Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

kritiseren, Moscow

Moscow scherp kritiseren West's Strikes over Syrië dat probeert te overleven en terreur

Door stakingen uit te voeren in Syrië schendt de VS alle internationale normen en Rusland beschouwt dit als een daad van agressie, zegt Alexander Sherin, eerste vice-voorzitter van de Doema Defensiecommissie van de Staat, die de Amerikaanse president Donald Trump vergeleek met Adolf Hitler.

"De Amerikaanse president Donald Trump is niet alleen een crimineel voor de hele wereld, hij is Adolf Hitler nummer twee," vertelde Sherin aan de Russische media.

Eerder deze dag kondigde Trump aan dat hij militaire aanvallen op Syrië had bevolen.

"[Trump] is een crimineel - maar dat is niet genoeg, men kan hem Adolf Hitler van vandaag noemen, want kijk - hij koos zelfs de tijd, net als toen Hitler de Sovjet-Unie aanviel", vertelde Sherin aan verslaggevers.

"Dit is het tweede Belgrado, dit is een keerpunt, de Russische Federatie heeft een daad van agressie ontvangen omdat, volgens alle internationale normen, dit een schending is van alle internationale rechten. Dit is een oorlogsverklaring tegen een soevereine staat, waaraan een kernenergie zijn verplichtingen van hulp en veiligheid voldoet, " zei Sherin.

"Alles wat we hebben gedaan, alle moeite die hierin is gestopt, proberen ze allemaal te vermenigvuldigen met nul en eenvoudig Rusland op de knieën te zetten," voegde hij eraan toe.

De aanval op Syrië is een slecht doordachte en provocerende stap van de VS die tot onvoorspelbare gevolgen kan leiden, zei zijn collega, Yuri Shvytkin, een plaatsvervangend voorzitter van de Doema Defensiecommissie van de Staat.

"Ik denk dat dit een slecht gedacht, halfbakken, laten we zeggen, provocerende, kortzichtige stap van de kant van de Amerikaanse autoriteiten is die tot onvoorspelbare gevolgen kan leiden," vertelde hij aan verslaggevers.

De acties van Frankrijk, het VK en de VS in Syrië helpen niet om constructievere betrekkingen met Moskou op te bouwen, voegde hij eraan toe.

Shvytkin zei dat een spoedzitting van de Algemene Vergadering van de VN nodig is om de acties van de VS en zijn bondgenoten te veroordelen.

De VS willen in Syrië een staking uitvoeren om de overwinning van Rusland en zijn partners te verwerpen, zei Alexei Chepa, vice-voorzitter van de Doema-commissie voor internationale betrekkingen.

De acties van de VS en zijn bondgenoten zullen niet zonder gevolgen blijven. Alle verantwoordelijkheid ligt bij Washington, Londen en Parijs, zei de Russische ambassadeur in de VS, Anatoly Antonov, die commentaar levert op de staking.

"De ergste vrees is uitgekomen: onze waarschuwingen zijn niet gehoord, er is een vooraf ontworpen scenario geïmplementeerd en we worden opnieuw bedreigd." We waarschuwden dat zulke acties niet zonder gevolgen zullen blijven, " zei Antonov vrijdag. " Alle verantwoordelijkheid voor hen ligt bij Washington, Londen en Parijs."

De westerse naties hebben een staking uitgevoerd tegen een hoofdstad van een soevereine staat die ernaar streeft om terroristische agressie te overleven, aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Woordvoerder Maria Zakharova van het ministerie van Buitenlandse Zaken schreef op Facebook: "degenen die achter alles aanspraak maken op moreel leiderschap in de wereld en verklaren dat ze uitzonderlijk zijn." Je moet echt uitzonderlijk zijn om de Syrische hoofdstad te schoppen op het moment dat het de kans had gekregen op een vreedzame toekomst. "

 

Qr Code
Ga naar boven