Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vladimir putin

Ontmoeting met Alexander Bastrykin en Veronika Skvortsova

Vladimir Poetin in gesprek over  dodelijke winkelcentrum brand Kemerovo en heeft een ontmoeting gehad met de voorzitter van de onderzoekscommissie Alexander Bastrykin en minister van Volksgezondheid Veronika Skvortsova.

Onderzoekscommissie Alexander Bastrykin en minister van Volksgezondheid Veronika Skvortsova.

De deelnemers van de bijeenkomst het staatshoofd werd geïnformeerd over het onderzoek naar de oorzaken van brand in de winkels en entertainment complex in Kemerovo, de procedure voor de identificatie van de slachtoffers en maatregelen om de slachtoffers te helpen.

* * *

V.Putin: Beste Veronika Igorevna! Alexander Ivanovich!

Wij waren gisteren bij u in Kemerovo, zij werkten daar in verband met de verschrikkelijke tragedie die in de stad plaatsvond. Vandaag zou ik graag terug willen komen naar dit onderwerp - om enkele vragen en punten te verduidelijken, om naar u te luisteren over hoe het werk aan de gang is voor elk van uw afdelingen.

Laten we beginnen met Alexander Ivanovich.

(To A.Bastrykinu.) Alexander, hoeveel onderzoekers in de stad overgebleven, hoeveel werken direct in Kemerovo, en betrokken deskundigen of de betreffende gebieden en het bijbehorende profiel in Moskou?

A. Bastrykin: Vladimir Vladimirovich, de groepering is niet met één persoon afgenomen. Er zijn 104 specialisten - onderzoekers en criminalisten, meer dan 40 mensen van het hoofdkantoor - de meest competente specialisten van het Bureau voor onderzoek van bijzonder belangrijke zaken.

De belangrijkste taak die we praktisch hebben volbracht, is de voltooiing van de inspectie van de scène waar de brand plaatsvond.

Voeren twee basisuitvoeringen - een storing van brandbeveiligingssystemen, en de tweede versie, die naar voren gebracht door mensen die ons in de strafrechtelijke aansprakelijkheid betrokken is gezet (deze ambtenaren en deskundigen), - ze zeggen dat het mogelijk is samopodzhog met behulp van open vuur.

Onze eerste resultaten tonen aan dat dit een onwaarschijnlijke versie is. Meer betekenis, meer belovend, belangrijker en betrouwbaarder is de storing van het brandbestrijdingssysteem, preventie en eliminatie van de ontstekingsbron.

We benoemen expertise in twee speciale instellingen in Moskou en Sint-Petersburg, waar ze dergelijke soorten onderzoeken uitvoeren: brandblusexpertise (over de ontstekingsoorzaak); dit is een bouwexpertise over de vraag hoe dit gebouw in eerste instantie als een centrum kon worden gebruikt nadat het niet langer een zoetwarenfabriek was. De financiële en economische expertise zal worden benoemd in termen van de kosten die de oprichters moesten betalen voor de transformatie van dit centrum.

Nu is de tweede groep van deskundigen op het gebied van Financiën en Economische Zaken werkt aan een studie van de documenten die we volledig heeft teruggetrokken voor de belangrijkste grondleggers van de organisatie, om de rechtmatigheid van de verplaatsing van het gebouw en die afspraken die voor alle types van veiligheid hebben gesloten vast te stellen, in de eerste plaats natuurlijk om de brandveiligheid te waarborgen.

We werken nauw samen met onze collega's van medische instellingen. Kameraad minister, blijkbaar, zal rapporteren over de medische component. Ik zou willen benadrukken dat we nu actief samenwerken met vertegenwoordigers van het stadsbestuur, allereerst - het kantoor van de burgemeester; die mensen die in 2013 toestemming hebben gegeven om dit centrum te gebruiken. We voeren hun ondervragingen uit, voeren confrontatieratio's, we grijpen alle documenten in die zij de activiteiten van hun eenheden regelen. We zullen ook een juridische en juridische beoordeling geven van de wettigheid van de genomen beslissingen.

Het laatste wat ik wil melden. We bestuderen zorgvuldig de manier waarop de relevante controlestructuren en -organen, sinds het centrum functioneerde, sinds 2016 preventieve controles uitvoerden. Er is reden om aan te nemen dat dit is gedaan, op zijn zachtst gezegd, niet erg gewetensvol.

Dit blijkt uit zelfs het feit dat ik aan u gemeld gisteren dat binnen een week blussysteem en alarm werkte niet, en wist ervan het hoofd van de overeenkomstige organisatiestructuur, die verantwoordelijk was voor de veiligheid. Er zijn geen maatregelen genomen om de problemen in dit systeem binnen een week op te lossen.

Dit leidde uiteindelijk tot het feit dat zelfs, nogmaals, het is - een flagrante feit, het hoofd van Chop, controleren we ook de voorwaarden van de bevoegdheid, toen het duidelijk dat de brand uitbrak was, had een systeem van de mensen de sound melding over het niet bevatten dat ze het gebouw moesten verlaten en zelf het gebouw verlieten.

En, helaas, een aanzienlijk deel van het personeel van het centrum, die werden verondersteld om mensen te helpen te verlaten het centrum, de eerste straat links het centrum van het gebouw, en de mensen werden gedwongen om hun eigen vluchten.

En de laatste. Ik denk dat op zaterdag aan te komen in Kemerovo, om het hoofdkwartier daar te bezoeken, de eerste resultaten van het onderzoek te horen en, indien nodig, een ontmoeting met vertegenwoordigers van de slachtoffers. Vandaag heeft de eerste dergelijke bijeenkomst al plaatsgevonden met medewerking van onze onderzoeksmedewerkers.

V.Putin: Alexander Ivanovich, natuurlijk moeten alle versies worden gecontroleerd, allemaal zonder uitzondering. Maar de versie over sommige boosdoeners is natuurlijk erg handig voor diegenen die vandaag een verdachte zijn. Dit is de eerste.

En de tweede - we zien dat er helaas via sociale netwerken, ook in het buitenland, invluchten zijn om paniek en wantrouwen te zaaien, om mensen onder elkaar te duwen. Dit kan natuurlijk in geen geval worden getolereerd.

Maar het onderzoek moet compleet zijn

Vladimir Poetin: En nog een ding. Dit onderzoek moet, zoals gebruikelijk, zo objectief mogelijk zijn, maar in dit geval moet het zo transparant mogelijk zijn. Als u van plan bent te gaan op zaterdag in Kemerovo, om een ​​samenkomst te houden, de presidentiële gezant ontmoet al met de slachtoffers, en jij ook, ontmoeten, praten met mensen, luisteren naar wat ze denken, luisteren naar hoe zij zien de ontwikkeling van deze situatie om zodat dit tijdens het vooronderzoek kan worden gebruikt.

Hoe lang duurt het voordat de examens die we besproken hebben, de tijd hebben?

A. Bastrykin: Helaas verloopt het proces niet snel. De gebruikelijke praktijk wijst uit dat de bouw, financiële, economische deskundigheid - het is vier tot vijf maanden voor ons om een ​​diepe, serieuze conclusie, die geen afbreuk doet aan de rechtbank te krijgen. Dit is de moeilijkheid.

Maar we zullen dit proces zoveel mogelijk versnellen, we zullen onze collega-experts om uitgebreide onderzoeksgroepen vragen. Maanden drie of vier, ik herhaal, tot vijf maanden kan dit het geval zijn.

V.Putin: hoeveel mensen hebben er nodig, zoveel daar en direct, om niets te vertragen. Uiteraard is het vanzelfsprekend dat het werk op een hoog professioneel niveau moet worden uitgevoerd.

A. Bastrykin: Ik zou ook uw aandacht willen vestigen op het feit dat onze experts natuurlijk zullen werken. Maar de twee organisaties die in Moskou en Sint-Petersburg werden geroepen, zijn onafhankelijke experts, dat wil zeggen dat we extra-departementale expertise naast de onze zullen uitvoeren.

We hebben onze eigen vermogen om de financiering, de bouw, de economische, maar om nog steeds de versie waarover wij het invoeren van vandaag te versterken - lelijke gebouw complexe software, financiering, waarom een ​​dergelijke proef, we de betrokkenheid van andere organisaties nodig hebben. Daarom zal dit, ik herhaal het, enige extra tijd vereisen. Dat er een complex van onafhankelijke onderzoeken was.

Vladimir Putin: Het is erg belangrijk voor iedereen om te begrijpen dat het onderzoek is om conclusies te trekken op basis van de normen van de wet, en ongeacht van welke officiële standpunt van een van de mensen die betrokken waren bij deze tragedie.

A. Bastrykin: Ja, alles is duidelijk.

V.Putin: Veronika Igorevna, volgens het ministerie, hoe gaat het met de slachtoffers? De eerste vraag.

De tweede vraag: hoe lang duurt het om genetische onderzoeken uit te voeren? Je hebt gisteren gehoord, mensen hebben deze vraag gesteld.

V.Skvortsova: Samen met onze collega's Kemerovo, artsen, medewerkers doorgaan met het ministerie van Volksgezondheid, het Nationale Centrum voor Psychiatrie vernoemd naar de Servische en het personeel van de federale centrum voor forensische geneeskunde werken.

12 patiënten blijven in ziekenhuizen. In het kinderziekenhuis, een jongen van 11 jaar oud, die we in detail hebben gerapporteerd, Serezha Moskalenko. Zijn toestand is de afgelopen dag verbeterd, hij is in een helder bewustzijn, hij voedt zichzelf, communiceert. Grootmoeder is nu bij hem. En het is de bedoeling om morgen of de dag na morgen over te brengen van de intensive care naar de afdeling.

En in het volwassen regionale ziekenhuis 11 patiënten.

Vladimir Poetin: En Vanya, wie hadden we?

V.Skvortsova: Er zijn 11 patiënten in het volwassen ziekenhuis. Een van hen was in de moeilijkste conditie - Vanya Zavarzin, 18 jaar oud. Zijn toestand is ook veel beter en er is een kwestie van overstappen naar de wijk. De rest van de patiënten heeft ook een verbetering. Daarom werken we allemaal samen om ervoor te zorgen dat iedereen in goede staat wordt ontslagen.

Psychologische en psychiatrische hulp aan patiënten wordt parallel uitgevoerd. Dit werk zal doorgaan in een constante modus, indien nodig.

Het tweede blok van ons werk is psycho-psychiatrische hulp aan de families van de overledenen, en aan iedereen die het nodig heeft. Twee crisiscentra van 24 uur per dag psycho-psychiatrische zorg en andere medische specialisten werden georganiseerd. Er is een vraag opgelost met de oblast over de oprichting van een psychosomatische afdeling, want binnen een maand verwachten we de transformatie van deze stressvolle, psychologische reacties in functionele veranderingen in interne organen. Het hoofdinstituut, het Servisch Instituut, is geïdentificeerd, dat constant de situatie van al degenen in nood in de regio Kemerovo zal volgen en de nodige assistentie zal verlenen voor zolang als nodig is.

Het derde punt. Justitiële experts werken. Tot op heden zijn 23 mensen geïdentificeerd, met vertrouwen geïdentificeerd 23, 22 zijn vandaag begraven in Kemerovo, nog drie doden - twee evacueren nu naar Tomsk, één naar Krasnoyarsk. De identificatie van één dode met meer ernstige veranderingen tijdens een brand is twijfelachtig.

De rest van de lichamen kan niet visueel worden geïdentificeerd, dus een zeer ernstig moleculair genetisch onderzoek is aan de orde. Er is besloten dat deze expertise wordt uitgevoerd door het Federaal Centrum voor Forensisch Medisch Onderzoek. Voor morgen, evacuatie naar Moskou, is het transport gepland.

Het werk zal de klok rond worden voortgezet. Blijkbaar duurt het minimaal 21 dagen, vanaf drie weken. Ze hebben het teruggebracht van 35 dagen, maar het kan niet sneller gebeuren vanwege zeer serieus werk. We zullen proberen dit zo snel mogelijk te doen.

Vladimir Poetin: Oké. Niet aanspannen, zo snel mogelijk doen.

V.Skvortsova: Ja.

Qr Code
Ga naar boven