Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Passagiersvliegtuig

Lion Air die 188 mensen vervoert, er zijn 2 baby's en 1 kind

Buitenland JAKARTA Passagiersvliegtuig neergestort:, - Het bevestigde Lion Air JT610-vliegtuig stortte neer in de Noordzee van Karawang, West-Java met 188 mensen. "Het vliegtuig met 178 volwassen passagiers, 1 kind en 2 baby's met 2 piloten en 5 FA's heeft tot nu toe contact verloren gedurende ongeveer 3 uur", zei het hoofd van de samenwerking en public relations bij het directoraat-generaal van de burgerluchtvaart bij het ministerie van Transport (Kemenhub). ), Sindu Rahayu via schriftelijke verklaring, maandag (10/29/2018).

 Een passagiersvliegtuig van de Indonesische Lion Air ging maandag kort na het opstijgen uit de hoofdstad Jakarta verloren, volgens een luchtvaartambtenaar, terwijl de politie zei dat ze probeerden te verifiëren dat het in de zee was neergestort.

Het vliegtuig verloor het contact met de luchtverkeersleiding rond 6.30 uur (2330 GMT), ongeveer 13 minuten nadat het was opgestegen, op weg naar Pangkal Pinang op het eiland Bangka voor de kust van het eiland Sumatra.

"Het is waar dat Lion Air JT 610 het contact heeft verloren, we hebben de informatie doorgestuurd naar opsporings- en reddingsteams", zei woordvoerder van AirNav Indonesia, Yohanes Harry Douglas in een verklaring.

Slamet Waluyo, politiechef uit het district Karawang in het oosten van Jakarta - dicht bij het dichtstbijzijnde punt van de vermoedelijke crashlocatie - zei dat autoriteiten rapporten hadden ontvangen van verschillende bronnen dat het vliegtuig in de zee was neergestort.

"Op dit moment gaan medewerkers van Karawang waterpolitie naar de coördinaten om te controleren of de informatie die we hebben ontvangen klopt," vertelde Waluyo aan omroep Kompas TV.

Het was niet duidelijk hoeveel mensen aan boord van de vlucht waren, wat volgens de Flightradar-website een Boeing 737 was.

De website volgde het vliegtuig en liet zien dat het vlak bij het opstijgen naar het zuiden liep en vervolgens noordwaarts reed voordat de aanvliegroute abrupt eindigde over de Javazee, niet ver van de kust.

Indonesië vertrouwt zwaar op luchtvervoer om zijn duizenden eilanden met elkaar te verbinden, maar heeft een slecht veiligheidsrecord voor de luchtvaart en heeft de afgelopen jaren verschillende dodelijke ongevallen opgelopen.

Een 12-jarige jongen was de enige overlevende van een vliegtuigongeluk waarbij acht mensen in het bergachtige oosten van Indonesië in augustus werden gedood.

In augustus 2015 stortte een commercieel passagiersvliegtuig van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Trigana in Papoea neer als gevolg van slecht weer, waarbij alle 54 mensen aan boord om het leven kwamen.

Lion Air, een goedkope luchtvaartmaatschappij, is bij een aantal incidenten betrokken geweest.

Vorig jaar kwam een ​​van zijn Boeing-vliegtuigen in botsing met een Wings Air-vliegtuig toen het landde op de luchthaven van Kualanamu op het eiland Sumatra, hoewel niemand gewond raakte.

In mei 2016 kwamen twee Lion Air-vliegtuigen in botsing op de luchthaven Jakarta Soekarno-Hatta, terwijl een maand eerder een vliegtuig van Batik Air - onderdeel van de Lion Group - een TransNusa-vliegtuig maakte.

In 2013 heeft een Lion Air-jet met een rookiepiloot aan de besturing de startbaan onderschreden en op Bali tegen de zee neergestort, waardoor het vliegtuig in tweeën is gespleten. Verschillende mensen raakten gewond bij de crash, hoewel niemand werd gedood.

De Indonesische vliegreizenindustrie is booming, met het aantal binnenlandse passagiers die het afgelopen decennium aanzienlijk zijn gegroeid, maar het heeft een reputatie verworven voor slechte regelgeving.

Vorig jaar liet de Indonesische luchtverkeersleidersorganisatie weten dat het start- en landingspercentage in Jakarta van het door de staat gerunde luchtvaartnavigatiebedrijf AirNav meer was dan de luchthaven aankon, waardoor de kans op ongelukken groter was.

Qr Code
Ga naar boven