Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

kemerovo

Buitenland Nieuws: Siberische  Kemerovo winkelcentrum inferno

Buitenland Moskou: Siberische Moskovieten houden bijeenkomsten op verschillende plekken in de Russische hoofdstad Kemerovo om het verlies van minstens 64 levens te markeren bij een inferno in Kemerovo winkelcentrum . Roept de autoriteiten op om af te treden als honderden bijeenkomsten in Kemerovo, Rusland na het dodelijke inferno van het winkelcentrum

Getraumatiseerde inwoners zijn de straat opgegaan in de Siberische stad Kemerovo. Velen eisen het aftreden van autoriteiten nadat een brand in een winkelcentrum tientallen doden heeft nagelaten, waaronder veel kinderen.

Op dinsdagmorgen kwamen honderden mensen naar het hoofdkwartier van de regionale overheid nadat een enorme brand in het Winter Cherry Shopping Center volgens hulpdiensten het leven van minstens 64 mensen had geëist. De demonstranten herdachten de slachtoffers maar woedden ook hun woede over de autoriteiten en eisten straf voor degenen die verantwoordelijk waren voor de tragedie.

Het protest kwam nadat meerdere getuigen hadden gezegd dat de nooduitgangen waren geblokkeerd en dat er geen alarm was. Dit werd later bevestigd door onderzoekers. Verbolgen locals beschuldigen de autoriteiten ook van nalatigheid en zeggen dat corruptie tot de tragedie heeft geleid.

Familieleden van de overledene verschenen ook bij de geïmproviseerde bijeenkomst. Igor Vostrikov, die zijn familie verloor, inclusief zijn drie kinderen, zijn vrouw en zijn zus, zei dat gerechtigheid na de schrijnende tragedie moet worden gediend.

"We verlangen hier niet naar bloed, de kinderen zijn al dood, we kunnen ze niet terugbrengen, maar we hebben duidelijke gerechtigheid nodig", zei de getraumatiseerde vader, sprekend tegen de plaatsvervangend gouverneur van Kemerovo .Vostrikov riep ook op tot het nastreven van die die echt schuldig zijn, in plaats van alleen 'zondebokken' te identificeren.

Een man wiens dochter gevangen zat in het winkelcentrum, deelde ook zijn verhaal tijdens de Bijeenkomst. Hij herinnerde zich een telefoongesprek met zijn kind. 'Ik ben hier, pap,' zei ze huilend. "Ik vertelde haar 'op de grond gaan liggen en ademen. Adem, ga niet dood, '"zei de man.

Toen het protest in een stroomversnelling kwam, werden de lokale bevolking tijdens de bijeenkomst 'scouten' en 'moordenaars' horen zingen. Sommige berichten in de sociale media beweren dat het dodental veel hoger is dan de 64 al aangekondigde. Lokale autoriteiten hebben de beschuldigingen echter verworpen. Kemerovo Burgemeester Ilya Serdyuk stelde voor om een ​​plaatselijk mortuarium te bezoeken om de geruchten te ontkrachten.

Een van de activisten die naar het mortuarium ging, zei dat wat ze zagen in overeenstemming was met het officiële verslag van de slachtoffers.

"Ik was in het mortuarium op de straat Volgodradskaya. Er zijn 67 lichamen daar, 64 daarvan zijn van de Winter Cherry [winkelcentrum], ze zijn verbrand. Drie anderen hebben niets met dat incident te maken, "vertelde Alena Lenina aan RT.

Op de vraag waar die geruchten waren ontstaan, zei de vrouw dat de stad erg klein is en dat iedereen familie en vrienden heeft, die manieren proberen te vinden om met het incident om te gaan.

"Ze hebben mogelijk toegang tot een of andere exclusieve lijst. Mensen wisselen informatie uit en zeggen dat je de cijfers niet moet geloven - het is geen 64, het is 300. Dus, het creëert een ketting. Iedereen deelt het op sociale media - berichten, video, screenshots verschijnen ... " legde Lenina uit. Ze voegde eraan toe dat sommige van de beelden uit een andere uitbarsting leken te bestaan, en "sommige mensen overdrijven het." Ondertussen beweren anderen nog steeds dat het ware aantal slachtoffers hoger kan zijn, omdat het een schoolvakantie en een zondag was, wat betekent dat het winkelcentrum zat vol met shoppers.

Terwijl de rally zich ontvouwde, ging gouverneur Sergey Tsivilev zelfs op zijn knieën voor de menigte staan ​​en zei dat hij zich wilde verontschuldigen bij de slachtoffers van de tragedie.

President Vladimir Poetin is dinsdag naar de stad geweest om de slachtoffers te eren. Kort na het leggen van bloemen op de geïmproviseerde herdenkingsplaats, ontmoette hij de lokale bevolking, inclusief familieleden van de slachtoffers.

"Laat er geen twijfel over bestaan, al diegenen die schuldig zijn zullen worden gestraft", zei Poetin, eraan toevoegend dat ongeveer 100 onderzoekers aan de zaak werken. De president waarschuwde dat het nog te vroeg is om iemand de schuld te geven voordat alle feiten op tafel liggen en het onderzoek is afgerond.

BRON: RT

Poetin verklaart op 28 maart een dag van rouw om brand slachtoffers van het winkelcentrum in Kemerovo

Vladimir Poetin heeft op 28 maart een nationale rouwdag voor de slachtoffers van het inferno van het winkelcentrum, dat de Siberische stad Kemerovo schudde, uitgeroepen. De meerderheid van de slachtoffers in de schrijnende vuurzee waren kinderen.

Op woensdag worden vlaggen in heel Rusland gevlogen om meer dan 60 mensen te herdenken die zijn omgekomen in de brandende straten van het drukke winkelcentrum. "Verdriet uitspreken voor de doden en medeleven met hun familie en vrienden, bestel ik op 28 maart 2018 uitgeroepen tot een dag van rouw in Rusland," zei Poetin in een decreet.

Dinsdag ging de Russische leider naar de stad, waar rouwende familieleden en plaatselijke bewoners samenkwamen om gerechtigheid en straf te eisen voor degenen die verantwoordelijk waren voor de tragedie. Poetin bracht hulde aan de overledene en legde bloemen op een geïmproviseerde herdenkingsplaats, alvorens een korte stop te maken in een lokaal ziekenhuis en met mensen te praten.

Qr Code
Ga naar boven