Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Walvis

Oorzaak Wellicht Gevonden van de 150 Grienden Walvisstranding

Meer dan 150 grienden zijn gestorven nadat ze strandden op een strand in West-Australië. Er is nu een haaiwaarschuwing afgegeven terwijl vrijwilligers racen om de zeven overgebleven overlevenden van de strandpond te redden. Wellicht heeft Nieuwsberichten de oorzaak gevonden, waardoor deze 150 Walvisstanding in Hamelin Bay heeft plaats gevonden.

Hamelin Bay

Ongeveer 75 walvissen zijn gestorven na het stranden zelf. Het personeel van de parken en het wildpark is aanwezig en er is veterinaire hulp georganiseerd om de gezondheid en het welzijn van de resterende levende walvissen te beoordelen - 50 daarvan liggen op het strand en 25 zijn in de ondiepten. Ondersteuning en apparatuur worden met spoed naar de scène gebracht om de reddingspoging te ondersteunen om de overlevende walvissen naar dieper water te brengen.

Incidentcontroller Jeremy Chick zei dat de belangrijkste prioriteiten waren om het welzijn van de resterende levende walvissen en de veiligheid van iedereen die betrokken was bij de operatie te waarborgen voordat er een reddingspoging werd ondernomen om de walvissen terug naar zee te drijven.

"De kracht van de dieren en de winderige en mogelijk natte weersomstandigheden zullen van invloed zijn wanneer en waar we proberen ze naar de zee te brengen", zei hij.

"De belangrijkste doelstellingen zijn om de veiligheid van personeel en vrijwilligers en de grootste overlevingskans van de walvissen te waarborgen."

Chick zei dat de afdeling werkte met de Shire of Augusta-Margaret River, Department of Primary Industries and Regional Development (DPIRD) en Sea Search and Rescue. Er zijn voldoende opgeleid personeel en vrijwilligers op het terrein en mensen worden gevraagd om het gebied te vermijden.

Hamelin Beach is gesloten van Hamelin Caravan Park naar North Point, waaronder Grace Road en Reserve Road. DPIRD heeft een haaienalarm voor het gebied uitgegeven.

Oorzaak wellicht gevonden?

Nieuwsberichten houd zich al vanaf 2010 bezig, om te achterhalen, waarom er zoveel zoogdieren stranden.

In nde afgelope jaren, hebben ongelooflijk veel artikelen geschreven, van diverse oorzaken die zeer divers zijn. Echter 1 oorzaak steekt herhaaldelijk boven alles uit waarvan wij toen al in 2010 wisten dat dit te maken zou hebben met onze aardmagnetische veld die aan het veranderen is. Toen konden wij van Nieuwsberichten nog niet echt met duidelijk bewijs komen, echter dit veranderde vandaag zoals te zien is in de video hieronder.

Wat is er te zien in de video?

- Eerste opname ziet u de Magnetic Perturbations over Noord-Amerika

- De daarop volgende opname, ziet u de Magnetische verstoringen over de hele wereld

- Als laatste in de opname ziet u de Magnetische verstoringen over de polen.

In een volgende artikel, zulloen wij het u proberen uit te leggen dat wat er daadwerkelijk aan de hand is, met onze aardmagnetische veld. Gezien dat een verstoring van het aardmagnetische veld, veel situaties met zich mee brengt voor mens zoals dieren.Tevens wat ook zeer belangrijk daaraan is, de daadwerkelijk ontknoping van onze klimaat veradering. En dit is een natuurlijk proces, en die absoluut niet door de mens wordt veroorzaakt. Het wordt wel een ander verhaal, zodra wij het zouden hebben over lucht kwaliteit diewel degelijk achteruit is gegaan. Om dit artikel aan u te tonen, van de daadwerkelijke gebeurtenissen die plaats vinden hier op onze aarde, heeft wel even de tijd nodig om dit artikel samen te stellen.

De grootste massale stranding van walvissen in WA vond plaats in 1996 toen 320 langvintonijngrienden in Dunsborough vastzaten.

Walvissoorten met korte vinvis zijn nauw verwant aan langvinnen grienden, hoewel ze kortere vinnen hebben met minder elleboog. Ze zijn bruin-grijs tot zwart, met een roze-grijze ankervorm aan de onderzijde. Ze hebben een bolvormig voorhoofd, maar de vinnen zijn minder dan 18 procent van de lichaamslengte. Vrouwtjes zijn ongeveer vier meter lang en mannetjes ongeveer 5,5 meter.

Ze bewonen tropische en subtropische wateren en zijn in de honderden te zien, maar groepen zijn meestal kleiner dan 100. Ze lopen vaak massaal rond. Negen kortstondige grienden werden dood aangetroffen na stranding op Albany's Ledge Point in november 1984 en 38 langvinnende grienden strandden in april 1991 in Sandy Point, ten noorden van Broome, maar stierven binnen enkele uren.

Qr Code
Ga naar boven