Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Palestijnen

Palestijnen die gewond zijn geraakt tijdens IDF met traangas

Palestijnen protesteren aan de grens met Gaza in een zes weken durende campagne genaamd The Great Return March. Demonstranten verzamelen zich tegen Israëlische nederzettingen op het voormalige Palestijnse grondgebied.

#GreatReturnMaart clashes: Palestijnen raken gewond terwijl IDF branden traangas vuurt

De twee eerdere protesten werden dodelijk met minstens 31 Palestijnen naar verluidt gedood en enkele honderden gewond. vriendelijkheid naar: Al Aqsa TV Ongeveer 150 Palestijnen, waaronder een Rode Halve Maan-vrijwilliger, zijn gewond geraakt toen protesten tegen de grens met Gaza een derde week ingingen. De Grote Terugkeer-maart heeft 34 Palestijnen gedood en meer dan 1.000 gewonden door het Israëlische vuur.

De Palestine Red Crescent Society meldt dat 153 mensen gewond zijn geraakt, met 63 mensen die door munitie zijn geraakt. Negenenvijftig zijn behandeld voor traangasinhalatie en 24 direct geraakt door traangasflessen. Zeven mensen zijn ook gewond geraakt door granaatscherven. Een Rode Halve Maan vrijwilliger werd neergeschoten in de knie in Rafah.

Vijf protestkampen zijn langs de grens opgericht. RT's live feed van Rafah, in Gaza, laat zien dat de Palestijnen banden hebben opgezet om het zicht op Israëlische troepen te belemmeren.

Het zes weken durende Great Return maart-protest begon op 30 maart en het is de bedoeling om door te gaan tot de verjaardag van Nakba op 15 mei, die door de Palestijnen wordt aangeduid als de massale uittocht uit hun land tijdens de oprichting van de staat Israël. Israëli's vieren dit als Independence Day.

Tien protesten van de Palestijnen werden gedood tijdens de protesten van afgelopen vrijdag, waaronder journalist Yasser Martaja en twee tieners. Meer dan duizend inwoners van Gaza zijn ook behandeld voor het inhaleren van traangas.

Tijdens de schermutselingen op 13 april filmde de film langs de grens waarbij iemand op een brancard naar een ambulance werd gebracht.

Qr Code
Ga naar boven