de banken naar beneden gaan, zal er voedseldistributie verstoringen. Dingen kon krijgen zeer riskant.

Qr Code
Ga naar boven