Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Syrische troepen

Syrische troepen beginnen oP om Nusra front militanten in Idlib te elimineren

Syrische regeringstroepen en lokale militie-eenheden zijn de operatie begonnen om al-Nusra Front terroristen te elimineren, die zijn omringd in het oostelijke deel van de provincie Idlib, aldus het Russische Ministerie van Defensie.

Syrische regeringstroepen en militie-eenheden

"Syrische regeringstroepen en militie-eenheden zijn begonnen met het elimineren van een groepering van Jabhat Fatah al Sham [voorheen bekend als al-Nusra Front] terroristische organisatie, met meer dan 1500 strijders en omgeven in het oostelijke deel van de provincie Idlib.De militanten zijn bewapend met tanks, infanterie-gevechtsvoertuigen, veldartillerie-systemen en mortieren ",

aldus de verklaring.

Volgens het ministerie hebben de eenheden van het Syrische leger de afgelopen 24 uur 3,7 mijl naar het noorden van Abu Duhur vliegveld gevorderd en 24 nederzettingen van militanten bevrijd.

De verklaring komt een dag nadat de Syrische regeringstroepen de controle terugwonnen over het Abu Duhur vliegveld in de provincie Idlib, dat in 2015 door al-Nusra Front (buiten de wet in Rusland) terroristen in beslag had genomen. De regeringstroepen zijn er ook in geslaagd al Nusra Front in het oostelijke deel van de provincie Idlib.

Het Syrische leger, gesteund door geallieerde troepen, voert al meer dan een maand een antiterroristische operatie uit in de provincie.

Nederland roept Turkije op terughoudend te zijn bij de operatie tegen Syrisch-Koerdische milities in Noordwest Syrië. "Turkije heeft het recht op zelfverdediging maar dan moet het wel zeer terughoudend zijn minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken vanmiddag in Brussel".

Terughoudend ?

Een militaire aanval die Turkije al te graag wilt uitvoeren, bestaat het woord niet zoals terughoudend.

"Turkije heeft het recht op zelfverdediging" ?

Recht op zelfverdediging van Turkije, tegen wat zelfverdediging als je niet door YPK wordt aangevallen en of dat ze de grens overgestoken zijn met hun militaire grondtroepen.

Uit het geheel mag het wel duidelijk zijn, dat inderdaad de alle lidstaten in stemmen wat Amerika hun opdraagt.

Security Council

Uit beide live uitzendingen, kan op uitgemaakt worden, dat Turkije gewoon hun gang kunnen gaan zoals dit de laatste 4 dagen gaande is.

Qr Code
Ga naar boven