Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Genua, brug

Buitenland Nieuws: Genua, brug, zoekoperatie voor mensen die vermist zijn gestopt

Buitenland Italië: De zoekoperatie voor mensen die vermist zijn nadat een brug over de autosnelweg instortte in de Italiaanse havenstad Genua eindigde afgelopen nacht nadat de laatste drie lichamen werden gevonden, waardoor het officiële dodental op 43 kwam.

Een gedeelte van 200 meter van de Morandi-brug ging dinsdag in het drukke verkeer over en wierp voertuigen en brokken beton en gedraaid metaal 50 meter lagen op de grond.

Nadat drie lichamen waren hersteld van een auto die was verpletterd onder betonplaten, verhoogde de prefectuur Genua haar officiële dodental. Negen mensen zijn nog steeds in het ziekenhuis, vier in een kritieke toestand, zei het.

Terwijl iedereen die als vermist was vermeld, nu werd verantwoord, zei een brandweerofficier Stefano Zanut: "Ons werk gaat door om de volledige zekerheid te hebben dat niemand onder het puin is achtergebleven."

Hij zei dat de werknemers de site ook beveiligen en onderzoeken helpen om de oorzaak van de ramp vast te stellen. 

Het viaduct maakte deel uit van de snelweg A10 die de havenstad met de Franse grens met het westen verbond en werd beheerd door tol wegbeheerder Autostrade per l'Italia, een eenheid van infrastructuurgroep Atlantia (ATL.MI).

Autostrade zegde zaterdag een half miljard euro toe om de brug te herbouwen en fondsen op te zetten om de families van de slachtoffers en de ontheemde personen onmiddellijk te helpen bij de instorting en wederopbouw.

Op vrijdag startte de regering formeel een procedure om concessies van Autostrade in te trekken om tolwegen te exploiteren.

 

Qr Code
Ga naar boven