Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Bijen

De bijen buzzed weg. Verontrustend

De insecten die een cruciale rol in de bestuiving van gewassen - Nieuwe cijfers vrijgegeven door de Amerikaanse overheid hebben een diep betrekking tot daling van het aantal van Amerika's honingbijen onthuld. De op woensdag vrijgegeven vanuit het Amerikaanse ministerie van Landbouw gegevens blijkt dat meer dan 6.000 beheerde imkers zeggen dat hun kolonies verloren 42,1 procent van hun kolonies in de periode van 12 maanden die eindigde in april.

34,2 procent honingbijen verlies

Dat was boven de 34,2 procent verlies gerapporteerd voor dezelfde periode in 2013 en 2014 rapporten zeggen dat wat opvallend was, was dat de bijensterfte piekt in de zomer, dan winter sterfgevallen voor de eerste keer.

"Dergelijke hoge kolonie verliezen in de zomer en het hele jaar door blijven zeer verontrustend," Jeff Pettis, een USDA senior entomoloog, zei in een verklaring.

"Als imkers gaan aan de groeiende vraag naar bestuiving diensten te voldoen, moeten de onderzoekers betere antwoorden op de host van de spanningen die leiden tot zowel in de winter en de zomer kolonie verliezen te vinden."

Reuters zei dat de data regering was gebaseerd op de antwoorden van 6.100 imkers beheren ongeveer 400.000 koloniën, of ongeveer 15,5 procent van de Amerikaanse bijenvolken.

Honingbijen zijn nodig om planten die een kwart van de productie van het voedsel geconsumeerd door Amerikanen bestuiven. Imkers reizen het land met beheerde bijenkorven om het proces te helpen.

In de afgelopen jaren zijn de bijen gestorven met een hoge aantal, de Amerikaanse regering zegt dat moet worden aangepakt, en de kwestie is uitgegroeid tot een politieke kwestie.

Imkers, milieugroepen en sommige wetenschappers geven de schuld aan een klasse bekend als insecticide neonicotinoïden of neonics, gebruikt als maïs en op planten die in gazons en tuinen. RoundUp is daar ook Eén van die met agressief chemicaliën aan toegevoegd Glyfosaat. Sommige gazon en de tuin retailers hebben het gebruik van neonics snijden.

Bayer, Syngenta en anderen die neonic producten te verkopen zeggen mijt parasitaire aandoeningen en andere factoren zijn de oorzaak.

Bayer, Syngenta Glyfosaat

De heer Pettis zei op woensdag dat de hoge zomer verliezen verzwakt het argument dat de mijten waren achter de grote verliezen als de mijten zijn het meest actief in de winter. Hij zei dat blootstelling aan pesticiden was waarschijnlijk ten minste één factor.

"De bijen moeten overleven en beter worden, maar de getallen zeggen iets anders," zei hij.

Dit is de eerste keer dat de USDA (United States Department of Agriculture) heeft informatie over de zomer maand bijen verliezen vrijgegeven, hoewel het de informatie heeft verzameld sinds 2010-2011. Echter wij vragen ons van Nieuws & Feiten dan ook af welke informatie ze hebben, uit ons eigen onderzoek kwamen deze lijst aan bijen sterfte naar voren toe.

Qr Code
Ga naar boven