Financieel Nieuwsberichten

De Financiële Nieuwsberichten houdt u op de hoogte van het laatste financiële nieuws, de beurskoersen en u leest wat de goeroes te zeggen hebben.

Handje contantje is een Nederlandse uitdrukking voor contant betalen.

Oorspronkelijk zou het gebruikt zijn voor het zwart uitbetalen van een werknemer of het contant betalen bij illegale transacties. Met de opmars van het elektronisch betaalverkeer wordt de uitdrukking (ook) gebruikt voor contante betalingen in het algemeen.

Overeenkomst (contract)

Een overeenkomst (ook contract en convenant) is een afspraak tussen minimaal twee natuurlijke personen of rechtspersonen (de partijen, of specifieker contractanten, genoemd) over wat ze met elkaar of voor elkaar zullen gaan doen (de te leveren prestatie) of laten. De bedoeling is in principe het creëren van een win-winsituatie.

Elke staat heeft regels voor overeenkomsten, het overeenkomstenrecht genoemd. Het Internationaal privaatrecht bepaalt welk recht (oftewel: het recht van welke staat) in een gegeven geval (gelet op plaats enzovoort) van toepassing is. Daarvan kan worden afgeweken bij arbitrage, een arbitraal beding in de overeenkomst waarbij kan worden afgesproken onder welk recht de arbiters hun uitspraak over de overeenkomst kunnen doen.

Soms heeft een overeenkomst een vooraf bepaalde looptijd: een periode waarvoor die geldt. Zie ook Looptijd (financiering en belegging).

Geschiedenis van de overeenkomst

Al in het Romeinse recht had men wetten ontwikkeld, zoals de Codex Justinianus, waarin aandacht werd besteed aan de overeenkomst.

Ook in de Bijbel wordt in verband met de koop van een stuk land verwezen naar regels over de totstandkoming van overeenkomsten:

Als vroeger een dergelijke koop of ruil rechtsgeldig gemaakt moest worden, bestond er in Israël het gebruik dat men zijn sandaal uittrok en die aan de ander gaf. Zo werd een dergelijke zaak in Israël bekrachtigd. Ruth 4:7-8

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

geldautomaat

Geldautomaten verdwijnen uit straatbeeld, straks alleen betaalwijze mobiel pinnen

De spreiding van de geldautomaten gaat ook op de schop, de bevolking maakt zich nu zorgen over de afname geldautomaten en de EU bepaald dit voor u.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

girale betalingen

Geldloze landen niet verstandig UPDATE

Gisteren hebben wij al veel aandacht geschonken aan ING meer betalen met mobiel niet verstandig, zojuist komt het volgende bericht binnen over Canada

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

mobiel betalen

Betalen met mobiel, is dat wel verstandig?

Banken gaan steeds meer over op, betalen met mobiele telefoon en dat is absoluut geen goed idee. Nou absoluut niet, dat men contactloos met uw mobiel gaat betalen, lees u maar eens verder

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Collectieve, zorgpremie

De regering heeft het voor elkaar, door goedkope collectieve zorgpremie.

Ongeveer 10 procent van de Nederlandse minima, voor wie de goedkope collectieve zorgpremie is bedoeld, zijn in de problemen gekomen ...

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Deutsche Bank  Qatar centrale bank

Aftakelende Deutsche Bank is de grootste bank Qatar kwijt

Qatar blijkt ook betrokken te zijn bij binding deals Deutsche Bank

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Deutsche Bank Bedreigt Amerikaanse ministerie van Justitie

Deutsche Bank zal niet de boete van $14 Billion betalen

Deutsche Bank Bedreigt Amerikaanse ministerie van Justitie Als u onze bank te vernietigen met je geldboete, zal het uw eigen Amerikaanse banksysteem te vernietigen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Duitse Deutsche Bank

Deutsche Bank aan het afbrokkelen

Geldautomaten, Internetbankieren en internet niet beschikbaar. Duitse Deutsche Bank lijkt af te brokkelen dit weekend, zoals Information Technology (IT) systemen buiten werking, geldautomaten (ATM's) ging buiten werkingen Internet Banking werk niet meer dan drie dagen tijdens vakantie weekend in Duitsland (eenwording dag feest). Dit is natuurlijk onzin zoals u wel zult begrijpen uit eerdere berichtgeving.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Euro munt

Euro munt zorgen tuimelen van Deutsche Bank

De euro is Euro munt zorgen tuimelen va Deutsche Bank

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Deutsche Bank ontketent nieuwe verkoopgolf

Voor de eerste keer ooit, aandelen onder de € 10

Deutsche Bank aandelen inclusief FTSE 100 reserve richting 6800. Waargenomen angsten veranderen in werkelijkheid in Duitsland vandaag de dag meer dan de toestand van de grootste bank van dat land, Deutsche Bank. Insiders beweerden gisteren de bank zal vandaag zal ineenstorting, toekomst aandelen, en zag de waarde van de bank blijven dalen, met de grootste bank van Duitsland nu met een beurskapitalisatie van minder dan Twitter waard!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Deutsche Bank, Ineenstorting

Deutsche Bank zal 30 September 2016 ineenstorting

Deutsche Bank ineenstorting globaal banken systeem wegvagen!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ineenstorting Financieel Europese Systeem

Sinister Plan, Deutsche Bank Moet Omvallen

Het monetaire systeem is een kunstmatig bedacht systeem door mensen. Aan het begin van het systeem staan mensen met een idee. Mensen met een bepaald idee over de economie, transacties en de inrichting van de samenleving. Geld en het monetaire systeem speelt daarin een grote rol. Misschien een wel veel te grote rol. Een economie zou moeten gaan over het uitwisselen van goederen en diensten en het bevredigen van behoeften. De transactiekosten zouden daarbij juist zo laag mogelijk moeten zijn. Momenteel gaat het veel te veel over randverschijnselen. Speculatie met geld, verlies van waarde van geld, geld dat grotendeels schuld is en geld dat mensen beheerst als machtsfactor. Het idee dat geld alleen maar een hulpmiddel is voor het uitwisselen van goederen en diensten om behoeften te bevredigen is verdwenen. Door de globalisering zijn we ook overgestapt naar wereldwijde muntsoorten zoals de dollar en de euro en op de achtergrond de SDR. Door de hegemonie van Amerika is de dollar de wereldwijde munt geworden. De economische, maar ook politieke orde is gericht om deze munt stabiel te houden.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Deutsche Bank daling winst

Deutsche Bank 98% daling van de winst

Duitsland onrustige bankgigant Deutsche Bank voor de tweede kwartaal nettowinst daalt 98% ten opzichte van een jaar. Deutsche Bank staat ook op onze lijst wat er de laatste maanden gebeurd, zoals in het eerder artikel De episch ineenstorting van Deutsche Bank De geldschieter zei nettowinst tuimelde tot € 20 miljoen ($ 22.000.000) van 818.000.000 € een jaar eerder, bescheiden beter dan de € 22mm verlies verwacht, terwijl de netto-omzet daalde met 20% tot € 7400000000.

Qr Code
Ga naar boven