Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Julian Assange

WikiLeaks: Julian Assange zal alsnog worden berecht in VS

Buitenland: VS; WikiLeaks: Julian Assange, wordt alsnog aangeklaagd voor de fouten die door Amerika worden gemaakt. WikiLeaks oprichter Julian Assange is in de VS beschuldigd, zei de organisatie, in een ontwikkeling die implicaties zou kunnen hebben voor Robert Mueller's onderzoek naar vermeende Russische bemoeienissen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Public prosecutor hebben "per ongeluk" het bestaan ​​van een verzegelde aanklacht in een rechtbank medegedeeld die in een niet verwant geval is ingediend, zei WikiLeaks donderdag.

Onduidelijke aanklacht

De exacte aard van de aanklacht tegen Assange was niet onmiddellijk bekend.

Ministerie van Justitie van de VS "onthult per ongeluk dat er een verzegelde aanklacht (of een ontwerp voor hen) tegen WikiLeaks 'uitgever Julian Assange zit in een schijnbare knip - en - plakfout in een niet - verwant geval, ook in het oostelijke district van Virginia, " Wikileaks schreef op Twitter.

De nog steeds ontzegde beschuldigingen tegen Assange werden geopenbaard door assistent - procureur - generaal Kellen Dwyer toen hij een aanvraag indiende in de niet - gerelateerde zaak en drong er bij een rechter op aan dat depot verzegeld te houden. Schrijver schreef: "Vanwege de verfijning van de verdachte en de publiciteit rond de zaak In het geval dat geen enkele andere procedure vertrouwelijk is, kan het feit dat Assange in rekening is gebracht, vertrouwelijk worden gehouden, ".

De aanklacht zou "verzegeld moeten blijven totdat Assange is gearresteerd", schreef Dwyer.

Federale public prosecutor hebben Assange onderzocht tijdens WikiLeaks 'publicatie in 2010 van een schat aan Amerikaanse diplomatieke kabels die Washington een acute schande opleverden.

Maar het aanklagen van Assange in de VS zou implicaties kunnen hebben voor het speciale advies van Robert Mueller om te onderzoeken of het verkiezingscampagne team van Donald Trump samenspande met Rusland om de stem van de president van 2016 te beïnvloeden, en of Trump probeerde de sonde daarin te belemmeren.

In juli beschuldigde Mueller 12 Russische spionnen met samenzwering om computers van het Democratische Nationale Comité te hacken, gegevens van de organisatie te stelen en die bestanden te publiceren in een poging om de verkiezingen te beïnvloeden.

Een van de aanklachten verwees naar WikiLeaks, beschreven als "Organisatie 1", als het platform dat de Russen gebruikten om de gestolen e-mails vrij te geven.

- 'Opzettelijke fout' -

Amerikaanse media werden eind donderdag gewaarschuwd voor de onopzettelijke onthulling, dankzij een tweet van Seamus Hughes, adjunct - directeur van het Program on Extremis aan de George Washington University. Van hem is bekend dat hij de indieners van rechtszaken nauwlettend volgt.

"De indiening van de rechtbank was een vergissing", zei Joshua Stueve, een woordvoerder van het Amerikaanse advocatenkantoor in het oostelijk district van Virginia, meldden de Amerikaanse media. "Dat was niet de bedoelde naam voor deze aanvraag."

De 47 - jarige Assange is sinds 2012 verstrikt in de ambassade van Ecuador in Londen, waar hij zijn toevlucht zocht ten aanzien van de vrees dat hij tijdens de 2010 WikiLeaks - kabelstortplaats aan de VS werd uitgeleverd.

Hij werd oorspronkelijk gezocht in Londen nadat een Britse rechter oordeelde dat hij moest worden uitgeleverd om beschuldigingen van aanranding in Zweden te kunnen tegenkomen.

De Zweedse zaak is sindsdien geseponeerd, maar Groot - Brittannië wil nog steeds dat hij gerechtigheid krijgt over het overtreden van zijn borgtochtvoorwaarden na zijn arrestatie van de beschuldigingen van seksueel geweld. J. J. Pollack, een van de advocaten van Assange, zei: "Het enige onverantwoorder dan opladen een persoon voor het publiceren van waarheidsgetrouwe informatie zou zijn om een ​​openbare indieningsinformatie in te dienen die duidelijk niet bedoeld was voor het publiek en zonder enige kennisgeving aan de heer Assange, ".

Stuart R. Pollak

Stuart Robert Pollak (geboren op 24 augustus 1937 [1]) is een geassocieerd gerecht van het eerste arrondissementsrechtbank van Californië, afdeling drie, in San Francisco, Californië. Pollak zei dat hij niet wist of Assange is aangeklaagd??

Qr Code
Ga naar boven