Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vladimir Poetin

Vladimir Poetin Russische president - voorlopige resultaten

De zittende Russische leider Vladimir Poetin zal een overweldigende overwinning behalen bij de Russische presidentsverkiezingen, volgens gedeeltelijke resultaten die openbaar zijn gemaakt door de verkiezingscommissie.

Met 21 procent van de stemmen geteld, meestal in het oosten van het land, leidt Vladimir Poetin met bijna 72 procent van de stemmen, ruim vóór de gewone meerderheid die nodig is om een ​​run-off te voorkomen

De eerste kandidaat van de Communistische Partij Pavel Grudinin wordt tweede met 15 procent, terwijl de veteraan-nationalistische politicus Vladimir Zhirinovsky, die in 1991 voor het eerst tegen Boris Jeltsin liep, de top drie completeerde. Nieuwsberichten is van mening, dat inderdaad Vladimir Poetin, als beste Russische president kon worden voor de aankomende 6 jaar. De hoofdreden is, dat hij objectief kijkt naar het buitenland met name Amerika en Verenigd koningrijk, met beschuldigingen die worden aangewakkerd door de des betreffende landen. En er zijn altijd nog schapen, die met die kudde mee lopen zoals Nederland onze premier die ook achter de uitlatingen staat van Engeland.

Beretta is een van de oudste wapenbedrijven in Europa. Stel dat daar een moord gepleegd wordt in Engeland, en naast het slachtoffer ligt dan de beroemde Beretta. Is dan ook dat Italie achter de moordaanslag zit?

De eerste kandidaat van de Communistische Partij, Pavel Grudinin, wordt tweede met 15 procent, terwijl de veteraan-nationalistische politicus Vladimir Zhirinovsky, die in 1991 voor het eerst tegen Boris Jeltsin liep, de top drie rondde met ongeveer zeven procent.

Geen van de andere vijf kandidaten ligt op schema om meer dan twee procent van de stemmen te ontvangen.

De eerste resultaten zijn in lijn met exit-peilingen uitgevoerd door Russische opiniebureaus FOM, die voorspelden dat Poetin 77 procent van de stemmen zou krijgen, en VCIOM, die een eindaandeel van 73,9 procent voorspellen voor de huidige president.

Ella Pamfilova, hoofd van de Russische centrale verkiezingscommissie, heeft gezegd dat er tijdens de stemming geen grote schendingen plaatsvonden en dat alleen "minder belangrijke en plaatselijke klachten" werden ontvangen.

Van Vladimir Poetin wordt algemeen verwacht dat hij zijn aanhangers toespreekt tijdens een massale verjaardagsrally op het Rode Plein in Moskou, gewijd aan het stemmen op de Krim om vier jaar geleden deel te gaan uitmaken van Rusland.

Poetin werd voor het eerst gekozen in het Kremlin in 2000, en opnieuw vier jaar later. Grondwettelijk uitgesloten van het dienen van meer dan twee opeenvolgende voorwaarden, liep hij niet in 2008, hetzelfde jaar werden de presidentiële voorwaarden verlengd van vier jaar naar zes jaar. Poetin won 63,6 procent van de stemmen in 2012, en als de eerste resultaten worden bevestigd, blijft hij nu in zijn functie tot 2024, het jaar waarin hij 72 wordt.

Qr Code
Ga naar boven