Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

zelfmoordaanval

Manchester na 22 vermoord in verdachte 'terreuraanval'

Vlak na een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande in Manchester werd een luide explosie gehoord, waarna mensen de zaal probeerden te ontvluchten. De explosie in Manchester Arena op maandag was een zelfmoordaanval, volgens de hoofdagent van de Greater Manchester-politie, die opmerkte dat de dader alleen optrad in het ontploffen van een geïmproviseerde explosieve die 22 mensen, waaronder kinderen, doodde en 59 andere gewond raken.

Politieke leiders lopen geen gevaar, voor terreuraanval, omdat zij worden beschermd.

U als burgers wel?

Hoofdreden van alle terreuraanval, wordt veroorzaakt door regering leiders zoals in de EU zoals uw eigen regering die beslist over uw lot om mee te vechten in een burger oorlog van een ander land. De burgers zijn gemakkelijke doelwitten, voor vele terreuraanval die plaats vinden in Europa. De terreuraanval Manchester was te verwachten, door een groot gebrek aan beveiliging bij toetreding van een groot evenement zoals deze. Ondanks dat er geen controle heeft plaats gevonden bij toegang, wat wel gebeurd in Nederland bij zo een groot evenement, wordt een grote gros van de bezoekers wel gecontroleerd. Dit echter kan geen 100% garantie geven, dat er alsnog een grote terreuraanval uit gevoerd kan worden.

"De aanvaller, die ik kan bevestigen, stierf in de arena. Wij zijn ervan overtuigd dat de aanvaller een geïmproviseerde explosieve inrichting heeft gedragen, die hij ontvoerde door deze gruweldaad te veroorzaken, "vertelde Ian Hopkins, hoofdagent van de politie van Manchester, dinsdag een nieuwsconferentie.

"We geloven dat op dit moment de aanval van gisteravond door één man is uitgevoerd," zei hij en voegde eraan toe dat er een onderzoek is ondernomen om vast te stellen of de man onderdeel was van een netwerk.

Intussen is de dodetal gestegen tot 22 personen, inclusief kinderen, zei de politiechef. Vijfenvijftig anderen werden gewond in de ontploffing.

De politie behandelt de explosie als een 'terroristische incident', zei Hopkins.

Politie van Manchester extra officieren

In het licht van de aanval zal de politie van Manchester extra officieren, inclusief gewapende patrouilles, inzetten om de veiligheid in de stad te verzekeren. Beveiligingsagentschappen hebben meer dan 400 officieren gestuurd om de noodzaak van gisteravond aan te pakken, zei de politie.

Gedachten met @gmpolice en mensen van #Manchester. Je ziet vandaag meer politie in Londen - blijf waakzaam en rapporteer alles verdacht. http://pic.twitter.com/GlD7jJV4sD
- Metropolitan Police (@metpoliceuk) 23 mei 2017

De zelfmoordbomaan vond plaats op maandagavond op een druk concert in Manchester, waar duizenden mensen hadden verzameld om naar de Amerikaanse zanger Ariana Grande te luisteren, wiens muziek populair is bij tieners en kinderen.

De dodetal maakt de Manchester bombardementen de dodelijkste aanval van zijn soort in het Verenigd Koninkrijk sinds de explosie die in 2005 het Londense vervoersnetwerk heeft getroffen en 52 mensen doden. In het bijzonder heeft het plaatsgevonden minder dan drie weken voor een Britse algemene verkiezingen gepland voor 8 juni. Alle partijen die deelnemen aan de wedstrijd hebben hun campagnes tot op heden opgeschort.

De Britse premier Theresa May zal naar verwachting een noodsvergadering van de crisisorganisatie van de overheid, bekend als de Cobra-commissie, na 9 uur op dinsdag houden. Het onderzoek naar de zelfmoordaanval zal betrekking hebben op de anti-terroristische eenheden van de politie, evenals de MI5, de binnenlandse veiligheidsdienst van Groot-Brittannië.

Qr Code
Ga naar boven