Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kemerovo

Hulde aan slachtoffers van winkelcentrum Brand in Kemerovo, Rusland

64 doden, tientallen kinderen worden nog vermist na een tragische winkelcentrum Brand in Ruslands Kemerovo. Nu pas In verband met de brand in Kemerovo zijn inmiddels vier mensen opgepakt, onder wie de manager van het winkelcentrum en vermoedelijk ook de eigenaar van het gebouw.

Hulde aan slachtoffers van winkelcentrumvuur in Kemerovo, Rusland

De Redactie van Nieuwsberichten, willen hierbij onze condoleance kenbaar maken, en In gedachten zijn we bij jullie. Wij willen jullie heel veel sterkte en kracht wensen met dit intense verdriet.
Редакторы новостей - Факты хотят выразить наши соболезнования, и в наших мыслях мы с вами. Мы хотим пожелать вам много сил и сил с этой сильной грустью.

Terwijl hulpverleners doorzoeken in het uitgebrande winkelcentrum in de stad Kemerovo, probeerden velen verwoed hun familie te bereiken, inclusief kinderen die in de bioscoop of de speelruimte van het winkelcentrum waren toen het vuur begon.

Het dodental van de dodelijke brand in het winkelcentrum van Kemerovo is gestegen tot 53 personen, aldus de onderzoekscommissie van Rusland.

"Vijf andere lichamen zijn hersteld van de bioscoop. Het totale aantal doden ligt nu op 53 personen, "vertelde een vertegenwoordiger van het crisiscentrum aan het Russische persbureau Tass.

Ten minste elf kinderen zijn naar verluidt onder de slachtoffers.

In de tussentijd ontbreken naar schatting 11 mensen nog, maar de kansen om iemand levend te ontdekken te midden van het smeulende puin zijn klein. Eerder waren 64 mensen als vermist opgegeven, maar autoriteiten verduidelijkten dat dit de slachtoffers waren waarvan de lichamen al waren gevonden maar nog niet waren geïdentificeerd.

Temidden van tegenstrijdige rapporten hebben sommigen de bron van het vuur beschreven als de speelplaats voor de kinderen, wat suggereert dat de trampoline daar in brand vloog nadat een kind een aansteker zou hebben misbruikt. Een andere versie suggereert dat de elektrische bedrading op de speelplaats kortgesloten was.

Rapporten van getuigen hebben paniek beschreven toen mensen zich realiseerden dat er een brand uitbreidde, waarbij velen op sociale media zeiden dat er geen brandalarmen of luidsprekerwaarschuwingen waren en dat mensen hun eigen weg moesten vinden door de bovenste verdieping van het winkelcentrum, dat was al gevuld met rook. Honderden mensen, waaronder veel kinderen, waren op dat moment in het winkelcentrum.

Tragisch genoeg hadden sommigen hun kinderen achtergelaten in een van de bioscoopzalen van het winkelcentrum of op de speelplaats.

Het vuur, dat uitbrak op zondagmiddag, werd uiteindelijk zo'n 12 uur later ingesloten, na zo'n 1600 vierkante meter te hebben verzwolgen. Het gebouw liep ernstige schade op, waarbij het dak en de vloeren gedeeltelijk instortten.

De vrees groeit dat bijna een hele klas lagere schoolkinderen in de vlammen is omgekomen. Acht kinderen van een school buiten Kemerovo bezochten de stad tijdens een excursie met een leraar, die hen leidde naar een stripshow in het winkelcentrum. Uit Russische mediaberichten blijkt dat ze ervoor kozen om een ​​wandeling door het winkelcentrum te maken en de kinderen in de bioscoop achterliet, waaruit ze blijkbaar geen uitweg konden vinden.

Het tragische van alles is;

  1. Brand uitgangen waren geblokt en afgesloten
  2. Geen sprinklerinstallatie aanwezig en of werkte niet
  3. Geen waarschuwingssystemen en andere veiligheidsmaatregelen
  4. Geen kinderen begeleiders, die deze kinderen in veiligheid had moeten brengen.
  5. Absoluut geen brandveiligheidsvoorschriften en inspectie van winkelcentrum Kemerovo
  6. Geen brandwerende materialen
  7. Brandweer was meer dan 40 minuten later ter plaatsen.
  8. Deuren op slot, geen van de andere uitgangen waren open
Qr Code
Ga naar boven