Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

hoofdstad

Us Vice President Mike Pence, bevestiging Jeruzalem is de hoofdstad van Israël

In een live uitzending wordt het pijnlijk de waarheid dat US Vice President Mike Pence nogmaals bevestigd dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is, uit woorden van Us President Donald Trump.

Ontkenning Jeruzalem hoofdstad van Israel

In de afgelopen maanden, is van alle kanten ontkend, misverstaan en alle andere bewoordingen die men kan bedenken dat er gezegd werd door Amerika "Jeruzalem de hoofdstad van Israël" is.

Uit de video is het zeer pijnlijk te horen zoals te zien, dat beide landen Amerika zoals Israel als twee geile honden elkaar aflikken.

Intifada

Nu dat er zeer duidelijk is geworden door de uitspraken van US Vice President Mike Pence, dat Jeruzalem de hoofdstad is van Israël. Zal dit zeker leiden naar een complete Intifada vanuit Palasijnse kant. Dit laatste dat wat zeker zal leiden tot een grote opruiming (genocide) van Palestijnen waar Amerika achter staat zoals Israël zoals dit duidelijk naar voren komt in de video hieronder.

Als oorzaken van de Intifada kunnen genoemd worden:

  • Frustratie over de lange duur van de bezetting (20 jaar) en haar repressieve aard;
  • De "IJzeren Vuist"-politiek van opeenvolgende Israëlische regeringen (Volgens hen verstonden de Arabieren alleen de taal van geweld!). Rabin gaf zelf bevel tot gewelddadige repressie van de opstand (Break their bones- aanpak);
  • Armoede en gebrek aan perspectief voor de jeugd;
  • Verlies van vertrouwen in de P.L.O.;
  • Toename van de aantallen kolonisten en hun nederzettingen in de Palestijnse gebieden.

Wat leverde het op?

Er begon weldra iets van een vredesproces: vredesconferentie te Madrid in 1991 en de besprekingen in Oslo die leidden tot de Oslo-akkoorden van 1993. Maar ook: de opkomst van Hamas, een geduchte concurrent voor de P.L.O.. Zo raakte de Palestijnse samenleving verdeeld...

EU Lidstaten

Nu de zet vanuit de Europeesche Unie Lidstaten, dat hoe zijn zullen reageren op de uitspraken en erkenning die vandaag 11 januari is gedaan vanuit US Vice President Mike Pence aangaande "Jeruzalem de hoofdstad van Israël".

De lidstaten zoals wij eerder was opgevallen zal zeker nogmaals ter spraken komen in de EU bespreken, echter zal de uitspraken die vandaag zijn uitgesproken een storm in een glas water zijn. Gezien het feit, dat het pijnlijk duidelijk is geworden dat alle lidstaten bang zijn voor Amerika en de gevolgen die daarin zouden kunnen volgen voor de Palestijnen. Amerika heeft alle landen onder controle en hoe zij dit moeten opvolgen dat wat Amerika zegt en uitvoert moet worden.

Abbas dringt er bij de EU-leden op aan om de Palestijnse staat 'snel te erkennen'

Palestijnse leider Mahmud Abbas op maandag drong er bij de EU-lidstaten op aan "snel" officiële erkenning te verlenen aan de staat Palestina. "We bevestigen dat er geen tegenspraak is tussen erkenning en het hervatten van onderhandelingen", vertelde Abbas aan verslaggevers. Abbas, 82, ontmoette diplomatiek hoofd Federica Mogherini van de EU voor een-op-een gesprekken alvorens zich aan te sluiten bij de 28 ministers van Buitenlandse Zaken van het blok voor de lunch aan de zijlijn van hun maandelijkse vergadering, rapporteerde AFP. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu maakte vorige maand een soortgelijke reis.

Ook hierin kan Nieuwsberichten al mede delen, dat Nederland zeer geen tegengeluid zal geven.

Qr Code
Ga naar boven