Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
60.000 Antilope Overleden

 60.000 60.000 Antilope overleden in vier dagen kazachstan

Het begon in eind mei 2015. Wanneer geoecology Steffen Zuther en zijn collega's kwamen in centraal Kazachstan naar het afkalven van een kudde van saigas. Saiga - een soort antilope van hondenformaat met Gonzo-achtige neuzen, afkomstig uit Centraal-Azië - wordt ernstig bedreigd. Dus, toen bijna de helft van hun aantallen nagenoeg gelijktijdig stierf, hielden vertegenwoordigers van Rusland, Kazachstan, Oezbekistan, Mongolië en China een spoedvergadering om erachter te komen waarom.

Altyn Dala Conservation Initiative

"Maar omdat ze  sterven gebeurd in beperkte mate tijdens de laatste jaren, in eerste instantie waren we niet echt gealarmeerd,"  Zuther, de internationale coördinator van het Altyn Dala Conservation Initiative, vertelde Live-Science. Maar binnen vier dagen, de hele kudde - 60.000 Saiga - was overleden. Zoals dierenartsen en natuurbeschermers probeerden de die-off voort, ze kreeg ook woord van soortgelijke bevolking crashes in andere beslagen over Kazachstan. In het begin van juni, de massa stervende was voorbij.

bedreigde antilopen

Nu hebben de onderzoekers aanwijzingen gevonden over hoe meer dan de helft van het land van de kudde, gerekend op 257.000 vanaf 2014, zo snel stierf. Bacteriën duidelijk een rol gespeeld in de ondergang van de saigas '. Maar precies hoe deze doorgaans ongevaarlijk microben zou kunnen nemen een dergelijke tol is nog steeds een raadsel, zei Zuther.

"De omvang van deze die-off, en de snelheid had, door het verspreiden in de hele afkalven kudde en het doden van alle dieren, dit is niet zijn waargenomen voor andere soorten," zei Zuther. "Het is echt ongehoord."

Saigas, die zijn opgenomen als ernstig bedreigd door de Internationale Unie voor het behoud van de natuur, leven in een paar kuddes in Kazachstan, een kleine kudde in Rusland en een kudde in Mongolië. De kuddes samenkomen met andere beslagen tijdens de koude winters, maar ook wanneer ze migreren naar andere delen van Kazachstan, tijdens de herfst en de lente. De kuddes opgesplitst om hun jonge kalveren in het late voorjaar en de vroege zomer. De die-off begon tijdens het kalven periode.

Veldwerkers konden gedetailleerde monsters van de saigas 'milieu te nemen - de rotsen van de dieren liepen op en de grond staken ze - als het water de dieren dronk en de vegetatie ze aten in de maanden en weken in de aanloop naar de die- off.

De onderzoekers bovendien uitgevoerd hoogwaardige necropsie van de dieren, en zelfs waargenomen gedrag van sommige dieren stierven. De vrouwtjes, die samen clusteren om hun jonge kalveren werden het zwaarst getroffen. Ze stierven eerste, gevolgd door hun kalveren, die nog te jong om elke vegetatie te eten waren. Die sequentie gesuggereerd dat wat is het doden van de dieren werd via de moedermelk wordt uitgezonden, zei Zuther.


Schokkende foto toont bacteriën op kinderen hun... door nieuwsberichten

Weefsel monsters bleek dat toxinen, geproduceerd door Pasteurella en eventueel Clostridia bacteriën veroorzaakte uitgebreide bloeden in de meeste organen van de dieren. Maar Pasteurella wordt normaal gevonden in de lichamen van herkauwers, zoals de saigas en het meestal niet schaden, tenzij de dieren een verzwakt immuunsysteem.

Tot nu toe, de enige mogelijke milieu-oorzaak was dat er een koude, harde winter, gevolgd door een natte lente, met veel weelderige vegetatie en stilstaand water op de grond dat de bacteriën in staat kan stellen om gemakkelijker verspreiden, zei Zuther. Dat op zich lijkt niet zo bijzonder, maar, zei hij.

Een andere mogelijkheid is dat dergelijke flash crashes onvermijdelijk antwoorden op een aantal natuurlijke variaties in het milieu, zei hij. Zuther zei dat hij en zijn collega's van plan om hun zoektocht naar een oorzaak van de die-off blijven.

Qr Code
Ga naar boven