Massale Dieren Sterfgevallen

Diersterfte wereldwijd

Het begon allemaal op in 201 toen drieduizend vogels in Arkansas dood naar beneden vielen. Vanaf dat moment komt de berichtgeving over soortgelijke incidenten overal vandaan. In Zweden zijn ook tientallen dode vogels gecrasht, in de Chesapeake Bay kwamen twee miljoen dode vissen bovendrijven en in Engeland legden plots 40.000 krabben het loodje. Wat is er gaande?

Dit soort berichten brengt altijd een stortvloed aan complottheorieën en doemscenario’s op gang. Zo denken sommigen nu dat de christelijke groep die beweert dat de aarde in 2012 vergaat, gelijk heeft. De dode dieren zouden een voorbode zijn. Anderen denken dat de vogels van slag zijn, omdat ze ufo’s hebben gezien. Weer anderen halen de Maya’s of vogelgriep erbij.

Los Angeles

Het is zeker opvallend dat dieren de laatste dagen massaal het loodje leggen. Ook nabij Haïti, Sydney, Wales en Brazilië spoelden dode vissen aan. En dinsdag kwamen in Los Angeles weer vijfhonderd vogels naar beneden zetten.

Vaker

Toch gebeurt dit alles veel vaker dan u denkt. En de vogelsoort die eerder dit jaar in Arkansas en Los Angeles neerstortte, is vrijwel altijd het slachtoffer. De afgelopen twintig jaar gebeurde het alleen in de VS al zestien keer. En dat is te verklaren. Merels brengen de nacht in deze tijd van het jaar in enorme groepen door. Zo’n troep vogels kan uit duizenden dieren bestaan. Als zij bang zijn – bijvoorbeeld door vuurwerk – dan ontstaat paniek. Het resultaat: botsingen in de groep. En met snelheden van 65 kilometer per uur zijn dergelijke aanvaringen dodelijk. De dode vogels die afgelopen dinsdag in Los Angels naar beneden kwamen, zijn wellicht in botsing gekomen met hoogspanningsmasten.

Vissen

Dat verklaart echter nog niet de vele vissen die dood aanspoelden. Maar ook dat komt vaker voor dan u denkt. Én het wordt meestal door mensen veroorzaakt. Chemische goedjes die in het water belanden, kunnen een zogenaamde ‘dead zone’ creëren. In een dergelijke zone komt zeer weinig zuurstof voor en dus stikken de dieren. Het is ook mogelijk dat de vissen een agressieve ziekte onder de leden hebben en daarom massaal het loodje legden.

Kwetsbaar

En dan is er nog een mogelijkheid, zo merkt de Washington Post terecht op. Het kan wel eens een self-fulfilling prophecy zijn. Alle media duiken bovenop elk dood vogeltje of visje. En daardoor ontstaat een vertekend beeld. Want vogels – en ook vissen – zijn nu eenmaal kwetsbaar en gaan een keertje dood. Wist u bijvoorbeeld dat jaarlijks 500 miljoen tot één miljard vogels wereldwijd het loodje leggen?

Het kan allemaal toeval zijn. Er kan iets in de lucht hangen. Vaststaat dat de eerste mediahype van 2011 inmiddels een feit is. De spits is eraf!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

diersterfte

Buitenland - Buitenland Nieuws: Wederom massale diersterfte wereld wijd

Deze maand zullen wij de totale massale diersterfte wereld wijd publiceren van juni t/m aug 2018. Nieuws – Feiten publiceert al vanaf 2010 de massale diersterfte wereld wijd, de aankomende winter zal leiden tot meer diersterfte in Oostvaardersplassen. 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

diersterfte

Wederom massale diersterfte wereld wijd

Deze maand zullen wij de totale massale diersterfte wereld wijd publiceren van mei t/m juni 2018. Nieuws – Feiten publiceert al vanaf 2010 de massale diersterfte wereld wijd, vergeleken met de minimale diersterfte die op de Oostvaardersplassen plaats vindt maken vele mensen zicht niet hier druk over.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Walvis

Doodsoorzaak nummer 1 onder Walvisstrandringen

In een vorig artikel Hamelin Bay 140 Grienden Walvisstranden hebben wij aangegeven, dat wij daar eens verder op in zullen gaan wat de rede daarvan is. Het is zeker zorgelijk, zodra we zien in nieuwsberichten dat er weer groepen walvisstranden, maar nu de doodsoorzaak ervan.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Walvis

Oorzaak Wellicht Gevonden van de 150 Grienden Walvisstranding

Meer dan 150 grienden zijn gestorven nadat ze strandden op een strand in West-Australië. Er is nu een haaiwaarschuwing afgegeven terwijl vrijwilligers racen om de zeven overgebleven overlevenden van de strandpond te redden. Wellicht heeft Nieuwsberichten de oorzaak gevonden, waardoor deze 150 Walvisstanding in Hamelin Bay heeft plaats gevonden.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

diersterfte

Verontrustend Wereldwijd  Massale Dierensterfte juli 2017

Massale diersterfte wereldwijd: hoe verontrustend is dat? Ach, maak u zich absoluut niet druk over, deze dieren zijn al dood, leven van ons gaat gewoon door na enkele seconden.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

diersterfte,wereld

Nieuwsberichten Onderzoek Overzicht Diersterfte wereld 2016

Diersterfte over de gehele wereld, hoe verontrustend is dat? In de afgelopen jaren vanaf 2010 doen wij al onderzoek en registratie van massale diersterfte die over de gehele wereld plaats vinden. Opvallend uit dit onderzoek is dat er zoals in de jaren hiervoor zeer weinig haaien zoals orka's onder de massale diersterfte zijn, niet meegerekend de afslachting van de haaien voor de vinnen. aangaande de haaien zoals de orka's zullen wij ook een onderzoek in gaan stellen, dat waarom deze dieren niet onder de diersterfte vallen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Patagonië, Chili 337 walvissen gestrand

Er zijn 337 doden in Chili in een van de grootste stranden van de geschiedenis

De oorzaak van de massale die-off, ontdekt in afgelegen wateren van Patagonië, Chili, wordt onderzocht. De oorzaak van de massale afsterving, ontdekt in afgelegen wateren in Patagonië, Chili, wordt onderzocht. Wetenschappers zeggen dat het hoogstwaarschijnlijk sei walvissen zijn, die in gevaar zijn. Wetenschappers hebben een verbluffende ontdekking gedaan op een observatievlucht over een afgelegen fjord in het zuiden van Chili, Patagonië: 337 dode walvissen. Dat is het grootste evenement voor de stranding van walvissen dat de wetenschap kent.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Dood, stingrays

Wederom massale diersterfte wereld wijd sept/okt (6)

8 november. 2015. Vandaag staan we 2 minuten stil,bij de massa diersterfte "verklaarbaar" en "niet verklaarbare". Hoe goed gaat de bevolking van deze wereld om met de natuur. Iedere week proberen wij, zoveel mogelijk onderzoek te verrichten waar er ergens op de wereld dieren zijn gestorven.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
60.000 Antilope Overleden

 60.000 60.000 Antilope overleden in vier dagen kazachstan

Het begon in eind mei 2015. Wanneer geoecology Steffen Zuther en zijn collega's kwamen in centraal Kazachstan naar het afkalven van een kudde van saigas. Saiga - een soort antilope van hondenformaat met Gonzo-achtige neuzen, afkomstig uit Centraal-Azië - wordt ernstig bedreigd. Dus, toen bijna de helft van hun aantallen nagenoeg gelijktijdig stierf, hielden vertegenwoordigers van Rusland, Kazachstan, Oezbekistan, Mongolië en China een spoedvergadering om erachter te komen waarom.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

dode, vissen

 Massa Diersterfte Mei/Juni 2015 deel (4)

Vandaag staan we 2 minuten stil, Staan de eerder vernoemde diersterfte "verklaarbaar" en "niet verklaarbare".

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Bijen dementie Aluminium verontreiniging

'Bijen met de ziekte van Alzheimer?'

De afname van de bijenpopulatie kunnen ontstaan ​​door het insect hoge verontreiniging van aluminium, een chemisch element geïmpliceerd als een factor bij de ziekte van Alzheimer bij de mens, heeft een nieuwe studie gevonden. Het is van mening dat een aantal factoren zijn waarschijnlijk betrokken bij de afname van bijen: een gebrek aan bloemen voor aanvallen door parasieten. Maar biologen aan Keele University en de Universiteit van Sussex in het Verenigd Koninkrijk besloten om erachter te komen of aluminium, de "meest significante milieu verontreiniging van de laatste tijd," zou kunnen blijken om de belangrijkste rol in de daling van het insect te spelen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Dode Antelope

Wederom massale diersterfte wereld wijd Mei 2015 deel (3)

Vandaag staan we 2 minuten stil, Staan de eerder vernoemde diersterfte "verklaarbaar" en "niet verklaarbare". Hoe goed gaat de bevolking van deze wereld om met de natuur. Iedere week proberen wij, zoveel mogelijk onderzoek te verrichten waar er ergens op de wereld dieren zijn gestorven. Hieronder staat dan ook een complete lijst van gesneuvelde dier soorten, in ons eerder artikel Vandaag staan we 2 minuten stil, Staan de eerder vernoemde diersterfte "verklaarbaar" en "niet verklaarbare".

Qr Code
Ga naar boven